OH MANUKA HONEY

P1460439

Köpte denna Manuka honung åt Ako på en hälsokost i Puerto Banus. Honung är sjukt bra på många sätt men just denna honung testas för att se hur bra den är och klassas som en solskyddsfaktor ungefär. Den används sedan i medicinska syften och ju högre siffrorna på burken är desto mer effektiv blir den mot infektioner.. Manuka Honung är effektiv mot upp till 80 olika bakterier. Haha, onödigt vetande kanske men jag tyckte det var intressant att läsa om det =) Det är honungens Rolls Royce. Den var också dyrare än vanlig honung. Tror burken kostade 3-400:-. Det bästa är att köpa honung från en lokal biodlare, tipsa gärna om ni vet någon bra. Hur som helst så har honung som sagt många hälsofördelar & användningsområden jag blivit medveten om på slutet, bland annat:

– Honung kan användas på svårläkta sår
– Särskilt effektiv mot streptokocker
– Hindrar bakterier mot att fästa på celler

Finns massor med studier på honung. Mitt internet suger så jag kan tyvärr inte gå in på några just nu och länka 🙁 Men ju mer processat honung är desto mer försvinner hälsofördelarna och det blir mer socker. Det går också att läsa om den processen samt ”fulhonung” som kan vara bra att se upp för. Som i alla andra branscher. Nu är det lunch sen träning! Whooo! Har ”livebloggat” sedan jag kom hit typ, i vanliga fall brukar jag förtidsinställa de mesta men här har jag lite mer flexibel tid. Googla Manuka Honung om ni vill läsa mer om den!

Short english version: I bought a Manuka Honey to Ako in Puerto Banus. Manuka Honey is on of the best kind of honey. Honey has ceveral health benefits. The more processed the honey are, the less benefits it has and the more sugar. So try buying Manuka Honey or from a local place. (vad fan heter biodlare??). My internet is so crappy so I can’t use my translater or the studies on honey but if you wanna read more just use google 😉 Now it’s time for lunch and a workout! xxx

9 reaktioner på “OH MANUKA HONEY”

 • frida skriver:

  Måste först ta och säga att jag älskar dig och din blogg sjukt mycket!
  Älskar att den är så varierande med träning,mat,tips,kläder och vardag!
  Men något som jag saknat lite nu är en videoblogg ifrån dig. Du har lagt ut många videos med olika träningar men skulle vara kul om du kunde göra en vanlig också. Kanske bara lite om hur du och Ako har det på eran resa,hur det ser ut osv 🙂
  kram

 • Elin skriver:

  Hej! Jag tränar regelbundet och är väl smal, jag äter nyttigt och enligt mig håller jag en relativt bra kost. Jag är 15 år så kan ju inte köra dieter o sånt. Men jag tycker att min mage står ut så mycket längst ner, den går typ ut lika mycket som min rumpa och jag skulle vilja ha en smal mage där nere också. Hur ska jag göra för att få en smal o snygg midja? Tack!

 • Dixi Wonderland skriver:

  Mer såna här inlägg, super intressant 😀

 • mary skriver:

  kan även tipsa om att använda honung som ansiktsmask! lite kladdigt så sätt upp håret ordentligt haha, sen stryk på ett tunnt lager och låt sitta i typ 20 min eller så innan man sköljer bort det med ljummet vatten. super om man har känslig och/eller irriterad hud då det lindrar infektioner på ett milt sätt. 🙂

 • vende skriver:

  Wow, man lär sig något nytt varje dag! kolla gärna in min blogg 🙂 kram

 • Maria skriver:

  Jag har alltid haft problem med min hud, som är torr, känslig och acnebenägen. Sen jag började använda honung som rengöring har problemen försvunnit nästan helt. Anar jag att en finne ändå är på gång använder jag honungen som en ansiktsmask och den går tillbaka.

 • Johnu skriver:

  Honung är gott och nyttigt.

  http://Visitors2Cash.com/ref.php?refId=182619

  Tack för en juste blogg

 • Elinor Svärd-Sandin skriver:

  Min Farfar är biodlare i Torskebo (ligger utanför Sala och har sett att ni har vägarna förbi ibland).
  Han säljer honung och även på större hinkar så man slipper köpa på sig flera småburkar, så om intresse finns kan jag hjälpa med kontakt :).

  MVH Elinor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR