MENTALT

Alexandra Bring-79
Alexandra Bring-80

När jag ska försöka bli starkare så är det psykiska problemet stort för mig. Jag blir osäker och failar. Nu har jag kört ganska tunga vikter  (för mig) så är lite mindre rädd för att köra på det. Häromdagen så körde jag ganska tungt och direkt jag skulle köra på det blev jag nervös och vågade inte köra en rep till. Det är sjukt irriterande och jag försöker bli bättre på den mentala biten. Det är nog en kombination av att jag är rädd för att inte komma upp och att jag är rädd för att skada mig. Jag försöker tänka att jag kommer klara det men  varje gång jag tänker så, känner jag mig inte riktigt övertygad. Nu har jag istället försökt lägga tankarna på sådant som gör mig arg och bara tänka på det istället och använda den känslan. Har ni några bra tips att dela med er av? Vad gör ni för att tagga till?

When I try to get stronger the physical is a big problem for me. I get unsecure and fail. Lately I’ve been lifting a little heavier (for me) so I am a bit less afraid. The other day I was lifting wuite heavy and as soon as I got close to my maximum I got scared and did not managed to do anothher rep. It’s so frustrating and I try to work on the mental part. It’s a combination of being scared for not getting up and to injure myself. I try to think that I will make it but every time I think so, I can’t persuade myself 100%. Now I instead try to keep my thoughts on things that makes me upset and focus on that and use the anger. Have you any advice for the mental training? What’s your thoughts to get prepared?

10 reaktioner på “MENTALT”

 • Hanna skriver:

  Drar du dig ur och fegar är risken/chansen betydligt större att du skadar dig än om du verkligen skulle genomföra hela repetionen. Jag förstår att det inte är lätt men försök ha den tanken i huvudet när du går ut där med stången inför den sista och kanske tyngsta repetitionen. Jag har spelat fotboll hela mitt liv och vi har en liknande situation när man får ett motlägg med en annan spelare och bollen, viker jag undan och fegar ur i den situationen är det jag som kommer skada mig och få ont. Jag bestämde mig inför varje sådan närkamp att jag skulle spänna foten och gå in med 100% vilja! Sedan den gången är det alltid jag som gått segrandes ur den kampen och fått fördel till bollen dessutom. Jag har aldrig stukat foten eller fått ont efter jag bestämde mig!

 • Sandi skriver:

  Hej Alexandra,
  Jag har själv tränat tyngdlyftning och förstår precis ditt problem då jag varit där själv. Mitt tips till dig är att sluta tänka för mycket! Håll ditt fokus på att vikten ska upp, du är mycket starkare än du tror!

 • Maria skriver:

  Jag är exakt likadan, vilket har sabbat min utveckling eftersom att jag är livrädd för att jag ska misslyckas med en tyngre vik eller extra repetition. Typ att jag inte ska komma upp utan falla baklänges med stången eller att min rygg ska ge upp… haha. Min coach sa till mig att ”du MÅSTE pusha dig själv till den gränsen där du faktiskt misslyckas ibland”. Alltså tills man helt enkelt inte klarar av att trycka upp sig själv med stången och tvingas släppa. (Dock såklart bara om man har någon med sig som kan hjälpa ifall man tex. kör bänkpress eller back-squats). Men man måste våga misslyckas för att lära sig hur mycket man faktiskt klarar och för att kunna bli starkare.

 • Erica skriver:

  Mitt bästa tips är att bara tänka bort allt. Jag brukar tänka ”jag kan inte göra mer än mitt bästa”. De är bara att tagga till och inte tänka så mycket på varken vikten eller någonting, bara tänka ”nu jävlar”. Sen får man inte bli alltför besviken på sig själv. en dag går de kanske inte som man vill men man får prova igen nästa dag! Så tänk inte så mycket, koppla bort huvudet!

 • Sara skriver:

  Själv har jag alltid varit mentalt stark, både inom träning och annat i livet. När jag tränar så är det alltid all in för mig; kör hårt och bryr mig inte ifall man skadar sig lite; ibland har det hänt att man fått något litet blåmärke eller att handflatorna blivit lite torra och slitna. Jag vet inte, jag har det bara inom mig, stark uthållighet med, och tänker att jag fan inte ska ge upp. Som plankan ex. Mitt rekord är 5 min, och detta uppnår jag genom att tänka om och om igen, tankar som ”vill du verkligen bli starkare så får du fan kämpa”, ge inte upp nu, bara 1 min kvar, it’s all or nothing, no pain NO gain, ja en massa såna tankar, och innan man vet ordet av det, är det över 🙂 så bara peppa dig själv med starka bra motton som du blir peppad av och tagga din passion till din träning till max. Just go all in fot it ;)Som de säger; if you only put your mind to it, you can accomplish ANYTHING!

 • Janneke skriver:

  Hii! I can’t post a reaction on your bikini post. So i write it down here. What a nice bikini, i was wondering wat bottem or top size you wear and what is your waist size? Because normally i wear a 36, but here i have to choose for 32/34 or 36/38. Do you know if the bikini fits normal or smaller or maybe bigger. Thank you in advance. Greetz, Janneke

 • Fanny skriver:

  Att tänka på själva utförandet och tekniken funkar för mig, ibland. Men värt att testa. Alltså inte lägga fokus på vilken vikt det faktiskt är utan fokus på hur du ska få upp den! 🙂 You go girl! Älskar dina styrkelyftsinlägg, tycker det är så kul!

 • Nance skriver:

  I have the same problem.. and i don’t lift heavier or break my PR because of it. If anyone knows how to overcome this mental problem let me know!

 • Lisa Andersson skriver:

  Bästa motivationen som funkar för mig är att tänka
  vart vill jag?
  Och sedan tänk på ditt mål, vad är ditt mål om 1 år? Tänk dig vart vill du stå?
  Och framför allt tänk på en person du vill slå (inte våld då) tänk på hur mycket mer du ska kämpa för att bli starkare än hen.
  Gör dig själv envis, bestämm dig och sedan ge dig ingen utväg eller ursäkter. Gå ej hem innan du har gjort allt du ska
  Hoppas du blir motiverad för detta hjälper mig varje dag jag styrke tränar
  Kram!

 • Carmen skriver:

  Hey Alexandra! Your such an inspiration for me! Started CrossFit because of you and my life changed completely! May I ask you where I can get those knee socks, especially these pink one? Love them 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR