5 TIPS FÖR ETT LYCKLIGT LIV

P1220005

Då och då så får jag lite djupa tankar. Dags att skriva ner lite filosofier. Så har jag ju alltid gjort. Rensat tankarna här på bloggen. Jag blir ibland lite stressad över att jag inte känner mig ”djup” nog för att skriva. Tjo och tjim och vad har jag på mig idag, nu har jag tränat och nu äter jag. Inget med djupare meningen än så. Sen slår tanken mig. Jag mår fan jävligt bra! Min största bekymmer är att jag ska komma på problem att ta upp.. Haha! Det är lite komiskt. Men jag har faktiskt inte så mycket hjärnspöken längre. Såklart känner jag en genomgående press men jag har valt det själv och något i mig trivs med det.  Jag har aldrig trivts att ”bara vara”. Har alltid påbörjat olika projekt och blivit rastlös. Nu har jag hittat ett liv som är en blandning av enkelt, stressigt, svårt, lätt, glatt och inspirerande med tillräckligt mentalt utmanande för att jag inte ska känna mig uttråkad.  Om jag jämför mig själv nu med Alexandra som flyttade till Stockholm 2011 så har jag gått från trasig och vilsen till stabil och ”hemma”. Jag är så stolt över mig själv! Fyfan vad jag har mått dåligt i mitt liv. Jag tar sällan upp sådant i min blogg men jag har gått igenom tuffa tider där att hoppa från balkongen känts mer aktuellt än att ta tag i dagen, utan överdrivt. Jag är så glad för alla jobbiga saker jag gått genom för det har gett mig perspektiv på livet, skinn på näsan och en ödmjukhet. Det är så enkelt att bara gilla läget men jag bröt mig loss från misär och tog den jobbiga stigen som lärde mig OTROLIGT mycket. Jag känner mig själv ut och in och jag är väldigt KLAR med att må dåligt. Till en stor del så väljer vi själva hur vi vill må. Det går såklart inte att ändra något på kort tid men i långa loppet kan vi själva bygga upp en grund. Här kommer mina bästa må-bra-tips:

– Håll dig borta från negativa människor och negativ energi
Jag har uteslutit många i mitt liv. Även fast det kan vara svårt så påverkas vi OTROLIGT mycket av vårt umgänge. Ibland har vi alla dåliga dagar men jag får en dålig känsla när folk sitter och snackar mycket skit osv eller om jag läser elakt skvaller. Det gör att jag får negativa tankebanor och det är inte bra för min sinnesro. Jag gillar ärlighet och energiska människor och försöker att vara en själv.

– Tänk positivt.
Att hamna i fel tankebanor och fokusera på dåliga saker gör att livet känns dåligt. Positiva tanker leder tilll positiva händelser som leder till ett positivt liv.

– Skratta åt dåliga saker.
Kanske inte om någon dör eller något jättehemskt. Men om du typ ramlar och slår dig så skratta åt det. Tappar du ut din mat? Garva åt det. Får du punka på cykeln? Le och promenera med den. Fick du inte jobbet? Skratta åt hur grillad du blev och ta med dig det till nästa intervju. Många hänger upp sig på små saker och än en gång så leder negativa tankar till ett negativt liv 😉

– Tänk inte för mycket.
Jag håller mig väldigt sysselsatt. Jag kan såklart chilla men är jag hemma för mycket och tänker så blir jag knäpp. Man kan alltid analysera saker och göra scenarior i huvudet men hjärnan känner ingen skillnad på det mot för om det verkligen hade hänt. Gör något roligt istället. Typ träna =)

– Se inte deppiga filmer. (för ofta).
Haha alltså det här är väl upp till var och en, men förut såg jag Grey’s, Gossip girl, Vampire osv osv. Gick runt och var helt känslosam jämt. Nu ser jag på 2 and a half men, anger managment, family guy  och sånt 😉 Mest komedier allså. Filmväg blir barnfilmer, komedier och actionfilmer.

Nu blev det kanske lite djupare här. Men jag har kommit till en nivå där jag bara mår jävligt bra utan att tänka så himla mycket. Det är fantastiskt, ny och befriande känsla 😀 Jag önskar alla samma känsla. <3

21 reaktioner på “5 TIPS FÖR ETT LYCKLIGT LIV”

 • Karin skriver:

  Påbörjade inte du en PT-utbildning under hösten? Jag kanske har missat detta i bloggen, men är bara intresserad om du är färdigutbildad nu eller vad som hände? Är nämligen själv intresserad av att utbilda mig till PT, så är alltid intressant att höra andras erfarenheter kring utbildningen.

 • Vad härligt att bara må jävligt bra!
  Ett härligt inlägg detta! 🙂

 • Mai skriver:

  Det stämmer i allt du säger, tack Alexandra för tipsen! Så bra så måste nästan rama in det! 🙂

 • Malin skriver:

  Så himla bra grejer! Speciellt det med negativa människor för det är så otroligt sant. Hur jobbigt det än må vara så borde man ”rensa” sitt umgänge ibland. För sin egen skull!

 • Jessica skriver:

  ”Håll dig borta från negativa människor och negativ energi” kan vara den viktigaste av de 5 🙂

 • Cristin skriver:

  Så kul att läsa att du mår så bra! 🙂 Jag känner igen mig en hel del i det du skriver. Jag är positiv till typ allt nu för tiden och negativa människor har jag varit ärliga mot och sagt att det tyvärr drar ner mig för mycket och att vi borde ta en paus från vår kompisrelation. Lite nyfiken, av vilken anledning flyttade du till Stockholm? 🙂

  Ha det bäst!

 • Janna skriver:

  Du är så duktig och trevligt! Jag älskar läsa din blog. Du inspirierar mig att kämpa för mina drömar. We will probably never meet, but I really really would like to thank you for sharing your thoughts. Du är en vackert människa. In and out. Hoppas jag kann ge till lite positiv energie tillbaka. Men nu ska jag sluta och lägga mig. Haha

  Tack!

  Kram

  Janna

 • DeMarkey skriver:

  Håller med i allt du säger och himla härligt att du kommer med djupa tankar plötsligt, mitt i allt det ytliga som vi har i livet och på bloggarna. Tummen upp för inlägget och din blogg. 😀

 • Julia skriver:

  Superbra saker! 🙂

 • Sandra skriver:

  Bääääst

 • Anette Starby skriver:

  Jättebra skrivet och det stämmer så bra. Jag har fått lära mig att tänka så och det hjälper faktiskt :-).

 • i skriver:

  Bra skrivet=) hade varit så intressant om du kunde skriva lite mer om den tiden du mådde dåligt o hur du lyckades ta dig ur det. för jag är ungefär i en sån sits just nu :/ men förstår om du inte vill!! tack för tipsen i alla fall

 • Marielle skriver:

  Alltså oooh vilken underbar blogg detta är Alexandra! Har följt dig över två år nu och du blir bara grymmare o grymmare hela tiden! 😀 Du känns mer som en polare (fastän man aldrig träffat dig.. :D) än som en kändisbloggare som bor på andra sidan Sverige. BÄST ÄR DU! Keep it up, guuurl! =) <3

 • FITNESSLINDA skriver:

  Hela ens världsbild existerar endast i ens egna huvud, ändra tankarna och hela världen kommer att förändras. Att vara närvarande, medveten och välja ett salutogent tankesätt är en grym grund att stå på för ett ”bättre” eller åtminstone lyckligare liv – oavsett hur det ser ut. Lycka kommer inifrån! ;D

 • Erica skriver:

  Har känt precis samma sak som du! Jag har kommit ur den onda cirkeln för att leva ett lyckligare liv 🙂

 • Frida skriver:

  Fint inlägg. Jag är i en.missär just nu där drt är jag som är den negativa vönnen, sambon, dottern, mamman, systern…..
  Det är jag som är den som borde väljas bort. Jag vill inte må så här och vara den här olyckliga vännen. Jag har motgångar i livet så som jobb och ekonomi. Men har en sambo och fina barn som borde få se den äkta, glada, lyckliga versionen av mig. Ja bara klagar. Ja vill börja om på en ny plats, vill så mkt men vet inte redigt vad. Jag kan inte bara flytta då barnen och sambon inte vill. Men det är nåt som gnager i mig hela tiden. Ja är bitter ich sur, på mig själv. Men familj en får ta det. Känner mig värdelös och oviktig. Längtar och drömmer om att få uppleva det du uppnåt med ditt liv. Här hemma bara bråkas det nuförtiden.

 • Sophie skriver:

  Jäkligt bra skrivet. Bra resonemang!

 • ISABELLA skriver:

  Text on point!! Bra skrivet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR