FISH N CHIPS MED REMOULADSÅS

fish n chips recept-2

Hej fina ni! Gjorde hemmagjord fish n’ chips med egen enkel remouladsås och nyttiga pommes för några dagar sedan. Blev supergott! 🙂 Hett tips om ni vill göra lite god snabbmat hemma som inte behöver vara superonyttig.

Friterad fisk:
400 g torsk (går också bra med annan vit fisk)
2 dl panko
2 ägg
2 dl mjöl 
2 tsk chiliflakes 
Salt & Peppar
Olja till fritering

Remouladsås: 
1 dl creme freiche 
1 msk majonäs 
2 msk hackad smörgåsgurka 
Salt & peppar 

Pommesfrites: 
500 g potatis 
Grillkrydda
Paprikapulver
Valfritt: Olja

Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen och skär i smala bitar som pommes. Krydda och lägg i ugnen. Rör om ca var 10:e minut. Ta ut efter ca 30-40 min eller när dom är klara.

Fisken: Skär upp torsken i lika stora bitar, jag gjorde mina ca 2 cm breda. Salta över fisken. Förbered tillbehören. Blanda mjöl med chiliflakes och salt och peppar i en skål. Jag gillar lite mer kryddat så snålade inte på salt och peppar. Vispa äggen lätt i en skål. Häll upp panko i en till skål. Börja med att lägga torsken i mjölblandningen och se till att den blir helt täckt, sedan i ägget och tillsist i panko. Fritera sedan fisken ca 2 minuter.

Remouladsås: Hacka gurkan och blanda ingredienserna i en skål. Ställ in i kylen tills servering!

//English: 

Fish:
400 g cod (also goes well with other white fish)
2 cups panko
2 eggs
2 cups flour
2 tsp chiliflakes
Salt & Pepper
Oil for frying

Remoulade:
1 dl sour cream
1 tablespoon mayonnaise
2 tablespoons chopped pickled cucumber
Salt & pepper

French fries:
500g potatoes
BBQ Season
Paprika powder
Optional: Oil

Potatoes: Preheat the oven to 200 degrees celsius. Scrub the potatoes and cut into thin pieces of potato. Season and place in oven. Stir every 10 minutes. Take out after about 30-40 minutes, or when they are ready.

Fish: Cut the cod into equal pieces, I made mine about 2 cm wide. Salt the fish. Prepare the accessories. Mix the flour with chiliflakes and salt and pepper in a bowl. I like a little more seasoned so I added a lot salt and pepper. Stir the eggs lightly in a bowl. Pour panko in a bowl. Start by adding cod in the flour mixture and make sure it is completely covered, then in egg and finally in the panko. Fry the fish about 2 minutes.

Remoulade: Chop the cucumber and mix the ingredients in a bowl. Set in the fridge until serving!

fish n chips recept-3

4 reaktioner på “FISH N CHIPS MED REMOULADSÅS”

Lämna ett svar till Alexandra Bring Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.