FAV EXERCISE #17

P1450218
P1450222

Pull-ups på svenska, chin-ups på engelska. Lite förvirrande för vissa men skitsamma, sålänge du tränar haha. Det är en övning jag gillar mycket men sällan kör pga att chinsräcket alltid är upptaget. Jag kör ofta smala latsdrag med detta grepp istället =) Det är en superbra övning för rygg och biceps. Jag tycker att det är lättare att göra än chins eftersom att jag får mer hjälp av armarna. För att få ut så mycket som möjligt av övningen  – kör så många vanliga du kan och byt sedan till att hoppa upp och hålla tillbaka på vägen ner. Muskeln är starkare i den excentriska fasen (tillbakavägen) än på väg upp och det är ett superbra sätt att ta ut sig 110% på. Try it!

Pull-ups in Swedish, chin-ups in English. A bit confusing for some, but what the hell, as long as you exercise haha. This is an exercise I like a lot but rarely do because the chin rack (?? or  what its called in english) is always busy. I often do tight grip lat pull downs instead =) It is a super good exercise for the back and biceps. I think it is easier to do than chins (or pull-ups for you guys) because I get more help from the arms. To get as much as possible out of the exercise do as many ordinary as you can, then switch to jumping up and hold back on the way down only. The muscle is stronger in the eccentric phase (the way back) than on the way up and it is a superb way to get 110% out of the exercise. Try it!

4 reaktioner på “FAV EXERCISE #17”

 • lebanezzas skriver:

  Hej! Tack för att du gick in och kikade på min blogg 🙂

 • Lisa's healthspo skriver:

  Åh den variationen på latsdrag måste jag testa!! Jag har nämligen börjat köra hela överkroppen på ett pass och då är det ju bra med övningar som tar på flera delar samtidigt! Dock tar ju vanliga latsdrag på biceps med men nog inte på samma sätt då jag märker skillnaderna mellan chics och pullups 🙂

 • Sofia skriver:

  Hej!
  Blir otroligt inspirerad av dig! Fina bilder på bloggen och härlig personlighet i videoklippen! (och damn girl! grymt snygg kropp! bra jobbat!)
  Tänkte höra hur du vanligtvis lägger upp dina styrkepass och hur mycket konditionsträning i form av löpning du kör?
  Vid styrketräning blir det få reps med tung vikt eller många reps med något lättare?
  Keep up the awesomeness! (och lycka till med PT-plugget)

 • Jasmine skriver:

  Hahaha 🙂
  Chin-ups and pull ups are the *same* thing. Different people just use different words. I live in the Mid-West(Chicago), and we usually say ”pull-up” here. But it does not matter which word you choose to say.

  What steps did you take to do pull-ups so well? I am practicing them now but it’s very very very very difficult for me.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR