BÄSTA RECEPTET PÅ SCONES

Söndag hemma = BRUNCH! Haha min kille garvade och sa att jag tydligen saknat köket mycket. Har velat stå där hela tiden sen jag kom hem typ. Men var SÅ sugen på scones och det är typ det godaste man kan äta på helgen tycker jag, med varmt te & smör, cream cheese, marmelad och ost på. Mmmmm. Jag har provat typ alla sconesrecept på vanliga scones, men det här är verkligen det bästa och det kommer från Ica! Det går så sjukt fort med scones också, perfekt om man vaknar med en kurrig mage som jag gjorde haha.

Scones:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk

Gör såhär: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Mosa ner smöret med fingrarna och fördela i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och rör runt, knåda inte för mycket!! Degen ska vara fyra smetiga bollar som fördelas på en plåt. Gör fåror med en kniv som ett kors över, och picka hål med en gaffel över hela ytan. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter och servera! Mmm.

English: 

Sunday home = BRUNCH! Haha my guy laughed and said I obviously missed the kitchen a lot. I’ve wanted to stand there all the time since I came home. But been so crazy about scones and it’s kind of the best one can eat on the weekend, with hot tea and butter, cream cheese, marmalade and cheese. Mmmmm. I’ve tried almost all scones recipes on regular scones, but this one is really the best and it comes from Ica! It goes so fast with scones too, perfect if you wake up with a hungry stomach like i did haha.

Scones:
4 dl wheat flour
2 teaspoon baking soda
2 tablespoons salt
50 g butter or margarine
2 dl milk

Do this: Put the oven at 250 degrees celsius. Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Squish the butter with your fingers and spread into the flour mixture. Add the milk and stir around, do not stir too much!! The dough shall be four sticky balls distributed on a plate. Make crosses with a knife,  and peck holes with a fork all over the surface. Insert the middle of the oven for about 10-12 minutes and serve! Mmm.

4 reaktioner på “BÄSTA RECEPTET PÅ SCONES”

Lämna ett svar till Alexandra Bring Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.