MY WAY

Jag fick förslaget om att skriva om min karriär i samarbete med monster.se. Tror inte jag har skrivit så mycket om detta tidigare men vet att jag fått lite frågor 🙂 Nu är det snart 2 år sedan jag tog det största steget i mitt liv. 

Jag har alltid älskat att jobba. Jag började som 16-åring på JC i Umeå. Jobbade där i flera år varje helg och sommar och lov. Gymnasiet kändes inte alls rätt för mig och jag trivdes inte alls. När jag var 16 hoppade jag av.  Jag jobbade istället och började nåt år senare på Folkhögskola där jag läste ikapp alla poäng och hade så kul. Jag gick ut med väldigt bra betyg. Jag har aldrig haft svårt för mig i skolan men efter det så sökte jag in till Psykologprogrammet, kom inte in. Kom istället in på mitt andra val som var juristprogrammet. Tyckte väl mest att det var coolt att jag kom in, haha. Började i skolan och kände väl ganska snabbt att det inte var något jag brann för. Jag har väldigt svårt att hålla mig motiverad i saker jag inte trivs med. Jag gick första året innan jag fick för mig att sticka till Stockholm. Sagt och gjort. Började jobba på lite events i Stockholm innan jag fick ett jobb som säljare på en telefonkedja. Där jobbade jag tills för 2 år sedan. Hade sjukt roligt på jobbet och sköna kollegor men kände att jag hade mer att ge. I samband med att jag skulle byta butik valde jag istället att säga upp mig helt. Sedan dess har jag haft eget företag och inga 8-17 dagar haha! Det var riktigt tufft till en början. Ingen trygghet och inga garantier. Har gått några utbildningar sedan dess så som Crossfit level 1 coach, mat- och viktrådgivare samt PT som gett mig kött på benen. Jag har även utvecklats så otroligt mycket som människa. Under dessa 2 år har jag slitit mig i håret, drömt extrema mardrömmar, varit sönderstressad, men – aldrig känt mig så rätt. Jag har också utvecklats mer mentalt än någonsin, känt mig hemma, blivit självsäker, vuxit som person. Det är verkligen en utmaning att jobba varje dag året runt och ibland från att man vaknar tills att ögonen stängs men det är så värt det för rätt sak! Är så glad att jag vågade satsa på min blogg och på mig själv. 

Trivs ni med vad ni gör idag? Det finns ett personlighetstest på monsters hemsida HÄR som hjälper till att se vilket jobb som passar en, för att man ska våga ta steget! Mitt resultat blev direktör 😉 I like! Det är inte så långt från verkligheten heller eller mina framtidsplaner. 

9 reaktioner på “MY WAY”

 • Linnéa skriver:

  Du är en riktig inspiration!

  Jag fyller snart 18 och har svårt att se vilken väg jag kommer att ta. Jag brinner för träning, kost och hälsa men vet inte om det är det jag vill jobba med. Tyvärr har jag valt helt fel linje på gymnasiet. Planen är att gå ut gymnasiet och därefter spendera ett år i Australien, den saken är säker. Förhoppningsvis vet jag vad jag vill efter det.

 • Netti skriver:

  Intressant läsning och jättefin bild på dig 😀

 • Dixi Wonderland skriver:

  Men gud! Det betyder att jag läst din blogg i över 2 års tid för jag började läsa medan du jobbade som säljare. Gud va tiden går fort! Angående testet så sa de att jag skulle passa som präst, akupunktör och pedagogisk lärare HAHAHHAHAHA so wrong!

 • Caroline skriver:

  Härligt att läsa! 🙂 man ska göra det som känns rätt i hjärtat. Det gjorde jag med. Jag lade min karriär som sjuksköterska åt sidan och satsade på det som kändes rätt, trots att många tyckte jag ”kastade bort” en bra utbildning.

  Idag jobbar jag med hälsa och friskvård och hjälper andra uppnå sina ekonomiska drömmar. Låter det som ett jobb som även skulle passa någon av er som läser detta kan ni gå in på min blogg och läsa mer -> caroline.vimedbarn.se. Letar för tillfället nya medarbetare till vårt grymma team, så hör gärna av dig. Ingen erfarenhet eller utbildning krävs, det får du av oss. 🙂

 • Jessica skriver:

  Jag har nu när jag har ett temporärt jobb bestämt mig för att satsa hel hjärtat på de som gör mig lyckligast, att fotografera 🙂

 • Patricia skriver:

  Gjorde testet och blev kiropraktiker. Lite märkligt och spännande på samma gång. Tack för inspiration! Kram Patricia

 • Sofia skriver:

  Haha neeej… Jag jobbar på förskola men jag fick läkarsekreterare, städning och apotekstekniker. Inget för mig 😉

 • Emelie skriver:

  Hej Alexandra! Det var skönt att läsa om någon som valt att gå sin egna väg och göra det som känns bäst för en själv. Jag är 16 år och hoppade av gymnasiet efter två månader. Kände att jag behövde ett år för att ta hand om mig själv helt enkelt. Ibland kan jag ju ångra det lite, men det var det som behövdes just då. Ska börja gymnasiet igen i höst, fast på en annan skola där man utöver den linjen man valt får hålla på med sin sport (i mitt fall dans). Ville också tacka för inspirationen man får av din blogg. Får mig att vilja åka till gymmet så fort jag kollar in här. Kramar från Emelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR