WOODCHOPPER

P1450738

Har ni testat köra woodchopper någon gång? Det är en övning som är grym för sidomusklerna på magen och går att göra på massa olika sätt. Jag kör den helst i cablecross. Hittade en instruktion på en variant HÄR. Vissa gillar inte att träna sidan av magen alls för att välutvecklade muskler kan ge ett lite bredare intryck. Jag kämpar jävel för att bygga upp dem haha. Precis som resten av min mage. Har inte så jättelätt för det men tycker det är sååå snyggt =) Tränar ni sidan?

Woodchopper is a great exercise for the obliques. I like to do it in the cable cross but there’s many different ways to do it. I foynd an instruction HERE if you wanna see it. Some people are afraid of working out the sides because it may wider your waist. I train hard for them and I think it’s so nice! Do u?

8 reaktioner på “WOODCHOPPER”

 • vanja skriver:

  Så skönt att träna sidan av magen ju! Bränner alltid lika skönt 😀

 • Theodora skriver:

  Ja trener siden, men den blir liksom litt glemt bort av og til:P Må bli flinkere til å trene mage generelt! Du er virkelig en god motivasjon og et forbilde:)
  Takk for at du blogger:)

 • Lovisa skriver:

  Håller med! Det är riktigt snyggt 🙂 Jag brukar köra en liknande övning, man sitter på knä och drar ner och nuddar med armbågen mot motsatt knä.. Lite svårt att förklara, men det tar riktigt bra på sidorna!

 • anna skriver:

  I love side planks and i think to have those abs on the side looks sooo nice. i cant confirm that it makes your waist bigger haha…its a rumor.

 • Emm skriver:

  Allt jag kan tänka på… Så fort jag inte äter så tänker jag bara på att jag inte får äta… Får inte! får inte! Får inte! Det enda jag tänker på! om och om igen.. och det fungerar en stund… kanske till och med i nån timme… men sen så kommer paniken och tvånget… Jag måste ha någonting! någonting som gör att ångesten dämpas och vad spelar det egentligen för roll? Jag hetsåt ju igår och i förrgår och dagen innan det… I flera månader om jag ska vara ärlig… Egentligen i något år…

  Förut så var det bara i perioder… jag ryckte upp mig och var relativt hälsosam i några veckor mellan mina hetsätningsanfall. Detta gjorde att kroppen klarade sig någorlunda, även om själen led. men nu.. nu har det gått för långt. Jag vet inte hur jag ska sluta? Att trycka i mig kolhydrater, fett och godis är det enda sättet för mig att bli lugn. När jag hetsäter så är det den enda stunden som jag inte konstant känner att jag håller på att tappa förståndet för att kroppen skriker efter något att äta eller som hjärnan skriker att jag hatar mig själv för att jag är så svag…

  Det är just det som är grejen… varför kan inte jag motstå när alla andra kan? om man verkligen bestämmer sig för att bli nyttig och börja träna så gör man det… man biter ihop och tar ansvar för sitt liv, men det fungerar inte för mig. Jag vet att jag är deprimerad och att maten är ett sätt att straffa mig själv. Jag vet att jag tänker att jag redan är så ful så vadfan spelar något kilo till för roll? Jag vet allt detta, men det spelar ingen roll.

  Jag vet också att jag aldrig skulle klassas som överviktig ens i nuläget, visst jag är medveten om att jag går upp i vikt och jag vet att det börjat synas, men det är ännu inte så farligt. Det som skrämmer mig är dock att jag inte ser något slut på det och allt blir bara värre… om jag inte slutar nu så hur kommer min kropp då se ut om bara några år? Denna tanke ger mig sån sjuk ångest, men istället för att ta tag i mig själv så blir jag bara trött och suktar efter mer mat som dämpar känslorna.

  Något som är värre är att jag märker hur detta påverkar mig på insidan… självhatet är så starkt att en frisk person som aldrig känt såhär eller haft liknande tankar omöjligen kan förstå. De rycker bara på axlarna och säger nonchalant att, men är det så jobbigt så får du ta tag i det? Det är ju samma för alla! och visst jag fattar vad de menar… det är ju inte som att jag väntar mig att någon ska fixa detta åt mig, men man kan lixom inte prata med någon om saken eftersom vikt och träning är så tabubelagt när det inte framställs på ett hälsosamt sätt… Tröttheten finns också alltid närvarande… jag orkar knappt vara vaken i skolan och jag har sjukskrivit mig så mycket att jag antagligen kommer få återbetala studiebidraget… jag vill sova jämt och detta gör att det blir så otroligt mycket svårare att ta sig iväg till gymmet för att träna. Där finns det även andra och tanken på att någon ska se mig får mig att vilja spy. Jag klarar inte ens av att gå på rullbandet bland de andra eftersom det känns som de dömer mig. Allt detta trots att jag vet att det egentligen är mitt eget huvud som plågar mig och spelar mig ett spratt.

  Vintern är svårast för mig eftersom det gör att jag inte kan träna ute som jag annars gör på sommaren… Snälla hjälp mig… jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta och vad som behöver göras… Ingen lätt sak jag vet, men jag själv håller på att tappa hoppet…

  Jag vet att det jag har kallas binge-eating… jag blev diagnostiserad med detta på ungdomspsykiatrin för drygt ett år sedan och enligt de som jobbar på BUPP så kommer jag få lida av detta under den största delen av mitt liv… Eftersom det är så svårt att ta sig ur denna vana, men jag vill inte! Jag vet att för varje kilo jag går upp så blir jag tröttare och mer depressiv än innan. jag har klarat av att balanser det förut och jag vill klara det igen! Jag har bara tappat hoppet lite nu eftersom det aldrig gått såhär långt förut.

  Jag vet knappt varför jag skriver detta ens. Egentligen tror jag starkt på att det bara är en själv som kan lösa sina psykiska problem och att man inte ska lämpa över sin skit på omgivningen… Så detta är väl lite mer en berättelse än en fråga, just för att jag vet att det är så svårt att komma med ett svar…

 • Petra skriver:

  Kör russian twist! Riktigt bra som dessutom stärker hela bålen och ryggen 🙂

 • Lisa skriver:

  Kolla gärna in min blogg http://lisam.disciplin.se/ också

 • Julie skriver:

  Har du någon övning för att liksom trimma till midjan och få den smalare/mer slim istället för att bli bredare? alla är vi olika liksom. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR