Q/A – granola = healthy?

  
Jag äter granola nästan varje morgon. Varför? Det är väldigt energirikt (och sjukt gott). Är det nyttigt? Ja. Är det bra att äta om man vill gå ner i vikt? Inte i stora mängder. Den jag äter är 470kcal / 100 g. Det är ganska mycket kcal på 100 g. Dock är det inte som att äta godis för 470 kcal för innehållet i nötter, bär och havregryn går inte att jämföra med godis. Det är bra fetter som vi behöver och inte bara tomma kalorier som godis. Det känns som att många blandar ihop detta och bara stirrar på kalorier. Om ni inte äter några kalorier kommer eran kropp inte få i sig der den behöver. Försök att alltid prioritera bra kalorier över dåliga kalorier bara :)! Om ni inte behöver energiöverskott så kan man göra mycket mindre kcal-rik granola hemma och välja eget innehåll! Den bästa vägen för att veta exakt vad man får i sig helt enkelt 🙂 

I eat granola almost every morning. Why? It contains a lot of energy. Is it healthy? Yes. Is it good to eat if you wanna loose weight? No. Not big amounts. My granola is 470 kcal / 100 g and that’s a lot. It’s not like eating 470 kcal though. It contains good energy. It’s good calories, not empty calories as in candy. It feels like many people mix these and only focus on the calories. If you don’t want all this extra energy, you can make healthier granolas at home. The best way of knowing what you eat 🙂

9 reaktioner på “Q/A – granola = healthy?”

 • Malin skriver:

  Hur har du räknat ut att den innehåller 760 kcal/100g? Det låter väldigt mycket. Bara nötter, olja och smör innehåller så mycket energi. Om du har i havregryn t.ex. som bara innehåller 400 kcal/100g sänker det antal kalorier drastiskt.

 • satu skriver:

  Vad heter den som du har hemma? Behöver tips <3 🙂

 • IA skriver:

  Tips på världsgod granola som dessutom bara innehåller rena bra ingredienser: http://herbalstore.se/index.php?route=product/search&search=granola

 • Lisa skriver:

  Vad är det för granola du äter? Kan vara kul att variera frukosten så man inte tröttnar….
  Ett tag åt jag bara gröt. V-A-R-J-E morgon, tills jag i princip kräktes i skålen. 😉 nu äter jag naturell joghurt med pauluns müsli och två knäckemackor med kokt ägg = ASGOTT!

  • alexandrabring skriver:

   Jag köper olika varje gång jag handlar =) är likadan som dig haha! Tröttnar fort! Men riskakor med ost & kalkon är nåt jag aldrig ledsnar på!

 • Cajsa skriver:

  Så bra att du tar upp detta!! Blir så frustrerad på alla som 1, bara kollar på kalorierna anser att ALLT energirikt är onyttigt… och sedan 2, jämför sitt egna intag på kalorifattigt/näringsfattiga toastbröd och inte fattar varför en inte får något resultat… Haha min mormor äter tillexempel mycket hellre en lågkalori bar med typ 80 ingridienser som mättar 2 minuter än två ägg till mellanmål för att det är färre kalorier :(( Har givit upp på att förklara nu haha

  • alexandrabring skriver:

   Jag vet precis vad du menar hahah!! Men man får försöka informera folk sen får dom ta till sig det hur dom vill. Man kan tyvärr inte göra mycket mer =)

 • Sofi skriver:

  Shit vad sant och S H I T vad jag stör mig på vissa människor som hellre äter typ godis och choklad till snacks istället för ex en avokado och mandlar, för det ”ändå är lika mycket kalorier”. Vilket behöver kroppen mest och vilket blir man snyggast av lixom. Alla får ju göra som de vill MEN de är ofta de som vill vara smala, bantar och vill få snygg kropp som väljer det onyttigare för att det är mindre kalorier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LATEST FROM BRING SPORTSWEAR