LOU UPDATE – 3 veckor

Hej live från sängen. Tog Lou med mig in och matade henne, och la henne såhär. Bästa som finns i hela världen <3 Dock lite svårt att hitta en fri position för näsan, det går lättare för henne på sin pappa som inte är helt mjölkfylld haha!

Lite uppdatering på hur allt går med henne: Vi har börjat flaskmata henne. Hon orkar inte äta hela måltiderna men en del, och det går framåt. Hon har haft lite svårt med koordinationen att svälja, så hon aktiverar sin dykreflex ofta (slutar andas och stänger strupen). Det hände på sjukhuset när hon just föddes och då blev hon helt blå, så vi är lite skärrade efter det men börjar bli lite coola nu och hon bättre på att svälja.

Sömnen är dock inte on top just nu. Hon knorrar så sjukt mycket på natten. Sista två nätterna har hon varit väldigt gnällig så vi har knappt sovit något. Imorse tog jag henne till soffan och la mig bredvid henne (hon i sitt nest) och hon somnade direkt. Jag tror att hon vill ha närhet. Det är så svårt. Vi ska verkligen försöka fortsätta ha henne i sin egna säng även fast man ibland bara vill ta henne till oss.

Förra veckan började vi ge henne ersättning på natten. Vi plockade bort berikningen av bröstmjölken (hon har fått extra kolhydrater och protein pga hon inte gick upp i vikt i början) hon haft, och ersättningen står hon sig lite mer på, och blir inte lika hungrig på natten. Det var också skönt för mig, för att det tar bort press från mitt pumpande. Om det inte kommer tillräckligt med mjölk nu behöver jag inte stressa upp mig ännu mer. Nu fryser jag istället in om det blir överskott. Jag mår väldigt mycket bättre nu. Även fast det fortfarande gör skitont känns det lättare mentalt. Har inte gråtit på tre dagar typ. Rekord!

Hon väger 2.5 kg nu också!! Och nu är det typ 3 veckor kvar tills hon egentligen skulle födas. Snart har vi bakat klart henne, fast här på utsidan istället 😉 Heja oss! <3

Hi live from bed. I took Lou with me in and fed her and let her lay like this. Best in the world <3 However, it’s a little hard to find a free position for the nose, it’s easier for her on her daddy who’s not completely filled with milk haha!

A little update on how everything goes with her: We have started to bottle her. She can not eat all the meals but some, and it goes on. She has had a little difficulty coordinating swallowing, so she activates her dive reflexes often (stops breathing and closes the throat). It happened at the hospital when she was just born and then she became completely blue, so we are a little bit scared after it, but we starts to get a bit cool now and she’s better at swallowing.

However, the sleep is not on top right now. She makes noises all night. For the last two nights she has been very ghastly so we have barely slept. This morning I took her to the couch and lay next to her (she in her nest) and she fell asleep immediately. I think she wants  to be close. It’s so difficult. We will really try to keep her in her own bed even though you sometimes just want to take her to us.

Last week we started giving her formula at night. We took awaythe enrichment of breast milk (she has gotten extra carbohydrates and protein because she did not gain weight at the start) she had, and compensated for a little more and will not be as hungry at night. It was also nice to me because it removes pressure from my pumping machine. If there is not enough milk now, I do not need to stress me even more. Now I’m freezing it if there is any extra. I feel a lot better now. Even though it still hurts a lot, it feels easier mentally. Have not cried for three days type. Record!

She weighs 2.5 kg now too!! And now it’s kind of 3 weeks left until she really was suppose to be born. Soon we have made her done, stuck on the outside instead 😉 We go! <3

18 reaktioner på “LOU UPDATE – 3 veckor”

 • Lilyochmamma skriver:

  Vilka kämpar ni är, så underbart att säga att ni bakar henne på utsidan, älskar uttrycket! Skönt att det funkar med ersättningen också!! <3

 • J skriver:

  Hej! Grattis till er söta lilla dotter! 🙂 Jag har två små barn själv och tänkte bara dela med mig av mina tankar.. när våra var så små och fram till ca 3-4 månader så tankade vi dem med närhet, dag som natt. Vi gjorde helt enkelt det så enkelt som möjligt för både oss och våra bebisar och gav dem det dem behövde där och då. Vid ca 3-4 mån började vi fast med egen säng och att somna själva, utan kamp. Nu är det oftast bara att lägga ner och dom somnar själva när dom är trötta nog, dag som natt. Mitt råd är att inte tänka eller stressa för mycket precis i starten, man blir bara sliten själv. Respekterar dock att alla gör olika och det är bara du och hennes pappa som vet vad som är bäst för er och henne! Du verkar vara en jätte fin och duktig mamma ☺️

  • Linn skriver:

   Hej!

   Jag håller helt med dej! ?
   Vill inte komma med några pekpinnar alls, alla gör precis som de vill och ni verkar vara super fina föräldrar ?
   Vi hade oxå pratat om att vi vill få barnet att sova i egen säng, men de första månaderna då de är så små o behöver närheten så valde vi ändå att samsova för att sedan flytta till egen säng då vår dotter var lite större ? det funkade bäst för oss, man märkte att hon sov så mycket bättre då hon fick vara nära o då sov vi ju oxå bättre!
   Som en kommentar oxå till ditt inlägg om amningen o att vara nedstämd; mitt humör gick upp o ner o jag kunde ha dagar då allt kändes såå hopplöst, trots att jag visste att orsaken var en liten grej så kunde det bli såå stort..? det är inte bara rosa skimmer som de flesta för fram, ibland känns det så tufft oxå. Men hormonerna lägger sig o man blir van?
   Grattis till er fina dotter! ?
   Hälsningar från Finland

   • Alexandra Bring skriver:

    Vilket fint sätt att föra fram era erfarenheter <3 Och tack för tipset :* Känns som vi kommer prova ta henne till sängen inatt om hon sover dåligt igen. Tack för peppen! Kram <3

  • Alexandra Bring skriver:

   Tack för feedback <3 Det är lite så vi känner också, men vi vet inte hur mycket det kommer "förstöra" så det är skönt att få höra andras erfarenheter. Tack för att du kommenterade :* Stor kram!

 • Sofia skriver:

  Vart är den filten ifrån??

 • Weronika skriver:

  Hej Alexandra.
  Stort grattis till din din fina sessa!

  Jag har nog aldrig kommenterat något under mina 30 år hos er bloggerskor,dels för det känns som apr

 • Weronika skriver:

  Vet ej vad som hände så testar igen ?

  Hej Alexandra,stort grattis till din fina sessa!
  Jag har aldrig under mina 30 år kommenterat något hos er ”bloggerskor” eller på bloggar överlag. Dels för det känns meningslöst då ni redan får så mycket kommentarer och dels alla har sin egen vilja o val och man vill inte kommentera hur någon ska tänka eller göra kring saker mm.
  Så känn äran med första kommentaren någonsin men det är nog min mamma instinkt o mitt mamma hjärta som reagerade här.
  Din dotter är som jag läst för tidigt född och även om dem ”klarar sig bra” med några veckor för tidigt i vår enorma värld så är det ändå stor skillnad på o födas 4-6 veckor för tidigt eller i ”tid”.
  Och att du redan har så bråttom med att din bebis ska sova i ”egen säng” är hjärtskärande. Du och din närhet är ALLT hon vet och känner till. Hon har levt i din fin mage i så många månader och kände alltid dig intill sig. Så att du redan vill att hon ska sova ensam när hon är så himla liten o skörd gör ont i hjärtat. Fick min dotter för 1 år sedan och det var viktigt för mig med att hon ska kunna sova i sin säng på egen hand men att hon skulle bli en trygg bebis var min första prio och hon skulle få all närhet hon behövde för o känna sig trygg. Från att hon va 3-4 månader har hon sedan sovit i sin säng men snälla ha inte så bråttom o ge henne det hon behöver o det är dig o din närhet. Tiden kommer flyga förbi o sen kommer du sakna att inte kunna ha henne på ditt bröst eller hud mot hud som dem på BB råder.
  Du gör exakt som du vill men jag var bara tvungen att få skriva detta.
  // Weronika

  • Alexandra Bring skriver:

   Tack!! 🙂 Den stora anledningen att hon gör det är att vi inte fått sova med henne, men också pga hon behöver sova med andningslarm och det funkar inte om hon sover med oss! Vi tjuvsover lite med henne nu dock men bara vid kortare stunder när vi kan ha koll!

 • Lovisa skriver:

  Alexandra, du är grym och känner ditt barn bäst!
  Men måste ändå kommentera, från en mamma till en annan, i all välmening, låt henne sova med er? Hon vill och behöver bara vara nära! Vår son sov alltid med oss, nu sover han i egen säng. Du behöver inte tänka att det ska ”förstöra”? Sen är alla barn olika, och man måste hitta ”sitt” sätt men jag tror hon och ni skulle sova mycket bättre. Lite tips å råd bara. What you do with them är helt upp till dig 🙂 Kram å lycka till med allt

 • J skriver:

  Hej! Stort grattis till din söta bebis?
  Är själv gravid och undrar lite hur din BB väska såg ut och vad du hade med dig?? Tacksam för svar!
  Ha det fint?

 • Joh skriver:

  Hej! 🙂 vet inte varför bebisen sover i egen säng kanske är ni rädda för psd.eller bara vill ha det så!:) Men annars så försök hitta sätt att ha henne hos er, baby nest mellan er i sängen? Man brukar kalla tiden efter förlossning för 4 e trimestern just för dom behöver närhet. Läs om säker samsovning 🙂 så får ni sökert sova bättre

 • Camilla skriver:

  Men ha henne hos er i sängen? Vi körde så. Kändes som att den här lilla tjejen vill vi inte ska sova själv! Vet vad de säger om det men det är ett litet litet barn. Hon vill ha närhet o värme. Nu när hon är 4 månader sover hon utan problem själv sedan hon var ca 2 mån. Vilket min vänstra arm o axel tackar för ( hon gillade sova typ i min armhåla )

 • Sofia skriver:

  Hehe första tiden fick jag typ sova sittandes i sängen med lillen på mig. Gick inte att lägga ner ens bredvid mig i sängen. Minns knappt hur man orkade!! Men blev ju bättre med tiden och som många skriver så var det nog runt 3-4 månader som lillen var ok med att sova i egen säng. Började med att ha honom i babynestet i spjälsängen först. Samsover ibland nu och tycker det är så himla mysigt ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.