THIGH GAP

P1460143

En av de vanligaste frågorna jag får är hur man får ett thigh gap. Idag fick jag t o m ett mail av en kille som frågade hur hans tjej skulle få thigh gap…… Jag har svarat på det flera gånger men nu kommer ett helt inlägg för att förtydliga vissa saker.

Hur fick jag mitt thigh gap?
Jag föddes lite hjulbent. Jag hade lite flow i livet som tajmade den trenden helt enkelt.

Får man thigh gap när man blir smal?
Alltså om omkretsen på benen blir mindre är det klart att det kan bli ett litet mellanrum eller ett större än vad som var innan. Men rätt och slätt, nej. Det är strukturen på kroppen du är född i. Alla ser olika ut.

Kan jag träna mig till thigh gap?
Det finns inga övningar för thigh gap. Att träna styrketräning och få tightare kropp kan göra så att det kanske blir marginellt mer mellanrum mellan benen.

Summering: Du är född på ett visst sätt. Om du tänker på det, vad spelar det egentligen för roll om du har ett mellanrum mellan låren? Det säger ingenting om hur fit du är,  det handlar mer om din benstruktur. Jag har själv mina mysiga spots mellan låren, vilket är väldigt vanligt hos oss kvinnor. Men det är inget måttband på hur ”bra form” du är i, vilket många verkar tro. Det är väldigt mycket hur kroppen är skapt och inte hur vi skapar den. Visst är det nice att mina jeans inte nötts lika snabbt men annars kvittar det verkligen. Jag hade komplex över det när jag var yngre eftersom jag tyckte att jag såg ännu smalare ut. Nu bryr jag mig inte, hade kvittat om jag hade ben gick ihop eller inte. Jag står ofta bredare i sär med benen av vana från att jag tyckte att det såg konstigt ut med mellanrummet när jag stod ihop med benen. Nu finns det liksom konton på instagram på tjejer som har mellanrum mellan benen.. Kanske också hade velat ha det om jag inte haft det? Men ärligt talat, om man ser på det med lite perspektiv så är det verkligen ännu en konstig grej att sträva efter, även fast det är så vi fungerar 😉 Haha! Ibland så tänker man inte på hur lätt det är att påverkas av saker & ting. T ex när wedges blev inne, höll fan på spy.. Sen ju mer tiden gick, desto mer jag såg det på olika ju snyggare tyckte jag att det blev. Det är så med alla trender! Svår att stålsätta sig men det kan ibland vara bra att bara stanna upp och fundera lite.

Sorry babes, this one you have to use google translate for <3

20 reaktioner på “THIGH GAP”

 • Sandra skriver:

  Tycker det är jättebra att du tar upp den här frågan för det är ännu ett konstigt ideal som förstör självbilden hos unga tjejer!

 • Theodora skriver:

  Bra sagt;)
  Ps. Du er en fantastisk motivasjon for meg:)

 • ellen skriver:

  WHAT! hur kan man med och maila och fråga hur ens tjej kan få det?????? hahah, alltså. jag blir rädd 🙁

 • Emma skriver:

  Jag hade blivit såå ledsen om min kille ville att jag skulle ha mellanrum mellan bena så pass mycket att han skrev in till en blogg, fy tusan! Jättebra att du tog upp frågan, det handlar verkligen mycket om hur kroppen är byggd från början och vilka anlag man har! 🙂

 • Diana skriver:

  Lade inte ens märke till vad thigh gap var förut tills instagram tog fart och folk hela tiden kommenterade ”thigh gap” och hur jäkla önskvärt det var osv…

 • Johanna skriver:

  Otroligt bra skrivet och svarat!!

  Du har chansen att påverka så många människor och jag tycker du gör det på ett otroligt fint, motiverande sätt med lagom pekpinnar. Fin balans men du har den!

  Kramar Jo

 • Amanda skriver:

  Ja det är synd om tjejer som tycker att ett gap mellan låren är något att eftersträva. Och att de inte förstår, som du säger, att vi är alla olika och skapta på olika sätt. Vilket är fantastiskt att det är så, tänk om alla såg likadana ut.. skulle ju vara riktigt trist! Det är även synd att man inte nöjer sig med ett hälsosamt liv, en vältränad kropp och gör som vissa andra och lägger många tusenlappar på att fettsuga sig till ett gap mellan låren.. det är så tragiskt att man blir ledsen på riktigt. Har ofta blivit rädd på sistone när jag läser kommentarer och frågor på bloggar från 12-15 åriga tjejer som frågar hur de ska få mindre vader, mindre lår, bättre gap,få fram magrutor osv. Det är läskigt och oroväckande.
  Tack Alex för att du står med fötterna på jorden och står för hälsa framför ideal!

 • Amanda skriver:

  Hej alexanda! Undrade typ vart du gymmar, inte typ addressen sådär men vad är det för gym.
  Det värkar alltid vara tomt, är det typ något privat gym?
  Själv gymmar jag på en liten worldclass där de viktigaste oftast är upptaget så letar därför efter ett annat gym.

  Tacksam för svar på förhand 🙂

 • Erik skriver:

  Jättebra skrivet!! Förstår som kille inte hela hypen över ett mellanrum mellan låren, inte där man spanar in en tjej liksom!! Tycker personligen att det ser lite konstigt ut jag, med all respekt till dig Alexandra plus resten av världens tjejer som är skapta så! Ett härligt skratt, glimten i ögat och humor knäcker alla thigh gaps i hela världen…

 • Medina skriver:

  Sjukaste trenden hittills! Och värst av allt att en kille mejlade så till dig !?

 • Sandra Ottosson skriver:

  Håller med Ellen! Va fan liksom! Hade jag varit den tjejen så hade jag dumpat den killen. Man ska ha något att ta i när åskan går 😉 haha.
  Jag har då inget ”gap”.. lägger lätt på mig just på insida lår. Har alltid haft komplex för detta men men finns värre saker. Bra skriviet Alexandra!

 • Ema skriver:

  Trender är en bra märklig grej alltså, nästan lite komiskt, men vi alla faller ju för det mer eller mindre. Måste bara fråga vad du menar med ”spot mellan benen” och wedges(menar du skon)? Känner mig lite gammal nu 😀

 • Madeleine skriver:

  Sjukt att folk ens frågor hur man får ett thigh gap.Om man tränar för att man tror man ska få det, så bör de personerna tänka om!

 • Cj skriver:

  När jag var tonåring för 15 år sen var thigh gap det värsta som fanns att ha. Vi använde förstås inte det ordet vi sa nått annat som jag inte minns. Jag var super spinkig och hade massa komplex för det haha sjukt hur saker ändras. Samhället lär ut ett hat mot kvinnokroppen (och mans kroppen mer och mer) som social media spär på så man blir mörkrädd. Bra inlägg.

 • Arw skriver:

  Låter som något mitt ex skulle fråga, jag är tvärtemot dig lite kobent så jag kan absolut inte ha thighgap och eftersträvar det därför inte. Vi har olika förutsättningar helt enkelt.

 • Marina skriver:

  Den stora frågan är hur den där flickvännen ska få en bättre kille.

 • Klara skriver:

  Hej! shit va bra du är. har bara läst det här av dig men alltså gud det va verkligen right on spot. Jag har också ”thigh gap” men har alltid tyckt och tycker fortfarande att det är jobbigt för jag har sett att det bara varit jag som haft så bland kompisar. insåg att det betydde att jag var lite hjulbent och har verkligen tyckt det varit jobbigt. du hjälper mig och många andra genom att du skriver det här, så tack för att du är ärlig och vågar!

 • Lollo skriver:

  Så himla bra skrivet och enkelt förklarat! själv har jag inget ”gap” och strävar inte efter att ha nått heller,skulle va tvungen att bli sjukligt smal för att kunna ha ett då jag e väldigt smal över höfterna :P, visst skulle de va skönt att inte behöva nöta byxor lika fort och inte få skavsår lika lätt en varm sommardag men de är inget jag dör av, har hällre en lite kurvig kropp jag trivs i 🙂
  Hoppas flickvännen hittar en bättre kille som tycker om henne som hon är. Alla människor är vackra på sitt sätt! och hur tråkigt hade de inte varit om vi alla va lika.. !?
  Kramar

 • Bo Andersson skriver:

  Kanske lite sen kommentar till detta… Men… Jag tycker att ”thight-gap” är grymt sexigt. Får jag inte tycka det bara för att det finns vissa tjejer som svälter sig? Jag gillar kurviga tjejer också, är det dåligt för att det skulle kunna uppmuntra tjejer till att bli tjocka?
  Var som ni är! Vi älskar er oavsett. Alla killar älskar inte alla tjejer, precis som ni tjejer inte älskar alla killar. Men ingen kille älskar en tjej som fejkar och inte är sig själv. Det blir bara fel. Om en tjej älskar sig själv syns det… visa det.
  Till er tjejer som har dåligt självförtroende och tror att ni inte attraherar killar: FEL! Vi älskar alla typer av tjejer. Men alla har olika preferenser, precis som ni. Självklart är första intrycket det man ser. MEN! En blick… Ett leende… Ett vänligt ord… Våga ta steget. Vad har ni att förlora? Det finns många blyga killar som inte vågar heller, men gillar er. Våga! Det är få tjejer som vågar, och för mig är det ett gott tecken att tjejen kommer fram och snackar.
  ALLA tjejer är i alla fall välkomna fram till mig. Kommer aldrig att dissa en tjej som kommer fram och pratar med mig. Kanske till och med bjuder dig på en drink 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR