THE FIRST DAYS

God morgon hjärtan! Här kommer några bilder från min telefon från dom första dagarna hemma. Lilla Lou fick byta nest och sen har vi fyllt det med ihoprullade filtar för att hon ska känna sig trygg där i. Som täcke har hon en handduk i ett örngott. Det hade dom på neonatal, det var så smart. Så har hon en filt under det och kläder. Vår fina tjej måste gå upp lite mer i vikt, och hon får inte bli för kall eller varm då det bränner mycket energi så vi kollar hela tiden 🙂 I sängen har hon också ett andningslarm som hon ska ha tills sonden är borta. Det är väldigt skönt att ha faktiskt. Tror vi kommer köpa ett när vi ska lämna tillbaka det vi lånat från sjukhuset. Imorgon ska hon vägas igen och jag håller verkligen tummarna att hon är tillbaka på sin födelsevikt.

Sista dagarna på sjukhuset fick min kille åka hem och boa lite så att allt var i ordning när vi kom hem. Så kom hem till ett kliniskt hem med alla sista inköp avklarade, kyl/frys var fylld och alla grejer tvättade. Det var så skönt. Han hade också köpt blommor och lösviktsgodis med alla mina favoriter <3 Herregud vad jag älskar den människan. Vilket team vi är även när sömnen är borta, oron finns där och allt blev lite kaotiskt. Vi har verkligen varit positiva, garvat och stöttat varandra. Japp, nu är vi familj!

Nu sitter jag i soffan och har amningstränat och matat Lou. Ska snart lägga henne i hennes säng så jag kan sätta mig och pumpa sen gå ut med Loki innan det är dags för henne att äta igen. Så skönt att ha kommit in lite i rutinerna. Och att kunna uppdatera er lite här =) Puss!

Good morning hearts! Here are some pictures from my phone from the first days at home. Little Lou had to change her nest and then we filled it with rolled blankets to make her feel safe there. As a blanket, she has a towel in a pillow case. It what they had at neonatal, it was so clever. Then she has a blanket under it and clothes. Our girl has to gain a little more weight and she must not get too cold or hot as it burns a lot of energy so we are constantly watching her 🙂 In the bed she also has a breathing alarm that she will have until the probe is gone. It’s really nice to have actually. Think we will buy one when we will return the one we borrowed from the hospital. Tomorrow she will be weighed again and I really hold the thumbs that she is back on her birth weight.

The last days at the hospital, my guy had to go home and fix a bit so everything was in order when we got home. I came home to a cleaned home with all the last purchases done, the fridge / freezer was filled and all the stuff washed. It was so nice. He had also bought flowers and candy with all my favorites <3 Lord, what I love that person. What a team we are when sleep is gone, worries are there and everything got a little chaotic. We have really been positive, laughing and supported each other. Yep, now we are family!

Now I’m sitting on the couch and have been breastfeeding and fed Lou. Will soon put her in her bed so I can start the pumping then go out with Loki before it’s time for her to eat again. So nice to have gotten a little in the routines. And to update you a little here =) Puss!

31 reaktioner på “THE FIRST DAYS”

 • Dixi Wonderland skriver:

  Kanske dum fråga men jag har noll erfarenhet när det kommer till barn. Vad menar du när du skriver amningsträna? Tänkte eftersom hon äter med sond, menar du att du pumpar mjölk med en bröstpump eller håller du henne mot bröstet för att hon ska försöka lära sig tekniken? 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Nej Gud förstår att det kan vara oklart. Innan jag matar henne ammar jag henne, eller försöker. För att hon ska lära sig hur man gör. Efter det matar jag henne genom sonden med det jag pumpat tidigare! =)

   • Dixi Wonderland skriver:

    Då är jag med, tack för att du svarade 🙂

   • Sara skriver:

    Stort grattis till fina tjejen. Vilket team ni är. Tips från en som jobbar med amning är att låta barnet ligga vid bröstet medans hon sondas. Då är det lättare att förknippa mättnadskänslan med att ligga vid ditt bröst 🙂

 • Sara skriver:

  Härligt! =)

 • julia skriver:

  I wonder one thing and this is in no form any criticism. When you were pregnant you didnt want to write what you gained because you said every pregnancy is different and you dont want to create some sort of pressure for other woman or any thing like that. thats why you wouldnt say what you weight during pregnancy or how much you gained. but then you posted yesterday this before and after body pic. which was clearly showing off your body form with this shorts and belly free top. you wanted to show like look who got a super flat belly already after like a week giving birth. that is kinda so against everything you stood for while beeing pregnant. 😉 i am just curious for your motivation to post such a pic 🙂 also would you share your weight now? is it the same as before you got pregnant? or maybe even less? you really look super slim. 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   I really understand your comment and it’s ok and I don’t take it as criticism. I’ve been very open with my full pregnancy and all the changes in my body. My thought was to share my “way back” as well and my workouts to help getting the core and pelvic muscles to go back together. My body did bounce back in a way I didn’t expected, therefor the picture and it’s probably a combination between working out correct, eating nutritious and not going a full pregnancy. But – if my body hadn’t bounced back, and I posted the same picture. Would that make me a better role model? Am I a bad role model because my body was going back quick after I gave it all the tools I could and worked my butt off the whole pregnancy? I did have the exact same outfit when I was pregnant and “showed off” in the exact same way. I never talk about weight and I won’t do it now either, but I always share my workouts, body and thoughts before pregnancy, during pregnancy and now after pregnancy 🙂 would it be better to not show my body at all? let me know what your thoughts are!

   • Sara skriver:

    Alexandra sweety I think it is not up to us to tell you what you want to post, you are mature enough to know especially you are a beautiful mama today. We understand what pressure is that’s why you were right in your previous posts when you were reminding us about your past and what it did to you. Today you are at more mature level to know what can affect woman. Supporting has so many doors it doesn’t need to be 1+1=2. I follow so many other athletes who also got birth some bounced back some are proud they didn’t but I don’t take it seriously cause it’s just social media with them but I think why the focus is on you cause along with social media you opened a door of awareness multiple time about it. It’s not criticism cause we love you but maybe we are fans with strong bonds who is trying to share same awareness you once showed us.

    Love , sara

   • julia skriver:

    Thank you for your response. I totally understand you. I was just curious to know your motivation behind the post on instagram since i think it got misunderstood my some in the comments and maybe even by me. so i thought i would ask. i dont think you are a bad rolemodel for showing your after baby body this way. never said that. just like your pregnancy was different from many others moms to be so is your after baby body. like i said i wanted to hear your thoughts and motivation and i am glad i asked. 🙂

 • Lavendel skriver:

  Grattis igen till Lilla tjejen! Så himla skönt att få vara hemma. ?Kommer ihåg den känslan så väl, minns att ja satte mig på golvet i hallen och grät när vi fick komma hem ? Aldrig har hemma känts så skönt! ? Vi låg också kvar ett tag men på barnsjukhus efter förlossningen!

 • Sara skriver:

  Kroppen är otroligt! Vilken skön känsla att få tillbaka sin vanliga kropp efter en sån omställning.

  Angående kommentarena som du KOMMER få framöver från människor som inte kan hantera sina egna känslor/tankar så BRY DIG INTE! Det är som mäinnska vårat eget ansvar att tänka postitivt eller negativt,vissa kanske har lättare att tänka negativt pga dålig självkänsla men då är detta (tex för och efterbilder på din kropp) en läxa som den typen av människa behöver lära sig! Vi ser alla olika ut, har olika egenskaper, personligheter och förutsättningar i livet – låt oss vara glada för varandras skull och stötta varandra! Grattis Alexandra till en perfekt liten bebis <3

 • Johanna skriver:

  Jag blir så avundsjuk!! Haha. Jag gick upp så mycket i vikt båda mina graviditeter, till mina 150 cm. Orkade knappt gå ibland. Men har gått ned allt igen snabbt så det var mest bebis och vätska. Men efter nr 2 nu har magen inte gått tillbaka och den är liksom hängig. 🙁 ångest deluxe. Har inte ork att träna än då jag har båda kidsen hemma och sover som en mupp. Men ska ta tag i det. Vet att det kommer ge mig energi och motivation. Får dåligt samvete när jag kollar på magen och tycker den är ful. Sådär så jag inte vill ha linnen eller tajtare tröjor. Så när jag ser hur bra du återhämtat dig snabbt så klart blir man avis och bilden sätter sig i huvudet. Men skillnaden är att du är vältränad och duktig på området. Din kropp är stark. Jag hann precis träna upp bodyn innan jag blev gravid igen och då orkade inte jag träna mer Tycker kroppen är fantastik också som kan återhämta sig så bra ändå 🙂 menade detta som positivt till din kropp kanske inte framgick. Bara att jag blir sotis 😉

 • Lena skriver:

  Håller med ovanstående. Klart du får visa din kropp! Det är ju en stor del av vad du skapat ditt varumärke runt och är ju inte som att du sagt att du på något sätt skulle vara bättre för att din kropp återhämtat sig fort. Du var ju inte särskilt stor innan heller, så är väl inte direkt konstigt. Jag tycker det är jättekul med såna bilder iaf, och jag är också sjukt impad även om värdet som mamma och människa inte på något sätt sitter i utseendet av kroppen.

