DUBAIGUIDE 2 + HOTELLGUIDEFOOD:

Zuma (!!) – On DIFC Parking in the financial centre area
Cheesecake Factory – Dubai Mall/Mall of the Emirates
Mawlawiyah – Great arabic restuarant on the Marina
IHOP (The international house of pancakes) – In all the malls and also on the marina
Food court – Dubai mall. It’s so big you can get almost everything there!
The meat co. – Located in Madinat
The Majlis – In dubai mall, a café with Camel Milk products. We really like it!

BEACH:
Barasti – Close beach with a bar and free sun loungers.
Marina Beach – One of my favs. That’s where the camel lives =)
Atlantis Beach – One of the most beautiful beaches I’ve seen, google it.

SHOPPING:
Dubai mall – The biggest one with all brands
Mall of the Emirates – Also big but not as impressive as Dubai mall. But here you’ll find the ski-slope inside.
Outlet Mall – About 20-30 minutes from Dubai centre. Outlet on a lot of brands, mostly sports fashion.
Souk town – Also known as ”old town”. A lot of gold, fake brands and everything else. But be careful and don’t follow people in to alleys to see their stuff. This is the ”back side” of Dubai and I recommend you to pay it a visit to see that as well.

DO:
Dubai Mall Fountain – Every half hour you can watch it outside of the mall.
Waterfall in Dubai Mall – really beautiful.
Burj Khalifa – You have to book your visit, our hotel helped us. The worlds highest tower.
Desert Safari – Book by the hotel. It was so amazing!
Madinat – ”Small Venedig” such a beautiful place!
Aquaventure – Waterland by the Atlantis hotel. Spend a whole day there!
Souk Town – as I wrote earlier, pay it a visit!
Marina – The only place you could actually walk, it’s really nice!

HOTELS:

1. Majestic Hotel (click)
Hotellet ligger lite ”off”. Det ligger i utkanten av innerstaden. Det betyder att avstånden är lite längre men maten är mycket billigare. Vi gillade detta hotell eftersom att vi fick se två sidor av Dubai. Det finns en grym resturang om ni går mot Metro station, minns inte vad det hette men det ligger som en inhängnad uteservering, ni kommer inte missa den! Det låg också ett supermarket jättenära som var öppet 24/7 som hade allt. Gratis Wi-fi 1 h per dag/enhet.
It’s located in the end of the ”inner” town. The distance are a bit longer but the food are much cheaper. We liked this hotel because we got to see two sides of Dubai. There’s a great restaurant if you walk towards the Metro station. I can’t remember the name but it’s outside in the middle, same side as the hotel. You won’t miss it. It’s also a 24/7 supermarket located close to the hotel. Free wi-fi 1 h/ a day / unit.

2. Marina Hotel Apartments
Det var såååå stora apartments och köket var fullt utrustat. Det kändes som ett helt hem! Vi hade dessutom två sovrum, en balkong runt hela, två toaletter, en tvättstuga, matsal och hel soffgrupp. Det blev en liten chock när vi kom upp till ”rummet”. Hotellet ligger dessutom vid marinan som är det turistvänligaste området i Dubai och även gångavstånd till havet (ca 10-15 min). Det är också det som varit dyrast. Wi-fi fungerade bara i lobbyn eller via sladd i datorn, det var ett stort minus.
So big apartments with kitchen. It felt like a home! We also had two bedrooms, a big balcony, two bathrooms, laundry room, dining hall and more. The hotel is located on the marina and you can walk to the beach (10-15 minutes). It was also most expensive. Wi-fi only worked in the lobby and through cable in the rooms, big minus.

3. Auris Botique Hotel Apartments (click)
Också lägenhetshotell vilket vi bara vill ha nu. Det är helt ok hotell, vi var typ ensamma på hotellet. Det är 3 min från Mall of the Emirates, det är också sjukt nära metro. Vi hade fullt utrustat kök och även tvättmaskin här. Fördelen med detta hotell var gångavstånden till grymma Warehouse Gym!! Området är inte det mysigaste men det är ändå ett bra hotell 🙂 Gratis Wi-fi, stort +!!
Apartments again. It’s ok and we were alone at the hotel. It takes 3 minutes to the Mall of the emirates and real close to the metro. We had a great kitchen and also washing machine. The good thing about it was that Warehouse Gym was close and free wi-fi, important!! The area is not the best but it was ok. We liked this one as well!

Något annat ni vill veta? Glöm inte att jag skrivit  en Dubaiguide förut (här).

7 reaktioner på “DUBAIGUIDE 2 + HOTELLGUIDE”

 • Ylva skriver:

  Hej Alexandra! Tusen tack för en grymt inspirerande och motiverande blogg, blir glad och peppar varje gång jag läser 🙂
  Jag bara undrar vart du köpt sin axelbandslösa, turkosa bikini du har på dig på en bild du la ut på instagram igår (den här: http://instagram.com/p/k87rTFLUa-/ )? Har så svårt att hitta fina…
  Ta hand om dig!

 • Guide for Ladies skriver:

  Toppen guide! Jag planerar att åka till Dubai snart så detta var precis vad jag behövde! Ska skrolla och hitta guide nr 1 nu! 🙂

  http://www.guideforladies.com

 • Louise skriver:

  Hej Alexandra!
  Hoppas du hinner se det här innan det är för sent. Jag och en kompis åker till Dubai i övermorgon och nu har hon fått höra att det är väldigt begränsat om man vill betala med sitt bankkort där nere. Stämmer detta? Har försökt googla och där står ju att det går utmärkt att betala med kort i Dubai. Till saken hör ju att det var en dam som jobbar på ett mycket känt växlingskontor som sa det…
  Hoppas du kan hjälpa mig! Tack för en bra blogg!

  • Alexandra Bring skriver:

   Ta ut kontanter till taxi men annars behöver ni inte oroa er. Finns även bankomater typ överallt =)

 • Louise skriver:

  Tusen tack!!

 • Lina skriver:

  Åh jag var i Dubai för bara 2 dagar sen, grymt ställe, och att gå på desert safari var hur kul som helst. Blir så glad nu när jag läser dina Dubai-inlägg och faktiskt känner igen nästan varje ställe du skriver om 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR