UPPDATERING

Det här får summera senaste tre dygnen. Helt otroligt! Chocken har börjat lägga sig och vi kämpar på här på Neonatalavdelningen. So far so good. Vår lilla dotter sondmatas och har också en sladd för att kolla att hon andas som hon ska, och ligger i värmebädd när hon inte ligger mot oss. Hon har fått lite gulsot så nu ligger hon och steker här bredvid mig och jag öppnade datorn. Det är HELT fantastiskt. Jag vet inte ens vad jag ska skriva… Jag kommer berätta allt om förlossningen så fort jag fått lite energi. Men samtidigt som jag satt och laddade upp vår podd (Vickan slutförde uppdraget, finns ute nu) sa det bara POFF och hela byxorna blev blöta. Jag tänkte bara nej, nej, nej för fan. Ringde Vickan & hon och Erik hämtade oss och körde oss till BB, men tills typ 45 minuter innan hon var ute hade jag fortfarande någon bild av att vi inte skulle föda än, så jag fattade verkligen ingenting.

Nu har vi lärt oss så mycket som vi fått in i våra nya rutiner, var tredje timme dygnet runt har vi en checklista på saker vi bockar av för att hon ska utvecklas i rätt takt plus att jag sitter med en pump då hon ej kan äta själv än. Eftersom hon föddes i vecka 33+1 är hon prematur men alla organ etc är utvecklade och det enda som händer blir typ att hon får leva maglivet utanpå min mage. Antar att hon tyckte att vi verkade så sköna att hon inte orkade vänta på att få träffa oss, eller något 😉 Hon är i alla fall så mysig och bestämd, inatt ville hon bara sova om vi var vakna. Vi sover lite i skift mellan klockslagen och vilket team vi är <3 Älskar min lilla familj så mycket redan. Nu vill dom bara se att hon börjar gå upp i vikt, kan hålla sin egen värme och äta själv vilket förhoppningsvis kommer rätt snart och när det fungerar blir det hemsjukvård för oss och vi får börja ”på riktigt” utan massa personal som hjälper oss. Vilket jobb dom gör, så extremt tacksam!

Måste bara igen säga att jag är SÅ imponerad över hur kroppen fungerar. Jag har en sån respekt mot min kropp efter att först ha skapat ett liv, fött ut det och sedan återhämta sig så snabbt trots att det inte har blivit mycket sömn. Kvinnor alltså, vi är så starka och häftiga och klarar allt. Jag ska påminna vår dotter om det ofta.

Välkommen till oss, lilla Lou.

Jag vill tacka er för all kärlek ni har skickat, jag är så himla rörd att ni är så glada för oss och fina. Känner mig helt överväldigad av allt som händer just nu att jag knappt kan ta in det <3 <3 <3

This may sum up the last three days. Incredible! The shock has begun to go down and we are fighting here at the Neonatal Department. So far so good. Our little daughter is getting fed through a tube and also has a cord to make sure she breathes as she should, and lies in a water heated bed when she is not against us. She has got a little jaundice, so now she is laying here next to me and I opened the computer. It is absolutely amazing. I do not even know what to write … I will tell you everything about the birth as soon as I get some energy. But while I was sitting and uploading our podd (Vickan finished the mission, it’s out now), it just said POFF and the whole pants became wet. I just thought no, no, no f–k. I called Vickan & she and Erik picked us up and drove us to BB, but until 45 minutes before she was born, I still had some picture that it wasn’t time yet, so I did not really understand anything.

Now we have learned so much and we have gotten into our new routines, every three hours around the clock we have a checklist of things we are checking off so she will develop at the right pace plus I’m sitting with a pump because she can not eat by herself yet. Since she was born in week 33 + 1 she is premature but all organs etc are developed and the only thing that happens is that she gets to live the belly life on my stomach instead of in it. Guess she thought we seemed so cool that she could not wait to meet us, or something 😉 She is at least so cozy and determined, she would only sleep if we were awake last night. We sleep a little while between the hours and what a team we are <3 Love my little family so much already. Now they just want to see her start to gain weight, keep her own heat and eat by herself, which hopefully will be right soon and when it works, it will be home healthcare for us and we must start ”on real” without a lot of staff helping us. What a job they do, so extremely grateful!

Just have to say again that I’m SO impressed about how the body works. I have such respect towards my body after first creating a life, pushing  it out and then recovering so fast, despite the fact that there has not been much sleep. Women, we are so strong and cool and can handle everything. I will remind our daughter about it often.

Welcome to us, our little Lou.

I would like to thank you for all the love you have sent, I am so lucky that you are so happy for us. Feeling totally overwhelmed of all that happens right now that I barely can take it in <3 <3 <3

25 reaktioner på “UPPDATERING”

 • Victoria skriver:

  ååå! WOW… stort grattis till er lilla dotter! <3

 • Emilia skriver:

  Åh så skönt att allt gått bra! Skickar ett JÄTTEGRATTIS!! Kram på er!

 • Dixi Wonderland skriver:

  Vilket fint namn och härligt att det går så bra 😀 Skönt att Victoria och Erik hade bilen så dom kunde hämta er. Super stort Grattis åter igen 😀

 • Eleonore skriver:

  Så sjukt glad för eran skull att jag själv blir alldeles rörd av ditt inlägg ❤️

 • ule skriver:

  You go, girl! I was also born in week 32 at 1900 g, but I grew up just fine. I was in incubator with a girl who was born at week 25, and she didn’t develop hearing. But other than that she also grew fine as far as I know. Thanks, modern medicine and the amazing staff! Especially the nurses, I have so much respect for them, dealing with all sorts of patients and problems <3

 • Åh man blir så rörd bara av att läsa dina texter. ❤️

 • Lovisa skriver:

  Hej!
  Följt dig ett tag nu. Har en fundering om att föda för tidigt.
  Vem betalar sjukhuskostnaderna/vården om ett barn föds för tidigt och måste stanna länge på sjukhuset?
  Försäkringen man har, en själv eller staten?

  Hoppas allt går bra för er lilla tjej.
  Kram

 • Helen skriver:

  Åh vad härligt att höra att allt går som det ska <3 när man följer någon via sociala medier så blir man ju engagerad i hur det går för den personen. Har allt funderat på hur det gått för er och er lilla Lou. Hoppas att allt fortsätter i rätt riktning och att ni får komma hem snart, samt att Lous kusin vill titta ut 😉

 • Ellen skriver:

  LOU!!!! Det var det SÖTASTE <3333 Vår lilla katt heter Loui (det är en hona). Dom är namnsyskon nu, haha 😀 Grattis till er förresten!

 • elinor skriver:

  Stort grattis till er!!! <3

 • Elin skriver:

  Jag tycker verkligen att det återspeglas i dina texter vilken fin och genuin människa du verkar vara, vilket inte känns så vanligt i din bransch och jag tycker att du ska vara väldigt stolt över det. Önskar er all lycka med lilla familjen <3

 • Amanda skriver:

  Stort grattis! Önskar er all lycka! Vad skönt att höra att allt gått bra, både för lillan och er som föräldrar. Det gör mig varm i hjärtat. 🙂 Kram!

 • Hanna skriver:

  Stort grattis till er tjej! Fick min dotter i vecka 29 dock 630 gram lätt! Vi spenderade 8 veckor på sjukhus för att hon skulle växa på sig lite! Klarade sig fint i övrigt! Visst har vi fantastisk sjukvård i Sverige! Något man är tacksam över varje dag efter att ha fått barn alldeles förtidigt! Lycka till med allt!

 • Isabell skriver:

  Stort grattis och lycka till!! Och vilket himla fint namn ni valt ❤

 • Isabelle skriver:

  Grattis massor!! Du kommer bli en jätte bra mamma <3

 • Johanna skriver:

  Härligt att ni mår bra efter omständigheterna! Fint att höra ifrån er. Njut allt vad ni kan av den första tiden. Det händer så mycket hela tiden! <3 🙂

 • Daniela skriver:

  Jättefint namn 🙂

 • Annikka skriver:

  Grattis till tjejen! Födde v 35+0 på Danderyd (känner igen filtarna!) Och blev kvar på neo 10 dagar. Andningslarm och sond. Försökte länge med bröstet men efter x dgr utan mkt framgång testade vi flaska och pang – hon fattade. Efter det har jag kunnat lägga till bröstet men flaskan är basen. Fantastisk personal på neo! Nu, när barnen är 6 v har vi börjat köra mat var 4e timme nattetid så håll ut, det kommer från en dag till en annan gå åt rätt håll trots att man ibland tycker att utvecklingen står still. Kram

 • Johanna skriver:

  Så cool kroppen är, och Grattis igen 🙂

 • Lisa skriver:

  <3

 • Ulrika skriver:

  Födde min lilla tjej i v 34+4 i augusti. Mitt vatten gick också bara rakt upp och ner och det forsade.
  Känner så igen allt du skriver! Hon hade sond och fick ligga i blå lampan i två omgångar. Sen åkte vi hem med hemsjukvård!
  Sov halvsittandes de första två månaderna med henne på bröstet

 • Sanna skriver:

  Vet precis vad ni går igenom – skickar all kärlek, värme och omtanke. Här kommer några tips till er och era familjer/vänner:

  http://prematurforbundet.se/om-prematuritet/tio-tips-till-dig-som-nyss-blivit-prematurforalder/
  http://prematurforbundet.se/om-prematuritet/tolv-tips-till-dig-som-anhorig/

 • Isabella skriver:

  Hej!
  Jag har en liten tjej på 3mån hon kom på beräknad datum. Men vet vilken press man känner & typ ångest & kärlek allt på samma gång.
  Barnmorskorna är så himla på än med att pumpa var 3e timme försöka amma sova äta det är mycket press på en nybliven mamma. Gå lite på magkänsla sen när ni är ute från bb fattar att de är mycket eftersom hon är så tidigt ute. Men allt kommer gå bra & lita på mamma känslorna som kommer.

 • Liena Snow skriver:

  Congratulations! So happy for you and so lovely to hear that you and family are well and getting stronger.
  Sending you all my love and big hugs 🙂
  Much love xx
  http://www.lienasnow.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.