HALLOUMISTROGANOFF RECEPT (KORVSTROGANOFF MED HALLOUMI)

halloumistroganoff-2
halloumistroganoff-3
halloumistroganoff-4
halloumistroganoff-5
halloumistroganoff

Halloumistroganoff recept kommer här, alltså korvstroganoff utan korv med halloumi istället! Såååååå gott jag dör! Jag ÄLSKAR korvstroganoff men har testat lite olika varianter på slutet. Jag äter inte griskött sedan typ nånsin för er som inte visste det. Jag brukar köra med kycklingkorv men har istället letat lite vegetariska alternativ.

Bjöd min kompis Emma på middag och eftersom att hon inte äter kött passade det perfekt =) Vi käkade små buffelmozarella och körsbärstomater med färsk basilika och kryddor till. Vi körde även Gnocchi istället för ris, jag är inte världens fan av ris, o det blev faktiskt sjukt gott till men ris funkar också bra =) LÄTT ett av mina nya favoritrecept! Ni måste testa om ni inte gjort! Jag freestylade och här kommer receptet:

400 g Halloumi 
1/2 Gul lök 
1 Morot
1 tub tomatpuré
1-2 dl grädde
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljong
Salt & peppar

Gör såhär: 

Skiva Halloumin i smala bitar (typ som korv) och stek tills de fått en fin gyllenbrun yta. Lägg åt sidan. Hacka & stek löken. Tillsätt riven morot. Pressa i vitlök. Blanda ner tomatpuré och stek. Häll i grädde (lite vatten går bra om man vill ha tunnare konsistens). Ner med grönsaksbuljongen. Låt det koka upp lite och krydda, lägg sedan i halloumin, blanda och servera. YUM!!!!! 

7 reaktioner på “HALLOUMISTROGANOFF RECEPT (KORVSTROGANOFF MED HALLOUMI)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.