NIGHTMARES


Pic from Weheartit

God morgon, åtminstone hoppas jag att den var god för er… Jag plågas av mardrömmar igen! Inatt drömde jag om en mördare som tog sig in i lägenheten, det är en ständig dröm, att någon står utanför och vill åt mig. I vissa av drömmarna har jag bara lagt mig ner för att vänta in det som komma skall. Det är jättehemskt! Vaknar alltid med en klump i bröstet..

Trots dreamcatchers i både taket och nacken, verkar de bara fånga in drömmen så pass att jag kommer ihåg dem på morgonen och annars vara rätt värdelösa. Började googla runt lite och hittade en artikel av intresse. Nu är denna artikel från SvD (http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/mardrommar-tranar-oss-att-kanna-igen-hot_8112732.svd). I en studie de berättar om får försökspersonen tänka ut positiva scenarior och avslut på sina drömmar under dagens lopp, och blev kvitt sina mardrömmar. Jag ska testa! Har ni mardrömmar ofta?

25 reaktioner på “NIGHTMARES”

 • Linn skriver:

  Men usch vad jobbigt ”vissa av drömmarna har jag bara lagt mig ner för att vänta in det som komma skall” låter ju helt hemkst ;o Typ ”Nu ska jag bli mördad, ja, kan ju lika gärna vänta ut det istället för att ödsla tid på att fly!” Uha!
  Jag själv har som tur är sällan mardrömmar. Det får man väl vara tacksam för 🙂

 • Sandra skriver:

  Det är inte sömnparalys då? För det är så verkligt det kan bli med monster osv.
  Googla det 🙂
  Dessutom kan man övertala sig själv i en sömnparalys att man ska vakna. Eftersom det är ett stadie mellan sömn, dröm och verklighet.

 • sofie skriver:

  Drömde mardrömmar konstant i en vecka, läste att mardrömmar ofta betyder att det kommer ske en förändring i ditt liv och mycket riktigt väntade den bästa tiden i mitt liv efter de!

 • Sofie skriver:

  what is your favorite perfume and foundation? (:

 • Sofi skriver:

  Hur gammal är du? 🙂

 • Louise skriver:

  Jag har jobbat mkt med barn som har mardrömmar och de har då fått rita sina drömmar och som den artikeln du länkar till, har de fått göra lyckliga slut på dem gång efter gång vilket har hjälpt dem att bli fria från mardrömmar så testa!

 • seperti skriver:

  När jag är stressad drömmer jag konstiga drömmar, ibland läskiga. Men mår jag bra sover jag gott och kommer nästan inte ihåg drömmarna.

 • Linn S skriver:

  Jag har ofta mardrömmar, just nu är jag inne i en dålig period. Oftast drömmer jag om att det är någon i min lägenhet som tittar på mig eller går förbi mig. Jag vaknar paralyserad och med ett hjärta som bankar utanför kroppen känns det som. Är rädd för att gå och lägga mig och jag är 24 år, tjena liksom. Men det är väll bara att hoppas det går över någon dag.

 • Natalie skriver:

  Usch, vad jobbigt och jag känner verkligen igen känslan. Jag är aldrig någonsin så rädd som när jag vaknar upp ur en riktigt hemsk mardröm. Jag drömmer mardrömmar rätt ofta och när dom väl kommer så återkommer dom hela natten trots att jag vaknar emellan. En återkommande ”dröm” jag haft de kanske senaste 10 åren är att jag tror att det är folk i min lägenhet. Det kan vara både främlingar, familj och vänner och då någonstans mellan dröm och verklighet går jag upp och klär på mig något (jag sover oftast utan kläder) för att jag inte vill att dom ska se mig naken. Ibland börjar jag även städa om det är stökigt då jag får för mig att en fest pågår i lägenheten, haha. Spelar ingen roll att jag nu bor i en liten etta och skulle lätt kunna se om någon är där! Sjukt konstigt och detta sker några ggr i månaden 🙂

  • Alexandra skriver:

   Ja alltså drömmar är verkligen något oberäkneligt och som inte går att styra. Jag drömde sådär förut när jag hade loft. Kanske byta placering på sängen? 🙂

   • Natalie skriver:

    Ja, det är lite jobbigt ibland. Jobbar natt så har svårt att sova på dagen redan som det är så hoppas det blir bättre! För din del också 🙂 Har sovalkov så blir tyvärr lite svårt, men kan nog hjälpa annars!

 • Malin skriver:

  Vad jobbigt! För mig är det tvärtom, varje natt under lång tid drömmer jag att jag är på olika paradis stränder/hotell med jätte fina pooler, spa och fina restauranger med mina närmaste. Går liksom och gråter i drömmarna för det är så vackert haha!

 • Jenny skriver:

  Hej, en annan mardröm är ju när man som du blir lite mer upptäckt än ”vanliga” människor också får mycket negativt.
  Alla är ju inte så som vi tycker att dom borde vara.
  Jag vet inte om du vill veta vad folk skriver för taskigt på internet och i detta fall om dej.
  Tänkte att du kanske vill se och ha en chans att försvara dig eller anmäla.
  Men bered dig på fullkomliga idioter som inte vet ett piss. Som i detta fallet tyvärr valt att dela åsikter med varandra.
  Som sagt jag vet inte hur du ser på internethat och du kanske redan sett detta, och klicka inte om du inte är beredd på det.
  Fast å andra sidan, dom vet inte hur du är. Dom följer säkert inte din instagram, dom vet inte hur ditt liv har varit och vad du har för drömmar. Dom vet inte ett skit.
  Dom förstår inte att man kan ha en superkropp och vara vacker utan att vara en barbie.

  https://www.flashback.org/t2066524

  P.S Glöm inte vem du är, fortsätt vara bäst och inspirerande. Du är så vacker och en av mina absolut främsta motivationer. Har snart tränat i ett år och är mer nöjd över min kropp idag än vad jag nånsin varit tack vare dig. Kram och hoppas du får en bra dag.

  • Alexandra skriver:

   Jag har TYVÄRR sett den tråden. Det finns väl inget som sårat mig så mycket som när jag upptäckte den tråden! Förstår inte att människor ger sig själva rätten att mobba någon så mycket bara för att personen råkat bli lite uppmärksammad. Det är som att man inte längre är en person bakom skärmen.. Jag får en klump i magen av det där. Men jag försöker att tänka att jag hellre har ett hemskt ansikte än en hemsk insida? Hehe.

   • Jenny skriver:

    Ja det är galet och otäckt med människor som inte har ett uns skam eller självinsikt o kroppen, man vet inte hur långt de kan gå vidare med sånt dumt.
    Jag undrar om dom är väldigt avundsjuka eller om det bara är ren elakhet.
    Det är väl inte ens värt att fundera på egentligen, även om det skulle kunna vara bra att få veta varför man blir hatad av folk man inte känner liksom.
    Såna människor borde skickas ur landet :p

    • Alexandra skriver:

     Jag blev så himla ledsen när jag upptäckte det från början. Nu har jag slutat kolla efter mitt namn online faktiskt…

 • Sanja skriver:

  Hei!

  Jeg har hatt mye mareritt, siden jeg var liten faktisk.
  Men har prøvd litt forskjellige ting, og funnet ut at det hjelper å ikke se på mye blodige filmer/serier, eller annet på tv som faktisk du synes er ekkelt.
  Også hjelper det å tenke på noe fint før du sovner (jeg tenker ofte på reise til et varmt sted..havet osv)

  Hvis jeg krangler med kjæresten drømmer jeg at han er utro! Det drømmer jeg så ofte! Det hjelper alltid å legge seg som venner og ikke når man er sint på hverandre 😉

  Håper du får noen gode netter! Og søte drømmer 🙂 Takk for en fin blogg!

 • Sanja skriver:

  Et spørsmål.. hva slags stjernetegn er du? Jeg er vannmann (luft) – det er vanlig for luft tegn å både tenke og drømme mye 😉 Klem!

 • Elli skriver:

  Mardrömmar kan ju va det värsta som finns. Bara pajar ens sömn så. Haft mardrömmar konstant i över ett år, känns som jag försökt allt men de ger inte med sig. Så jobbigt, har liksom vant mig vid tanken att jag aldrig får en hel lång skön natts sömn utan att vakna gråtandes eller i fullkomlig panik. Intensiv och hård träning utan sömn går ju inte ihop så jag tänker inte ge upp. Bort ska dem. Nästa tatuering blir en dream catcher när jag blivit av med dem! Tack för den på riktigt bästa inspirationen out there! Stay humle!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR