TO – BARCELONA

20140615-180041-64841336.jpg

Jag och Victoria åker till Barcelona för första gången om 2 veckor. Eftersom ingen av oss varit där tidigare mottages alla tips varmt! Ska bli så otroligt skönt <3

Me and Victoria are going to Barcelona for the first time in 2 weeks. Neither of us has been there before so if you have any good advices, feel free to share! It will be so nice <3

15 reaktioner på “TO – BARCELONA”

 • Chris Roche skriver:

  Hej!! My suggestions are: First – Watch this movie: Vicky Cristina Barcelona by Woody Allen
  http://www.imdb.com/media/rm3365377792/tt0497465?ref_=tt_ov_i
  2 – Places: Montjuïc (Mountain) / La Barceloneta (Beach) / Apolo: Nasty Mondays (Monday’s Disco) / Razzmatazz (Saturdays discotheque) / Parc Güell by Antoni Gaudí (Park) / Ciutadella Park / Sagrada Familia (Monument) / Las Ramblas (Street)
  3- To eat: Cervecería 100 Montaditos! It’s cheap and good 🙂
  ALL THE PLACES THAT I MENTION ARE IN THE CITY AND IT’S EASY BECAUSE IT’S ALL TOGETHER!!
  Welcome Alex. and Vict! – BIENVENIDAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

 • http://ellfi.blogg.se skriver:

  va roligt! tyvärr har jag inte heller varit där, så några tips kan jag inte ge 🙁 däremot kan jag önska er en riktigt trevlig resa och tipsa gärna efteråt! 😀

 • natalia skriver:

  And if u have time, take atrain and go to Sitges! Its 40 minutes away from BCN by train, its so lovely! Its the gay’s paradise ( as they called it)… every weekend, people from BCN go there for weekends or afternoon… just to have a nice lunch and take abath of course! Its very glamorous mini city 🙂

 • Lene Strøm skriver:

  Barceloneta is ok but the beach next to that one is amazing. 5 min with taxi, less tourist and much cleaner

 • Isabelle skriver:

  Ät på restaurang 336!! Vi hittade det på en topplista, provade och har rekommenderat det till 3 andra sällskap, och alla har varit toppennöjda! 🙂

 • Julia skriver:

  Har bott i Barcelona och kan verkligen rekommendera restaurangen Cera 23, ligger bara en bit från den stora huvudgatan La Rambla. Helt underbar mat och fantastisk personal! Är ni sugna på tapas är Ciudad Condal ett superbra ställe där även lokalbefolkningen flockas, så se till att vara ute i god tid.

  Har ni inte någonstans att bo ännu så föreslår jag området Barrio Gotic, vilket är de gamla kvarteren. Otroligt charmigt och mysigt. Ett favorithotell i det området där min familj och mina vänner bott när de hälsat på är Mercer Boria. Toppmoderna lägenheter och sviter, med takterass och gångavstånd till det bästa i staden. Annars är Hotel W också superfint, beläget precis vid stranden med fantastisk takterass och underbara drinkar!

  Shoppa är ett måste! Portal de l’Àngel är en gata med massor av bra shopping och likaså Passeig de Grácia som har lite mer exklusiva butiker! Plaça de Catalunya är ett stort torg mitt i smeten och vill ni ta er en bit ut ur centrum så finns här massor av buss- och tunnelbanemöjligheter. Jag skulle hålla mig borta från La Rambla, även om det finns gott om kedjor som håller till där så är det något av en turistfälla där ficktjuvar håller till i hög grad. Är ni sugna på färsk frukt, nötter och annan god mat är det dock Ramblan som gäller för där ligger Barcelonas äldsta marknad La Boqueria. Alternativet är den lite nyare marknaden Mercat de Sant Caterina!

  Haha, lite mycket info kanske… Men saknar mitt älskade Barca. Hoppas att ni får det härligt där borta, det är verkligen en helt underbar stad som har mer än vad man tror att erbjuda! 🙂

 • Sofia skriver:

  Jag bodde i Barcelona i ett halvår i höstas så jag har testat en hel del. Godaste drinkarna får ni högst upp på Hotell W. Godaste maten (tapas) hittar ni på Bar Lobo. Jag kan fortfarande drömma om den maten, helt fantastisk och supertrevliga personal. Det är även väldigt bra priser. Vill ni fika ska ni till cup & cake (den som ligger högst upp av dem). Ni måste äta frozen yoghurt på tuttifrutti som ligger i ena hörnet av Plaza Universidad. Ska ni gå ut och dansa på kvällen är Opium kul, men bäst är Sutton som inte ligger tillsammans med de andra klubbarna vid stranden. Grymt bra musik och bra folk! Jag skulle även om jag var ni, minst en dag ta tåget till Sitges, Badalona eller liknande. För att få se något annat än den turistiga stranden Barceloneta där man hör och ser fler svenskar än spanjorer. Sitges rekommenderas

 • rocio guerra skriver:

  Some suggestions: Park Guell, Sagrada Familia, La Pedrera, Las Ramblas, Canaletas, Barrio gótico, Montjuic, Colón, Casa Batlló , torre Agba, Barceloneta
  Enjoy and Welcome 🙂

 • Matilda skriver:

  Om ni gillar bra mat så måste ni testa tapasbar Ten’s!! Helt galet gott, de har gjort om de traditionella spanska tapas och allt smakar helt ljuvligt! Kan varmt rekommenderas:) och missa inte massimo dutti!! Mycket billigare och finare kläder i Spanien!

 • Veronica skriver:

  Bästa tapas i Barcelona hittar du på restaurang Ciudad Condal! =) Går inte att boka och man får räkna med att vänta lite men det är det värt.

 • Sara skriver:

  Kyrkan (La Segrada Familia) måste ni gå in i! Otroligt vackert! Och Park Güell! Väldigt fin park! Finns några glass-butiker vid hamnen också, som ni bör testa! Shopping finns på gatan Diagonal och ner mot Ramblas.

 • Channie skriver:

  Jag bor i Barcelona just nu och ifall ni är på besök över en söndag så borde ni gå på Electrictronic picknick, det är en picknick uppe i bergen och kostar ca 10 euro för inträdet och så dricker man öl och lyssnar på musik med massviss av människor. Här är en hemsida ifall ni vill läsa lite mer information: http://piknicelectronik.es/en/ LOVAR er att det kommer bli en fin upplevelse. Och fika på cup & cake tycker jag också som en tjej kommenterat och ni kan hitta mer info här: http://www.cupcakesbarcelona.com/en/home.htmloch
  Ta tåget till Sitges det ligger ungefär 40 min utanför stan och staden är bara otroligt mysig, mysigare strand och hus osv.

  Hoppas att ni får en underbar resa, Barcelona har mycket att erbjuda. kramar

 • channie skriver:

  Skickade fel länk tror jag, här kommer den rätta! http://www.cupcakesbarcelona.com/en/home.html

 • lisa i barcelona skriver:

  Kolla in på min personliga Barcelona guide! Jag har bott i Barca i 3 år!
  Ha det så kul!

  http://barcelonabylisa.blogspot.com.es/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR