EFFEKTIVISERA

Jag har otroligt mycket jobb just nu tillsammans med teoriplugg inför körkortet och träning. Tänkte försöka dela med mig av mina tips för att effektivisera min tid och att jobba på bra!

– Lägg bort telefonen. Det är min viktigaste punkt. Det händer alltid saker i min telefon och det gör mig väldigt ofokuserad. Varje morgon så tar jag ca 1 h och går igenom det viktigaste i telefonenen, mail mm. Jag får så sjukt mycket mail från privatpersoner, företag och scam. Om jag hade svarat på alla mina mail hade mer än alla arbetstimmar gått till det, så därför svarar jag aldrig på privata mail och endast prioriterade jobbmail. Jag stänger också av vibrationen/sätter på flightmode om det behövs.

– Stig upp tidigare. Detta har hjälpt mig att vinna 2 h i arbetstid. Efter kl 22 så brukar jag ändå inte jobba. På morgonen är jag alltid sjukt energifylld och taggad, så försöker använda den tiden till fullo.

– Prioritera tiden! Vad är viktigast att få klart? Jag brukar avsätta tid till varje sak och det är den tiden det får ta. Ibland kommer andra saker upp och tiden blir mindre. Jag måste dock bli bättre på framförhållning. T ex igår så dök det upp en grej på morgonen, då hade jag bara hunnit blogga en gång och resten av dagen försvann. Jag måste ha lite färdiga poster till er för såna tillfällen! =)

– TV. TV är en riktig tidstjuv. Jag har slutat kolla på TV helt faktiskt för att få min dag att gå runt. Jag brukar ha TV på i bakgrunden ibland när jag jobbar eftersom det är så tyst att sitta ensam. Jag brukar också ha på TV när jag äter eftersom att jag hatar att äta ensam men that’s it.

– Våga vara ego. Det här är min svåraste punkt. Att vara egen innebär att du har en flexibel tid MEN det innebär inte att du alltid är ledig som många tror haha. Jag jobbar mycket mer än en heltidstjänst och om jag ”tar ledigt” en dag så missar jag sjukt mycket.  Jag jobbar även på helgerna så ibland är det svårt att förklara att det inte bara går att lämna allt en hel dag. Jag ska dock försöka göra så att jag förbereder så mycket som möjligt inför helgen och är lite ”ledigare”.

– Ha tydliga mål  med allt du gör. Jag vet exakt vart jag vill med det jag gör och det känns därför inte jobbigt att offra tid som jag ändå inte hade gjort någon nytta med.. Där är vi alla olika dock, jag älskar att jobba och jag blir lycklig av att driva egna projekt och utvecklas. Så jag känner inte att jag ”missar” livet, tvärtom. Har man tydliga mål är det lättare att fokusera och använda tiden rätt med rätt sinnesstämning.

– Träna. Träna är min fristad. Den enda gången jag är fri från allt annat (förutom när wi-fi inte finns utomlands hahah) och jag rensar verkligen hjärnan på gymmet. Får alltid bra energi av att träna och jag blir piggare generellt. Jag försöker också träna med mina vänner så kombinerar man att träffas och att träna =) Perfect combo!

– Belöna dig själv. På vilket sätt som passar dig! Ibland kan det för mig vara att äta en jättegod middag ute,  något materiellt jag vill ha eller bara en fredagskväll stänga ner datorn, ta ett glas rött vin och läsa en bok. Ibland behöver man ge sig själv en klapp på axeln för att fortsätta vara lika motiverad som innan.

– Omge dig av människor med god energi som vill dig väl och stöttar dig och förstår dig. Tror inte jag behöver utveckla det så mycket mer än så. Det är det viktigaste av allt.

Alexandra Bring sun

4 reaktioner på “EFFEKTIVISERA”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR