I CHOOSE – EGG

P1410979

Något jag äter nästan varje dag är ägg. Äggröra, kokta ägg med salt, omelett, ägg i ugn, hacka ägg i tonfiskröra mm. Ägg innehåller nästan allt vi behöver i näringsväg och är en perfekt del i frukost/kvällsfika eller mellanmål. I ett ägg finns bland annat D-vitamin (11% av dagsbehovet), E-vitamin (35% av dagsbehovet), Folat (11% av dagsbehovet), Selen (28% av dagsbehovet). För att läsa komplett lista kan ni kika här.  Ganska bra med en liten äggröra.. =) Mycket finns i gulan som jag vet att många är rädda för. Ett tips för er som är rädda för kalorier är att behålla en gula i alla fall för att få i er näringen. T ex omelett på 3 äggvitor och 1 äggula. Hur äter ni era ägg?

Something I eat a lot of is eggs. Almost everyday. Scrambled egg, boiled egg, omelet, egg in oven, chopped egg in tuna and so on. Egg contains almost every nourishment that we need in our daily nutrition and it’s a perfect snack or breakfast. In one egg you have 11% of your daily need of D-vitamin, 35% of E-vitamin, 11% Folat and 28% Selen. A lot of this is in the yolk that I know that many are afraid of eating. A good advice for you  that wants the nourish but doesn’t want the yolk is to remove some of them. For example do and omelet on 3 egg whites and 1 yolk instead of all or none. How do you eat your eggs?

6 reaktioner på “I CHOOSE – EGG”

 • Jessica skriver:

  I ugn? Hur gör man då? =)

 • Spinne skriver:

  Haha äggulan är fan det bästa med ägg. Ska jag äta fyra ägg smäller jag på med alla äggulor med, hade ju mått dåligt om jag hade behövt ta bort gulan.

 • Nathalie skriver:

  Hej Alexandra! Såg att denna bilden kom upp på Facebook och undrar mest ifall du är medveten om att en bild på dig är med i denna reklamen? Du är grym, fortsätt precis som du gör! Kram

 • Rebecca skriver:

  Jag älskar ägg och äter dom hela!! 😀

 • Malin skriver:

  Gulan är ju det bästa med hela ägget! :D:D

 • getfistarn skriver:

  http://earthlings.com/?page_id=32

  det bästa för din kropp skulle ju vara mat utan animalier 😀 jag menar, varför äta andra individer när det 1. är väldigt onödigt då det finns annat att äta som är mycket mer näringsrikt och 2. är bevisat mycket mer hälsosamt att inte göra det? det är ju inte precis svårt, byt bara köttet, mejeriprodukterna och äggen osv till veganska proteinkällor! det är inte avancerat att välja havremjölk framför kobröstmjölk, sojafiléer istället för kycklingfiléer eller scrambled tofu istället för scramblade ägg.

  tack för en väldigt inspirerande blogg iaf i övrigt!! men kan bah tänka mig hur många fler som skulle läsa och intresseras av din blogg om du valde att sluta käka djur och deras kroppsvätskor, då en tiondel av alla människor i sverige är vegetarianer eller veganer. du når ut till så många, du skulle kunna få så många köttätare att reflektera över hur deras val påverkar miljön, sina egna kroppar och djurs lidande. xoxo

  http://vegansidekick.tumblr.com
  http://www.bodybuilding.com/fun/mahler53.htm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR