READERS VOICE: bästa vegetariska receptet?

Hej babes! Nu ska jag planera mat och behöver lite inspo på vegetariska recept och ni brukar ha bra smak =) Soppor har jag en hel hög som ska lagas så gärna nåt med tuggmotstånd. 

Mitt all time favorite på vegetariska sidan är helt klart dessa halloumi/morotsbiffar som jag postat massa gånger.  

Receptet har ni HÄR

Så- har ni nåt galet gott recept att dela med er av? Kommentera under. Puss

12 reaktioner på “READERS VOICE: bästa vegetariska receptet?”

  • Elin skriver:

    Du måste testa coop’s belugabolognese! Recept finns på deras hemsida. Den är sååå god och smakar faktiskt lite likt vanlig köttfärssås även om konsistensen såklart inte är densamma.. 🙂

  • Josephine skriver:

    Jag verkligen älskar ”Pasta Rosso” ur boken Mer vego. Receptet finns här: https://www.coop.se/recept–mat/recept/p/pasta-rosso-med-vitloeksfraesta-champinjoner/

  • emblas.se skriver:

    http://www.dn.se/mat-dryck/recept/bolognese-pa-svarta-linser/

    Denna vegetariska bolognese är dödlig! jag har kört med röda linser istället för svarta dock, blir supergott!

  • Joan skriver:

    Hej Alexandra,

    Det finns jätte goda vegetariska persiska soppor. ashe reste, soupe jo, soupe adas, soupe mast.
    Googla och hitta recept.

    Lycka till
    Kram

  • Emelie skriver:

    Den här är också jätte god, och så enkel att göra. Perfekt vardagsrätt
    http://www.javligtgott.se/tofu-tikka-masala/

    och den här ser ut så mkt ut för världen men är sååå god 🙂
    http://lagaindiskmat.se/indisk-linsgryta-med-grona-linser-och-spenat-palak-dal-shorva/

    Kul att du äter mkt vegetariskt! Jag har precis börjat med det själv! 🙂

  • Agats skriver:

    Jag har en egen påhittad vegetarisk rätt. Den består av sötpotatismos, quinoa tricolore med kryddor och vitlök, rödbetor med äpple och lök (Mixade i matbredare), stekt hallumi, krispig sallad med olivolja och pumpafrön på det. Många olika delar i den rätten, men det blir riktigt färgglatt på tallriken, finns både rött, orange, grönt etc! 🙂

  • Miriam skriver:

    Världens godaste grönkålsceasarsallad! Den låter kanske inte mycket för världen men alla jag bjudit har inte kunnat sluta tjata om den!
    Grönkål, ”massera” den med lite salt
    Ugnsbakad pumpa
    Avocado
    Granatäpplekärnor
    Strimlat äpple
    Honungsrostade valnötter
    Riven parmesan
    Gör helst egen ceasardressing (vill man ha helt vegetarisk kan man byta ut sardellerna mot kapris) eller kör på färdig
    Blanda grönkålen med dressingen och blanda sedan i de andra ingredienserna. To die for!

  • Simone skriver:

    Taco med stekt sötpotatis istället för kött!!! Dör så gott mums

  • Lova skriver:

    Pannkakor av olika slag är ju super om man ska laga vegetariskt.

    Här kommer ett par recepttips från mig. Alla är inte helt vegetariska då vissa recept innehåller ägg eller ost. Men supergoda, rekommenderar dig att testa! 🙂

    VEGETARISK CHILIGRYTA – 1 PORT
    1 dl KOKOSMJÖLK
    80 g KIKÄRTOR
    80 g KIDNEYBÖNOR
    1/2 MOROT
    1/2 tsk RAPSOLJA
    30 g RÖD PAPRIKA
    1 msk FÄRSK INGEFÄRA
    1/2 VITLÖKSKLYFTA FÄRSK
    150 g BULGUR
    1 krm CHILIKRYDDA
    1/2 krm PAPRIKAPULVER

    Hacka moroten i mindre bitar och koka i en separat kastrull tills de blivit mjuka. Koka sedan bulguren i ytterligare
    en separat kastrull. Rör ner kokosmjölk i en teflongryta eller stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser och krydda med, chikikrydda, paprikapulver, salt
    och peppar. Rör slutligen ner bulgur och morötterna i grytan och servera varm.

    Frittata – 1 port
    1-2 POTATISAR
    2 stycken SOLTORKADE TOMATER I OLJA
    2 EKOLOGISKA ÄGG
    30 g FETAOST
    1/2 tsk RAPSOLJA
    1/2 AVOCADO
    1 VITLÖKSKLYFTA FÄRSK
    10 g BASILIKA FÄRSK
    1/2 CITRON
    1 nypa CITRONPEPPAR
    1 nypa FLINGSALT

    Sätt ugnen på 150°. Skär potatisen i slantar och fräs oljan i stekpannan som tål att stå i ugnen. Hacka soltorkade tomater.MStek dem tillsammans med potatisen i ca 3 minuter. Sänk värmen på plattan. Blanda ihop ägg med vatten och olivolja, häll det sedan över potatisen. Smula över fetaosten och hackad basilika. Stek på fortsatt svag värme i 10 minuter. Ställ sedan in hela stekpannan i ugnen i ca 10 minuter. Frittatan bör
    vara ganska torr i mitten när den är klar. Mosa avokado med pressad vitlök, citron, salt och citronpeppar. Servera frittatan varm med kall
    avokadoröra.

    Fetaostsallad med valnötter
    1,5 dl kokt QUINOA
    20 g VALNÖTTER
    60 g FETAOST
    50 g KIDNEYBÖNOR
    50 g SALLAD
    20 g TOMAT

    Tillaga quinoan enligt anvisningarna på paketet. Tärna fetaosten, hacka salladen och tomat. Blanda alltihopa med kidneybönor och quinoa och toppa med valnötter.

  • Emma skriver:

    Denna är helt fantastisk ?

    http://saladgoesfat.blogg.se/2014/may/indisk-daal.html

    Speciellt med de glutenfria majsbröden till.

Lämna ett svar till Lova Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.