RECEPT: HALLOUMI- OCH MOROTSBIFFAR

Processed with VSCO with a5 preset

Heeeeello babes! Det här receptet har jag postat förut men det tåls att postas igen. SÅ jävla goda biffar som alla gillar. Har bjudit typ 10 pers på dom och ingen har sagt något annat. Så antingen har jag kompisar som ljuger eller som har jävligt bra smak 😉 Har gjort om det lite efter erfarenhet också! Gillar ni mina vegetariska recept eller vill ni att jag ska blanda lite mer?! Säg till om ni vill se mer av nåt så jag vet annars kör jag bara på med det jag själv är sugen på hehe! Men dessa rekommenderar jag verkligen er att prova om ni inte redan gjort det :*

Du behöver:

Biffarna/The beefs
1 morot / 1 carrot 
200 g halloumi / 200 g halloumi 
1 vitlöksklyfta / garlic 
3 msk hackad gräslök / 3 tbsp chive 
1 krm chiliflakes / chili flakes 
1 ägg / 1 egg 
Peppar / Pepper 
1 msk potatismjöl / 1 tbsp potato flour 
1 msk ströbröd / 1 tbsp breadcrumbs

Sås/Sauce
3 msk mango chutney / 3 tbsp mango chutney
1 1/2 dl creme fraiche eller yoghurt  / 1 1/2 dl yoghurt

Gör såhär: Riv morot och halloumi grovt. Pressa vitlöken. Tillsätt ägg, potatismjöl, ströbröd, chiliflakes, gräslök och peppar & blanda. Stek på medelvärme ca 2 min på varje sida. Mixa ihop såsen. Jag åt mina med ugnsrostad potatis, sötpotatis och morötter. Det var sviiiiingott! Hade i ugnen på 225 grader i 40 min. Yum yum!  Middagstips från mig. Posta gärna i kommentarsfältet om ni har något supergott recept. Xx
Grate the carrot and halloumi & garlic. Add egg, potato flour, breadcrumbs, chili flakes, chive, pepper & mix it. Fry on middle temperature 2 minutes on each side. Mix the sauce. I had mine served with oven roasted potatoes, sweet potatoes & carrots. It was so yummy! Just put them in the oven on 225 degrees celsius for 40 minutes. Yum yum! 

18 reaktioner på “RECEPT: HALLOUMI- OCH MOROTSBIFFAR”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.