SÅ TRÖTTSAMT

När min syster är i Australien och lägger upp bilder på hur fantastiskt hon har det, då visar hon hud. Direkt börjar kommentarerna om hur hennes kropp BÖR vara ramla in. Jag blir så otroligt less på människor som inte lägger något som helst samvete innan de postar kommentarer om en annan persons kropp. Jag har tagit upp det här förut men jag kände att det ärligt talat började KOKA i mig när jag läser igenom hennes kommentarer på bilden som hänvisar till inlägget. ”Om du inte vill ha elaka kommentarer, lägg inte ut såna bilder då”. Alltså seriöst, ska vi inte alla få vara stolta över vad vi har? Ska vi gömma oss när vi inte passar in under samhällets ramar om vad som är normalt? Att vara smal är inte = att vara sjuk. Jag har skonats mer och mer från dessa påhopp i och med min viktuppgång, men då och då kommer det nån dryg kommentar om att jag har anorexia eller att jag borde äta mer om det inte handlar om att jag har för mycket muskler. Har sån otrolig lust att svara något spydigt tillbaka en millisekund innan jag inser hur knäpp man blir av allt detta tyckande och tänkande på nätet. Jag bryr mig inte om du är smal, lång, kort, kurvig mullig eller vad du nu är. Så länge du mår bra! Om något stör en, varför ens kolla? Som min vän skrev.. Det håller på balla ur nu och en faktor är förmodligen att sommaren är på ingång och att dessa personer känner sig osäkra över sin egen kropp. Eller så vill de bara hata och trycka ner andra helt enkelt.

Det har verkligen märkts mycket på sistone. Victoria borde äta en cheeseburgare, även Kenza som är en av de snyggaste tjejerna i Sverige får stå ut med såna kommentarer så pass mycket att även hon skrev ett inlägg om det, det är helt sanslöst. Tycker det är så jävla bra att sätta ner foten i alla fall. Önskar att de som skriver förstod hur jobbigt det är att alltid få personers åsikter om hur man ska vara. Det blir en omedveten press och det är väldigt svårt att inte ta åt sig eller bli ledsen. Victoria är som tur är väldigt självsäker som person och inte speciellt skör, men det gör det inte på något sätt okej. Vi alla har våra komplex vi inte trivs med och försöker lära oss att leva med, bara det är jobbigt som det är under förstoringsglaset av sociala medier. Sedan instagram kom har det verkligen spårat ur. Ingen ska behöva gå upp (eller ner) i vikt för att andra tycker det. Snälla, låt alla bara vara. Hur lång tid ska det ta för mänskligheten att inse att vi alla är formade på olika sätt med olika förutsättningar och olika mål? Passar det inte dig, finns det en knapp som heter ”unfollow”, funkar inte det kan du även blocka det du inte vill se. På samma sätt som att det är fel att hoppa på någon som är kraftig är det också fel att hoppa på någon för smal, för musklig eller för vad som helst. Kom ihåg att hat föder hat inom oss. Så fort jag stör mig på något så döljer jag det, jag vill inte ha negativ energi i livet. Jag önskar att alla kunde fatta att vi bara lever en enda gång, begränsat med tid. Varför inte lägga den tiden på saker man mår bra av och älskar istället för att klanka ner på andra och vara helt bitter?

LÄS VICTORIAS INLÄGG HÄR.

20140408-150041.jpg
Bild från google

32 reaktioner på “SÅ TRÖTTSAMT”

 • Cristin skriver:

  Himla bra inlägg av både dig och Victoria! Måste vara jobbigt att hela tiden få negativa kommentarer – tycker ändå ni går in med rätt inställning och försvarar er ibland utan att lägga för mycket tid på på det. Alla är olika. Jag kan också bli trött på när vänner eller familj säger ”akta så att du inte ser ut som en man sen” bara för att jag tränar styrkelyft med tunga vikter och tar lite kosttillskott… Jag har aldrig mått bättre iaf och det är huvudsaken 🙂 Kan knappt föreställa mig hur ni har det men ta ingen skit! Osäkerhet är nog anledningen för elaka kommentarer, som din vän skrev.

  Tycker ni båda är jättefina som ni är!
  Fortsätt med vad du gör 🙂

 • Sofia skriver:

  Skitbra skrivet, du är grym och verkar väldigt jordnära och smart! MEN en grej bara ” även Kenza som är en av de snyggaste tjejerna i Sverige”, det är väl också en konstig grej att skriva ungefär att TILL OCH MED HON får höra såna kommentarer TROTS att hon är ”en av de snyggaste i sverige”. Vem bestämmer att hon är det? Och är det värre när en av de snyggaste i sverige får en sån kommentar än någon som inte är lika snygg enligt dig? Hoppas du förstår hur jag menar. Kram

  • Alexandra Bring skriver:

   Det var min egna värdering och kanske formulerade det oklart. Jag syftade på att hon tog upp det i ett inlägg trots att hon har Sveriges största blogg och varit med länge. Menar på att det visar hur stort problemet är och att det aldrig är okej.

 • Caroline skriver:

  Bra inlägg! Önskar verkligen att människor (och speciellt tjejer) skulle vara mer peppande mot varandra och inte kommentera varandras kroppar (varken positivt eller negativt). På så sätt kan fokus riktas från våra skal och utseendehetsen försvinna. När kommentarer riktas till Victoria om hennes kropp är det ju tyvärr inte bara henne det riktas mot. Jag är säker på att unga, smala tjejer som redan är osäkra över sina kroppar läser detta och tar till sig att det är fel att vara smal på samma sätt som kändisar med celluliter blir världsnyhet på skvallertidningarnas framsidor och får oss med lite fett på låren att tro att detta är hemskt.

 • Sara skriver:

  Jag tycker det du skriver är helt rätt, alla får se ut som de vill och man ska inte klanka ner på människor för att de ”väger antingen för mycket, för lite eller är för musklig”. Jag har inga sociala medier just nu men har ändå fått höra en massa skit om att jag har för stora lår eller är platt. Men tar ändå inte direkt åt mig eftersom att jag vet att mina lår består av muskler och att jag är platt för att jag tränar så mycket mitt i utvecklingen. Jag hatar verkligen alla som kläcker ur sig elaka kommentarer om folks utseende och blir så JÄVLA FÖRBANNAD!!! Du är en riktig förebild Alexandra!! All cred till dig!<3

 • Dixi Wonderland skriver:

  Jag tycker det är så bra att du alltid tar upp viktiga frågor som just denna. Jag har bloggat sen 2005 och när jag var yngre så fick jag utstå så mycket hat att jag raderade mina sidor ett flertal gånger för att jag tyckte det var så jobbigt. Jag blev jätte ledsen. Idag är jag äldre och mycket mer säker i mig själv men även jag kan ibland bli sårad av kommentarer som trillar in oavsett om de handlar om min kropp eller hur jag lever mitt liv. Att skriva elaka kommentarer endast för att såra andra tyder på att något är allvarligt fel hos den personen. Hur kan man vilja skada en annan människa med flit? Usch säger jag bara! Tycker inlägget som din syster skrev var jätte bra, någon gång måste man säga ifrån!

 • Emelie skriver:

  Håller med dig! Det här är så himla sjukt. Dock tror jag endast det finns en enda förklaring till varför folk lägger sådana elaka kommentarer, och det är avundsjuka. Jag följer både dig och din syster på Instagram och båda ni har två drömkroppar i mina och väldigt många andras ögon! De som säger motsatsen är antagligen folk som ligger i soffan och äter chips hela dagarna långa, och inte har en aning om vad träning är. De vill förtränga att de själva är överviktiga och väljer därmed att kalla oss smala/normalviktiga personer för undernärda.
  Glöm inte bort bara att de allra flesta kommentarer är positiva, fokusera på dem istället! 🙂 Kramar!

 • Katharina skriver:

  Jeg er så enig. Er så utrolig lei av alt folk skal kommentere at jeg spiser for lite osv., men jeg spiser helt normalt, og jeg har også sørget for at jeg får i meg alt jeg trenger. Uansett har ikke andre folk noe med det å gjøre. Folk reagerer slik på at jeg har blitt tynnere i det siste, men det er bare fordi jeg har begynt å trene en del mer. Er så lei av slike folk!!

 • Phuong skriver:

  Så himla bra skrivet! Det är verkligen inte okej att trycka ner någon annat pga deras utseende oavsett hur de ser ut! Jag tycker att det är bra att ni lyfter upp detta för ingen ska få utstå med något sådant.
  Jag vill även säga att du har gjort en grym utveckling och det är väldigt kul att du har videobloggar. Man får lära känna dig lite mer och det är kul!

 • Fabienne skriver:

  Why cant we all just accept everybodys bodys? everybody is build different…a body shouldnt be more than just a shell that keeps us alive…a shall in which our heart beats and our blood flows…nothing more or less…what is way more important is how we are in the inside…our charackter, our kindness, our behaviour…

  when i was 12 my hip began to grow and my breasts too….all the other girls in my class were pretty smal and didnt have breasts already…so they made fun of me. also i wasnt fat or anything at all (i just had a wider hip then they already and my breasts began to grow) i began to hate my body. i started starving myself so my breasts wont grow any longer…I even taped them…at this point i was 13 i was like 1,65m and 43kilo….that was the point i thought i was fat just because i came earlier in my puberty than the others…the end of the story was that i ended with 35kilo and no I am 20 I am almost over my eating disorder which means i have it under controll…..but if you have it once you will have it for the rest of your life…so all i want to say is that only because others make yourself insecure about your own body you maybe will end up beating yourself up and begin hating yourself and destroy yourself. Its the result of the media with their ”perfect” cover models, and all this bad comments against each other….

 • Fabienne skriver:

  Why cant we all just accept everybodys bodys? everybody is build different…a body shouldnt be more than just a shell that keeps us alive…a shall in which our heart beats and our blood flows…nothing more or less…what is way more important is how we are in the inside…our charackter, our kindness, our behaviour…

  when i was 12 my hip began to grow and my breasts too….all the other girls in my class were pretty smal and didnt have breasts already…so they made fun of me. also i wasnt fat or anything at all (i just had a wider hip then they already and my breasts began to grow) i began to hate my body. i started starving myself so my breasts wont grow any longer…I even taped them…at this point i was 13 i was like 1,65m and 43kilo….that was the point i thought i was fat just because i came earlier in my puberty than the others…the end of the story was that i ended with 35kilo and now I am 20 I am almost over my eating disorder which means i have it under controll…..but if you have it once you will have it for the rest of your life…so all i want to say is that only because others make yourself insecure about your own body you maybe will end up beating yourself up and begin hating yourself and destroy yourself. Its the result of the media with their ”perfect” cover models, and all this bad comments against each other….

 • Elin skriver:

  grymt bra skrivet!

 • natte skriver:

  det är så FÖRBANNAT tröttsamt att höra att man är FÖR smal! Jag och restn av min familj (vi är 8 syskon) har alltid varit smala och blivit retade för det. Det är OK att kalla en smal person för spinkis, stickan, aneroxia osv men helt fruktansvärt om nån blr kallad tjock!? Alla kan inte gå upp i vikt

 • Ida L skriver:

  Bra skrivet! Måste bli tröttsamt med alla dessa elaka kommentarer. Tycker att istället för att trycka ner och skriva alla dessa elaka kommentarer till personer som väljer att lägga ut bilder skulle man istället vilja att fler väljer att ge komplimanger och uppmuntrande. Det verkar idag vara så lätt att sitta vid sin dator och skriva elaka kommentarer utan att tänka på hur personen som får denna kommentar reagerar.

 • Sara Källberg skriver:

  Jag tycker det är bra att ni tar upp det! Jag hoppas att människor förstår och tar till sig varför de inte bör tala om för andra människor hur de ska se ut och fälla negativa kommentarer. Jag tycker det är helt sjukt att människor kan göra så, fritt kommentera vad de tycker är fel med någons utseende. Jag förstår liksom inte varför. Heja er!

 • Jessica skriver:

  Otroligt bra skrivet!

 • Bamse skriver:

  Så fin blogg, hoppas du har haft en toppen dag 🙂
  Ta en titt på min blogg VIPREA

  http://www.nattstad.se/Bamseee

 • Lovisa skriver:

  Det är verkligen så sjukt tråkigt med näthatet 🙁 Ska man ens behöva tänka till innan man lägger upp en bild? ”tänk om någon skriver något elakt till mig nu”, det är bara för sjukt.. usch, det kokar i en när man tänker på det! Men, iallafall tur att de som peppar och motiverar är fler! Inte fan skulle jag följa någon på instagram eller någons blogg som jag stör mig på eller inte gillar :S Och ens att komma på tanken att skriva något som sårar, behandla andra som du själv vill bli behandlad! Gaaah, vad konstiga människor det ska finnas.. 🙁

 • Josefine skriver:

  Äntligen ett mer personligt inlägg, men tråkigt att en i din familj blir drabbade av nedstämda kommentarer. Hon är super snygg och ser frisk och hälsosam ut.
  Följer dig från och till, men det är något som gör att man inte kan helt sluta följa dig. Vill såklart ha mer av dig i bloggen! Dock kan jag förstå konsekvenserna med att skriva för mycket och så ska det vara naturligt och inte påtvingat. Det du känner för ska du skriva om.

 • Felix skriver:

  Är det inte samma fenomen som gör att folk läser din blogg? Folk bryr sig om sitt och andras utséende, vilket i vissa fall slutar med att dem har åsikter om någon annans utséende, eller i andra fall då dem vill veta hur personen lyckas.

 • Markus skriver:

  Bra skrivet!
  Finns för många ”kroppsskribenter” som anses sig veta vilken norm som är bäst för alla.

  skickar med en glad lama: http://24.media.tumblr.com/460db51143188668fe231d29036543c3/tumblr_n2skdvpShJ1s0pzk6o1_400.gif

 • Liisa skriver:

  Stå på er!
  Ingen ska behöva stå till svars för andras tråkiga och helidiotiska kommentarer.
  Ni är fina som ni är, fortsätt inspirera.
  Mer kärlek (:

 • L skriver:

  Näthat är tyvärr en vanligt fenomen och det är så himla tragiskt. Nu är det bra att din syster kan skaka av sig sådant, men många kan ju inte det. Det finns unga tjejer som får utstå så otroligt mycket hat på nätet att de börjar hata sig själva. Dock är detta oundvikligt . När man exponerar sina kroppar och sig själv på detta sätt som ni och många andra gör(och har tusentals följare – vem vet vad det finns för läskiga typer där ute) på sociala medier så får man räkna med sådant. Ni har ju gjort ett val, du, din syster och Kenza – att synas på nätet, fritt tillgängligt för precis alla, och då är det ju en självklarhet att alla olika (läskiga) människor kommer att lämna spår – och då inte bara positivitet. Sen kan ni alltid försöka uppmuntra era följare via exempelvis bloggarna att sluta hata osv, det är ju bra – men det kommer ju aldrig ta slut för det. Så länge du finns ute på ett sånt här sätt på nätet, där främst kroppen är i fokus – då kommer du/ni få höra ett och annat. Därför är det bara att börja jobba med hur ni ska lära er skaka av er sådant och gå vidare. Så jäkla synd tyvärr och sorgligt tyvärr.

 • Sandra Källhagen skriver:

  Ett väldigt bra inlägg från både dig och din syster! Sjukt att detta ämne ska behöva vara så viktigt, så länge vi mår bra och hälsan är med oss, spelar det ju ingen roll hur kroppen är formad. Det man inte kan göra något åt anser jag att man inte behöver lägga sin energi på, på så vis blir det genast mycket mindre negativa tankar. 🙂

  Stora kramar och tack för inspirationen och bloggen som alltid levererar! <3

 • Sandra Källhagen skriver:

  Ett väldigt bra inlägg från både dig och din syster! Sjukt att detta ämne ska behöva vara så viktigt, så länge vi mår bra och hälsan är med oss, spelar det ju ingen roll hur kroppen är formad. Det man inte kan göra något åt anser jag att man inte behöver lägga sin energi på, på så vis blir det genast mycket mindre negativa tankar. 🙂

  Stora kramar och tack för inspirationen och bloggen som alltid levererar! <3

 • TrippleStrenght skriver:

  Väl skrivit inlägg. Det känns så ledsamt att detta ska behövas ta upp hela tiden, att folk inte bara kan vara snälla mot varandra och respektera varandra. Alla är vi olika!

  Vi är ett gäng aktiva tjejer, som vill ta vår träning till en ny nivå, för vår egen skull. Så vi anmälde oss till Toughest i september i Oslo. Läs om våra mål och följ vår resa mot Toughest. http://tripplestrength.blogg.se

 • Moa Wandell skriver:

  Sjukt bra Alexandra, keep on!!

 • Janna skriver:

  Very well written! YOU GO GIRL! The downside of this whole Social Media thing is that many people feel bold enough to write mean things about each other. No can see you, touch you, put you in your place on the internet. Especially, Instagram is full of such mean comments that I just want to get up and slap some people. Deep down inside those people are lonely, jealous and unhappy. On the other hand there are people like you, who are so kind, modest and full of positive energy. Keep that up, you are a wonderful person and I wish you all the best with your blog, career, private life and fitness.

  Puss och kram 🙂

 • Sara skriver:

  Så gullig get! Gör mig glad också 🙂 Finns väl dock inte mer att tillägga kring ”kropp ämnet”, tycker att det mesta med sunt förnuft redan är sagt!

 • Har väldigt svårt att förstå varför människor lägger ner sin tid på nåt så ogivande som att klanka ner på andras utseende eller liknande, precis som du skriver föder det bara mer hat inom personen som gör det. Finns faktist ingen endaste anledning att skriva sådana påhopp. Så ja mitt tips till alla som skriver sånt skulle väl helt enkelt vara: hoppa över den negativa kommentaren, leta vidare till nåt du gillar och uppmuntra det med en positiv kommentar istället. Lovar att även du själv får ut mer av det!

  http://www.inkwardrobe.com

 • L skriver:

  Folk är riktigt pinsamma att de är så pass svartsjuka att de ens kommenterar något negativt om era kroppar, tycker ni är riktigt snygga båda två, och de som skriver något negativt önska att dom hade er kropp

 • Sanna skriver:

  Grymt inlägg. Är så jäkla trött på att folk jämt ska påpeka ”du ser så smal ut” ”men ta henne, hon är ju smal”. Tror vissa inte vet att smala också kan ta illa upp när nån säger att dom är smala. Känns som det är mer accepterat att vara lite mulligare (vilket är bra!) än smal idag och om man är smal anses det vara lite ”förbjudande”. Den kropp man själv trivs i mår man bra i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR