MORNINGS

Hej och god morgon från Neo 🙂 Här ligger vi kvar och ger Lou 99.99999% av all energi. Det är ett ständigt övervägande om att ha henne hud mot hud/sova själv. Gissa vad det blir väldigt stora delar av dygnet. Klagar dock inte för hur trött jag än är, så fort jag får upp henne på mig försvinner känslan.

Våra dagar är som innan men amningstränar väldigt mycket. En så liten tjej är inte tillräckligt stark för att amma (därav sonden) men vi tränar varje dag så att hon ska slippa den sen. Så mina dagar är typ: amningsträna, byta blöja, ta temp, klä på, bädda in, pumpa, kontrollera sond, sondmata och repeat.

Igår hade hon äntligen gått upp i vikt för första gången sen födseln, och hon slipper både värmebädd och att sola mot gulsot. Så om hon fortsätter gå upp i vikt blir det nog så att vi får åka hem i början av nästa vecka och istället ha hemsjukvård. Vi börjar känna oss trygga i hennes rutiner och det känns inte skrämmande längre att ha henne utanför sjukhuset (även fast vi kommer isolera oss hemma tills hon är mer stabil). I fredags fick vi även i all hast byta sjukhus pga platsbrist och att vi hade den mest stabila bebisen på avdelningen. Det var lite kaos men det blev jättebra tillslut och vi trivs även på vårt nya sjukhus.

Annars måste jag säga att jag är överväldigad av alla dm/mail/kommentarer jag fått. Alla är så fina och hjälpsamma. Är också tacksam till alla er med prematurer som delat med er eller bara skickat stöttning. Varje dag blir jag så varm i hjärtat av alla fina människor. Det är som att jag ser världen på ett annat sätt efter att ha dels fått så otroligt fin hjälp i vården men också av er. Hade ingen aning om hur kärleksfulla och godhjärtade människor är. Jag har alltid känt support, men det här är något utöver det vanliga. Så tack för dom fina människor ni är! <3

/I will translate this post later <3

13 reaktioner på “MORNINGS”

 • Dixi Wonderland skriver:

  Håller tummarna för att ni ska få komma hem nästa vecka. Skönt att allt går så bra för er 🙂

 • Anine Kristin skriver:

  Så godt og se at det går fremover!

  Vi fikk vår datter 9.feb i år, noen uker for tidlig, så jeg kjenner meg veldig igjen i situasjonen du er i nå. Mye følelser, glede og bekymringer på en gang…
  Mitt beste tips er og ta en dag om gangen og forsøke ikke stresse, be om hjelp hvis du er usikker og gråt når du føler for det. Jeg startet og gråte bare noen så på meg den første tiden 🙂

  Ønsker dere alt godt 🙂 Klem fra Norge

 • Karin skriver:

  Blir varm i hjärtat av dina inlägg nu efter att lilla Lou kommit in i ert liv. Det är något väldigt speciellt de första dagarna efter att man fött barn. Ta vara på den tiden.
  Hoppas att hon snart blir starkare och att ni får komma hem! Kram!

 • Men åh! Vilken underbar bild! Hoppas att ni snart får komma hem <3

 • Alexandra skriver:

  Hoppas ni får komma hem! Vi hade också hemsjukvård (SABH) och de är jättebra!

  Tips om ni vill ha likadan napp som den på neo, efter lite sökande hittade jag Philips Avent soothie-napp! Min lilla neokille vägrar andra nappar än den typen. ?

 • JOHANNA skriver:

  Ååh vad härligt att höra att det går åt rätt håll! 🙂 Det är magiskt att få komma hem, det är då man får testa vingarna på riktigt och det är så mysigt! 🙂 <3

 • Isabel skriver:

  Vilket fint inlägg! Stort grattis till er och härligt att höra att hon blir starkare. <3

 • Anna skriver:

  Hej Alexandra!
  Jag födde min dotter för några månader sedan i v 33 efter att vattnet gick. Blev sjukt förvånad men förlossningen gjck jättefort och väldigt bra. Vi fick också byta sjukhus pga platsbrist för att hon var mest ”frisk” av alla barn på avdelningen. Vi låg på sjukhus med sond och amningstränade (sååå frustrerande när dom ena dagen suger en del och nästa gång vägrar) i 3 veckor innan vi fick hemsjukvård. Väl hemma drog hon ut sonden själv dag 5 och sedan dess har vi kombinerat ammning/flaska och det funkar hur bra som helst.
  Idag, 11 veckor senare har hon tagit igen all vikt och är en riktig knubbis 🙂
  Min dotter är det bästa som har hänt mig och min sambo men det har också varit otroligt jobbigt stundvis (speciellt psykiskt). Oavsett, det jag ville säga är att när det känns hopplöst med sond och att hon inte suger starkt nog, GE er inte, det kommer. Och tar det tid, varför inte introducera flaska (även om sjukvården är såååå imot det i Skandinavien så är det väldigt skönt när man kan turas om att mata.)
  Googla inte för myclet för överallt finns det historier om barn som fortfarande sondmatas när dom är 3 år (men det är inte normen!!!) 🙂
  Lycka till och stort GRATTIS!

 • Pia skriver:

  Hej och grattis till er dotter!
  Jag bara halkade in på din blogg via en maillista och läste din förlossningsberättelse. Underbart!
  Av princip skriver jag aldrig kommentarer, är för gammal för det, men detta blir ett undantag. Eftersom du använde lustgas under förlossningen råder jag dig att googla lite på lustgas och B12. Tråkigt nog dränerar lustgas B12-depåerna och inget tillkommer heller barnet via amningen. Detta ställde till det rejält för mig och mina två yngsta barn i flera år och jag är retroaktivt förbannad att ingen någonsin nämnt detta samband. Tydligen känt sedan 1950-talet och förr fick de nyblivna mödrarna alltid B12-injektioner efter lustgas. Just check!
  Lycka till!

 • malin skriver:

  Ååå Hon är så fantastiskt fin. Och du, vilken supermamma du är, helt galet. Har inte fött prematur men däremot tillväxthämmad tjej så vet hur det känns att ha en sån mini. Ni är så fina ihop. All lycka o megagrattis till underverket.

 • @inredningsdesign / Instagram skriver:

  Grattis till er fina flicka!! Blir rörd när du skriver om hur du växt som människa. Är sjuksköterska sedan fyra år, och sjukvården är en tacksam värld där man växer varje dag. Alla möten med patienter (ok, nästan alla) får en att känna tacksam för sitt yrke. Lycka till!!! ?

 • L skriver:

  Grattiis till er dotter! Kan du tipsa om bra gravid/bebis böcker? Vilka har du läst? Hur har du förberett dig under graviditeten? Har du använt dig av någon speciell app etc. Kom gärna med tips. Kram och tack för en bra blogg! 🙂

 • Rebecka skriver:

  Vad häftigt, jag hade en nästintill exakt lika story när jag födde min son 2014. Mitt vatten gick v. 33+4 men jag fick ligga inne till v.34+0 innan jag sattes igång.
  Sondmatningen och all övning är värt det, men väldigt ansträngande när man är mitt i det. Nästan ingen sömn mellan övningen och sondmatningen…
  Hoppas ni myser på och att er tjej tjockar på sig snabbt.
  Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.