KOKOSOLJAN

20131127-090158.jpg

 

Måste bara tipsa om en vardagssak. Kallpressad kokosolja! Vi har alltid kokosolja hemma istället för margarin / stekolja för matlagning. Har varit lite osäker på just varför kokosolja är så bra så jag tänkte dela det med er.

”Kokosolja är mer lättsmält än långa mättade fettsyror och används som energi i kroppens celler precis som kolhydrater. Men till skillnad från kolhydrater lagras inte kokosolja som kroppsfett utan ökar ämnesomsättningen.

Kallpressad kokosolja fungerar som kroppens överlevnadsenergi, ketoner. Det ger hjärnan samma snabba energi som den får från kolhydrater – utan de nackdelar som kolhydrater har. Kallpressad kokosolja är alltså en optimal energikälla vid träning eller vid dieter fattiga på kolhydrater, till exempel LCHF.

Kallpressad kokosolja tål värme bättre än andra fetter vilket gör det till den bästa alternativet vid stekning. Oljan oxiderar först vid cirka 200 grader och är helt fri från transfetter och kan inte ens bilda transfetter vid upphettning. Vid stekning med kokosoljan slipper du dessutom stekos.

Till skillnad mot annat fett härsknar inte kallpressad kokosolja. Att ersätta andra fetter med kallpressad kokosolja är som att göra hälsosamt oljebyte i kroppen.” Ett stycke från den här sidan. Jag använder bara kokosolja i matlagning när jag ska steka. Annars häller jag ofta på olivolja över min mat för att få i mig lite extra kalorier, utan att hetta upp den, då de flesta vanliga oljor är mycket känsligare för värme än kokosolja.

Kokosolja är också väldigt skonsamt för huden och A använder det väldigt flitigt och smörjer in sig i det.

De finns att köpa på de flesta hälsokostbutiker och är bra att ha hemma, går även att köpa kallpressad (de bästa) här 🙂

Tusen tack för era tips igår förresten!

10 reaktioner på “KOKOSOLJAN”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR