MY NEW DIET

När man skriver diet, så tänker säkert många på alla knäppa dieter som gör att man ska tappa 18 kg på 2 dagar. Så äter INTE jag och det kommer jag aldrig rekommendera. Nu har jag dock filat lite på min kost, och inte genom kalorier utan genom innehåll i vad jag äter 🙂 Jag har läst på en del om sjukdomsförebyggande kost, och analyserat hur jag själv äter. Mina två gemensamma brister var 1. för mycket kött och 2. för lite frukt & grönt. Alltså, jag äter inte alls mycket rött kött men på slutet har jag ätit ganska mycket mer än vanligt så tänkte att jag återgår till det vanliga och ännu mer vegetarisk kost! Jag väljer mer fisk och skaldjur än vad jag gjorde innan. Det jag också börjat med är juicer, helt utan tillsatser och med mycket grönsaker i. Det är ett enkelt sätt för mig att få i mig en större mängd av frukt och grönt, eftersom jag inte är värsta fanet av sallad och skulle bli supersmal om jag ersatte min vanliga mat med mer sallad. Det här är saker jag behöver förbättra:

Mer vegetarisk mat 
Mer frukt och grönsaker
Mindre e-ämnen
Mindre socker 

Alltid när jag ger  mig själv mål gör jag det på en rimlig nivå för att det ska fungera med min vardag. Jag kommer inte utesluta något helt som jag inte vill, men jag försöker göra det bästa av saker jag gillar. Sen är jag också tidseffektiv som person så att göra allt från grunden är inte riktigt min grej, men jag försöker med en del grejer som jag känner att jag vill prioritera. Jag kommer ändå trycka i mig 10 snickerskakor om jag känner för det, men jag småäter inte massa skit under veckorna. Nu har jag t ex köpt hem svenska jordgubbar som jag ä l s k a r som passar jättebra när man är sugen på något lite sött som boostar kroppen 🙂 Sen är jag en sån som typ aldrig dricker läsk, nästan aldrig energidrycker, väldigt små mängder av sötsaker så jag tycker ändå att jag redan är snäll mot min kropp men har lite saker som jag vill bli bättre på. Jag älskar ju mat så tycker det är jättekul att prova lite nytt.

Idag blev det i alla fall stekt oumph i tacokrydda, tacobröd, avokado, groddar, tacosås och creme freiche. Ikväll ska jag göra mina älskade halloumibiffar (recept HÄR) med ugnsrostade grönsaker. Mmmm!!!

When you write diet, many people will think about all the ”clever” diets that make you lose 18 kg in 2 days. That’s not how I eat and I will never recommend it. Now, however, I have looked a little on my diet, not through calories but through content in what I eat 🙂 I have read a part about disease prevention diets, and analyzed how I eat. My two common shortcomings were 1. too much meat and 2. too little fruit & green. So, I do not eat a lot of red meat at all but at the end I have eaten a lot more than usual so I thought I would return to the usual and even more vegetarian diet! I choose more seafood than I did before. What I also started with is juices, without additives and with a lot of vegetables. It’s an easy way for me to bring me a greater amount of fruits and vegetables, because I’m not the biggest fan of salad and would be super skinny if I replaced my regular food with more salad. These are things I need to improve:

More vegetarian food
More fruit and vegetables
Less e-topics
Less sugar

Whenever I give myself a goal, I do it at a reasonable level for it to work with my everyday life. I will not rule out anything that I do not want, but I try to make the most of things I like. I’m also time-efficient as a person so doing everything from scratch is not really my thing, but I try with some stuff that I feel I want to prioritize. I’ll still hit 10 snickers cookies if I feel like it, but I do not eat a lot of crap during the weeks. For example, I have bought Swedish strawberries that I love to be great when you’re craving something sweet to boost your body 🙂 I’m also a person that almost never drinking soda, almost never energy drinks, very small amounts of sweets so I still feel that I’m already nice to my body but have some things that I want to get better on. I love food so it’s great fun to try a little new.

Today, at least, I had fried oumph in taco seasoning, taco shells, avocado, sprouts, taco sauce and creme freiche. Tonight, I will make my beloved hello halloumi burgers (recipe HERE) with oven-roasted vegetables. Mmmm!!!

7 reaktioner på “MY NEW DIET”

 • Rimante skriver:

  Seriously, I have the same kind of problem with red meat and veggies! It so hard for me to switch my diet even a little bit + it always seems like I’m craving something sugary. Thumbs up for more vegetarian food and veggies! xxx

 • Maria skriver:

  Vänligen visa skillnaden det kommer att göra i din kroppsbyggnad! Jag är nyfiken på hur varje mat påverkar oss fysiskt.

  • Alexandra Bring skriver:

   Jag äter ganska mycket som ovan och eftersom mitt kcal intag inte kommer förändras tror jag mest det kommer kännas på insidan 🙂

 • Gabrielle skriver:

  Jag är själv pescerian (äter fisk + vegetariskt eller veganskt) och har gjort så ett tag vilket känns så bra!

  Kolla gärna in på min clean eatingblogg där finns massor med inspo och recept, mestadel fisk och vegetariskt (men även lite kött och kyckling för de som fortfarande äter kött) Jag läser själv medicin och är väldigt intresserad av hur mat påverkar vår hälsa och livslängd. Ett tema nu i vår är mat och örter som medicin.

  Kram och välkommen till mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.