 • emelie skriver:

  så gulligt att Loki ser efter henne! så kul dom kan ha tillsammans när hon blir äldre 🙂
  grattis till lilla familjen!

 • Anna skriver:

  Läste på insta om kommentaren och även här nu.

  Jag födde barn för 7veckor sedan och min mage skulle på kort se ut framifrån att den va i princip helt borta resan veckan efter men inte om man tittade från sidan,inte om jag sitter ner då hänger huden över och mitt på där nere är det en liten fettbulle kring naveln. Vad vill jag säga med detta? Jag påverkas el snarare provoceras av bilden utan att jag vill det, är den helt tillbaka och är den lika tight som innan? Varför är hon helt perfekt så snabbt? Många frågor cirkulerar även om jag inte vill det och sociala medier överöser mig med dem perfekta postpartum kropparna. Jag överväger tom att stänga ner insta pga detta ett tag.

  Min mage va det finaste jag hade på min kropp, benen och rumpan överöstes av celluliter tidigt under graviditeten som jag inte lyckats bli av med alls och allt jag tänkte va. Låt mig bara få tillbaka en hyfsat fin mage. Efter 7 veckor ändrar den form dag från dag beroende hur mycket jag lyckas aktivera dem inte magmusklerna. Jag följer ganska få influenser så visa gärna hela verkligheten och tummen up om magen och kroppen är tillbaka nästan som innan. Då är det bara att tacka generna;).

 • Sara skriver:

  Så härligt att få följa din graviditet och skönt för er att få vara hemma. Angående kommentarerna kring din kropp så är jag är själv gravid i v. 30 och har inte alls haft samma viktresa som du. (Redan i v. 20 hade jag ökat på min kroppsvikt med nästan 40%.)
  De flesta kvinnorna som är gravida är vuxna så i detta fallet tycker jag att du har all rätt i världen att visa upp din kropp. För även om det inte är superkul att bli så stor som jag är så är jag fullt medveten om allas olikheter och försöker att inte jämför mig då vi alla har olika resor i vår graviditet. Samt att kroppen är ändå nedprioriterad då vi faktiskt bär/burit på ett barn, och fokus ska ju såklart ligga på hur denna mår i magen. Personligen vill jag inte spä på kroppshets eller ideal på den yngre generationen tjejer, men i detta fallet talar du till en annan målgrupp.
  Du och din kropp är grym som har återhämtat sig så pass bra och du har all anledning att vara stolt! Vi väljer ju själva om vi blir inspirerade eller kränkta och jag blir inspirerad 🙂

 • Agata skriver:

  Så här, du ser grym ut efter graviditet! Ingen kan ta det ifrån dig. Samtidigt så förstår jag att sådana bilder kan ge upphov till t.ex ångest hos andra mammor och t.ex hetsbantning efter graviditet. Det kan delvist vara inspirerande, det är ju grymt att du har ätit nyttigt och tränat hur mycket som helst under graviditeten. Samtidigt så kan sådana bilder också slå fel. Du vet säkert själv hur sociala medier påverkar oss, vi jämför oss med andra. Är man inte lika duktig som du har varit, så kan man lätt känna sig dålig och deprimerad. Mycket annat kan också spela in, hur man är byggd, gener eller hormoner som man inte kan styra osv. Med det sagt så hade jag vart du så skulle jag va glad att man har värsta kroppen, men kanske inte postat det på sociala medier.

  • Johanna skriver:

   Jag håller delvis med om att det kan slå fel men det handlar om att förstå att alla är olika. OM man nu mår dåligt av att se hur snabbt hon kommit tillbaka ska man nog snarare arbeta med sin inre självkänsla mer än sitt yttre. Alexandra är en person som tränar massor och äter nyttigt och det är hennes forum, det vore konstigt ifall hon plötsligt slutade dela det hon alltid gjort bara för att det gått så bra, alla måste få vara det man är och det man alltid varit. Själv inspireras jag som jag alltid gjort av denna fantastiska kvinna, hon får mig att vilja träna mer och äta nyttigare på ett balanserat, för mitt yttre, mitt inre och såklart mitt framtida barn.

   • Agata skriver:

    Ingen kritik nu, men så här går mina tankar… Jag tycker i slutändan så bör man fråga sig själv, varför egentligen vill man lägga upp en sådan bild 10 dagar efter graviditet? Vad är syftet? Är det verkligen, verkligen för att inspirera andra?

    Många mammor kanske äter bra och tränar massor men ändå inte ser ut så här efter graviditet. Som sagt, gener, ämnesomsättning etc. spelar stor roll. Många ser upp till influencers och jämför sig med de om man vill det eller ej. De är med och bildar sociala normer och ideal. Därför många kanske kommer att vilja se ut som Alex efter graviditet och sätter upp sådana mål så kan det visa sig att dessa mål blir orealistiska, man blir besviken på sig själv eller att det går åt annat håll t.ex. att man äter för lite och inte ger tillräckligt med näring till sitt barn. Det här tycker jag är ännu mer känslig debatt eftersom det handlar inte bara om hur man själv ser ut, utan man har ett barn att ta hand om. Speciellt när man är gravid så bör man släppa utseendefixeringen och tänka mest på att må bra, äta bra, träna och inte hur snabbt man har kommit i form igen.

    • Josse skriver:

     Fast detta är ju PRECIS som alla andra ”kroppsbilder” som läggs ut där kvinnor blir påhoppade för att de är för smala/tränade/”perfekt” kropp. Varför är de mer OK för någon som är mer ”fluffig” att lägg ut en bild 10 dagar efter födsel än för tex Alexandra där de nästan inte syns att hon nyss fött barn ?
     De är ju bara ren skär avundsjuka och inte för andra kvinnors självkänsla som du säger som du gör?

     ALLA kroppar som fött barn är ju HELT JÄVLA FANTASTISKA hur man än ser ut före, under eller efter ! Vi kvinnor måste verkligen börja stötta varandra och sluta hacka ner på varandra, vi är alla superkvinnor!

     De är väll helt fantastiskt för Alexandra att hennes ansträngningar att hålla sig i form under graviditeten verkligen payed of? De får kanske andra att inspireras att träna och äta mer hälsosamt ALLTID, gravid eller inte.

     Jag tränar själv mkt under graviditeten och de kommer min kropp tacka mig för efter graviditeten, inte genom att bli pinnsmal, utan för att orka med förlossningen och att sen återställa kroppens styrka och att läka, att bara kunna bära mitt barn utan att få ont i axlarna efter 10 min!

     YOU GO GIRL. JAG BLIR INSPERERAD ATT FORTSÄTTA MIN TRÄNING TILLS DEN DAG JAG SKA FÖDA (v31 nu)
     (Slår vad om att mitt vatten kommer gå på gymmet ? återkommer då de skett ? )

 • Elin skriver:

  Kul att läsa att allt går så bra! ♥️ Hoppas Vickan får sin plutt snart också!!

 • JOHANNA skriver:

  Vilken liten goding! <3 Första tiden är underbar på så många sätt mitt i allt det intensiva! 🙂

 • Mikaela skriver:

  Så fin er lilla tjej är<3 stort grattis till er!

 • Sara skriver:

  Fachinerad att du är så smal som nyförlöst? Och stark. Själv fick jag sy massor och hade många kilon övervikt efter båda. Kommer aldrig se ut som dig även om jag skulle operera om hela mig. Du är verkligen så perfekt. Nästan som en tecknad prinsessa. Så avis.

 • Erika skriver:

  Jag tycker att du har gjort dig förtjänt av den där kroppen. Som du har slitit och ätit bra för att komma dit du är idag! Precis som någon här ovan skrev – har du ju trots allt byggt ditt varumärke runt din kropp och din träning och jag tror att många glömmer bort det. Styrka och muskler i kroppen är ju hela grunden för effektiv återhämtning efter en förlossning. Klart som tusan att du ska visa upp din kropp – du har ju kämpat för att få den! All lycka till dig och din familj ✨

 • Yvonne skriver:

  Hi Alexandra, please continue posting photos as you please! To me they are an inspiration! It’s great to know that the body can go back to normal after after birth if we remain fit. That encourages me to continue On working towards maintaining my body fit. I love all of your posts so please don’t hold back from posting anything, I’ve learned a lot from you! Keep up the great job! Hugs and kisses!?

 • Katja skriver:

  Inte alls oväntat att en bild på Alexandra kort efter förlossningen skulle reta vissa människor och att flera kommenterar med negativitet.
  Alexandra har förtjänat sin kropp och man ska inte glömma att om kroppen inte förändras så mkt (förutom magen då) så kommer man i stort sätt se ut som sig själv efter förlossningen när magen dragit ihop sig.
  Alla har olika kroppar och påverkas olika men det finns mkt man kan påverka. Sen om det tar 2v eller 3 månader att känna sig stark och ”i form” igen vad spelar det för roll egentligen..?
  Sluta lägga så mkt fokus på andras vikt.

 • Malin skriver:

  Lilla Lou är sååå fin! Verkligen en liten kopia av dig!!! Stort grattis!!!

 • Daniela skriver:

  Hon har verkligen dina läppar, så fin! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.