LOU UPDATE – 4 veckor

Hej från Lou som nu är över 4 veckor. Eftersom vi idag blev utskrivna från hemsjukvården tänkte jag uppdatera er lite om hennes läge.

Hon väger nu 2.7 kg och är 49 cm. När hon föddes vägde hon 2 kg och var 43 cm. Heja tjejen! Enligt undersökningen var allt bra MEN dom hittade ett litet blåsljud på hjärtat, så vi har fått remiss till hjärtläkare som kommer skicka kallelse. Vi har dock bestämt oss att inte oroa oss i onödan, så vi utgår från att allt är ok! <3

Gällande maten då? Hon äter nu helt själv och på flaska. Varvade amningsträning och flaska, men hela delen kring amning/pumpande är som ni vet väldigt ångestladdad för mig. Efter snack med vår barnmorska bestämde jag mig för att bara köra flaska, pump och så försöker vi lite till och från med amning när jag känner för det. Det gör dock så jävla ont att jag inte känner något positivt eller mysigt med det alls. Jag kommer pumpa/köra på som jag gör nu tills vidare. Varvar nu bröstmjölk med ersättning + fryser in mjölk.

Sömnen? Skrev ju tidigare att jag trodde det var närhet hon saknade. Lou sover med andningslarm (fram tills idag när vi inte längre måste ha det) och det funkar ju inte om hon ligger i vår säng/bredvid oss. Jobbigt kan man tänka, men till vår förvåning var hon bara hungrig haha! Nu när hon själv får styra sin mängd mat (tidigare gick vi på exakt schema enligt föreskrifter från hemsjukvården) sover hon SÅ bra på nätterna. På dagarna vill hon däremot ligga på oss eller inte sova alls. I alla fall när jag ska försöka ta en nap, så det blir Lou-häng istället för naps haha! Skulle aldrig våga somna med henne på mig. Jag är en sån som man skulle kunna skära av benet med motorsåg när jag sover och ändå skulle jag inte vakna. Jag vaknar när hon vill ha mat på morgonen men hade nog inte vaknat om hon gled av mig hehe. Någon annan som mig? Kanske kommer känna mig mer chill när hon är lite större men nu skulle jag aldrig våga.

Annars då? Hon känns så köttig jämfört med innan även om hon är superliten. Hon är ju en ”stor bebis med våra mått” som dom på Neonatal sa idag. Hon ser också väldigt välmående ut. Nu har hon även börjat få lite fjun på sin flint. Hon kör väldigt munk-inspirerad frilla nämligen och håret på sidan börjar bli lite längre, ser så roligt ut! Hon är också så ljus? Hon är halvlibanes så vi hade en bild av att hon skulle komma ut med massa svart hår och vara mörkare som sin pappa eftersom det är så dominant. Det ska bli så kul att se vad det blir eftersom vi verkligen är varandras motsatser.

Hi from Lou who is now over 4 weeks. Since today we are free from home care, I thought I’d update you a bit about her.

She now weighs 2.7 kg and is 49 cm long. When she was born, she weighed 2 kg and was 43 cm. Go, girl! According to the doctor, everything was good BUT they found a little blow noise on the heart, so we received a referral to a heart doctor who will send for us. However, we have decided not to worry unnecessarily, so we assume everything is ok! <3

What about the food then? She is now eating by herself and in a bottle. Started with breastfeeding and bottle, but the whole part about breastfeeding / pumping is as you know very hard for me. After a talk with our midwife, I decided to just feed with the bottle, pump and then we try a little breastfeeding when I feel like it. However, it hurts so badly that I do not feel anything positive or cozy about it at all. I will pump / do what I do now for now. Now we give her breast milk and formula + I freeze some of the milk.

And the sleep? Previously, I thought that she wanted to be with us and that was the reason she didn’t sleep. Lou sleeps with breathing alarm (until today when we no longer have to have it) and it does not work if she lies in our bed / next to us. You can think that it is hard, but to our surprise she was just hungry when she didn’t wanna sleep haha! Now that she herself can control her amount of food (previously we went on the exact schedule according to the regulations of the home health care center), she sleeps well in the nights. In the days she wants to lie on us or not sleep at all. At least when I will try to take a nap, it’s always turns into Lou-hangout instead of naps haha! Would never dare to fall asleep with her on me. I’m the kind if person you could cut the leg with chainsaw when I sleep and yet I would not wake up. I wake up when she wants food in the morning but would  probably not wake up if she slipped off me hehe. Anyone like me? Maybe I’ll feel more chill when she’s a bit bigger, but now I’d never dare.

Otherwise then? She feels so stabile compared to before even though she is super-light. She is a ”big baby with our measurements” as they said on Neonatal today. She also looks very well being. Now she has also begun to get some hair on her boldness too. She has a very monk-inspired hair style, and the hair on the side starts to grow a bit longer now, it looks so fun! She is also so light? She is half Lebanese so we had a picture that she would come out with a lot of black hair and be darker like her dad because it’s so dominant. It’s going to be fun to see what it’s going to be because we’re really each other’s opposites.

43 reaktioner på “LOU UPDATE – 4 veckor”

 • Bella skriver:

  Hej!

 • Bella skriver:

  Hej!
  Jag hade problem med amningen i början oxå & kämpade som en tok med pumpen för min lilla tjej fick inte grepp om bröstet.
  Men krigade med pumpen & grät hos bvc tanten & kände mig värdelös. Men vi började med ersättning & jag gav den mjölk jag pumpade ut. Problemet är bara att dom blir mättare av ersättningen & de kommer komma en dag då hon får kraft och tag i bröstet ordentligt för oss tog de 2,5mån. Men då hade min mjölk börjar sina lite för helt ärligt jag pallade inte pumpa var 3e h hela dygnet sen erbjuda bröstet hon blev frustrerade och jag då blev ersättningen lättare. Jag önskar att jag hade fått veta om amningsnapp tidigare. Alexandra det är mitt tips MAM amningsnapp nr 1. Köp den 99kr på apoteket du lägger på den på tutten de är luft mellan bröst vårtan & nappen men den är lik en nappen på en flaska så slipper du pumpen. Och lillan kan suga direkt från dig. Asså mitt liv blev sååå mycket lättare när jag köpte den. Vi borde fått den redan på BB & slippa alla tårar & sömnlösa nätter & skit pumpen. Nu är min tjej 3,5mån och de är tyvärr mer ersättning men vi ammar de vi kan.

  Jag lovar de är så värt de amningsnapp MAM (märket) nr 1.
  Bara maila mig om du har frågar / nåt du ser ju min mail adress.
  Hon e sååå söt lilla Lou.
  Kram

  • Alexandra Bring skriver:

   Tack fina för tipset <3 Jag använder den nappen nu. Jag har dock väldigt dåligt flöde i mina bröst pga operationen, så pumpningen tar extrem tid pga det, och förmodligen skulle hon inte vara så nöjd med helamning då det hade tagit väldigt lång tid för henne att äta sig mätt. Det kanske släpper, hoppas! Kram och tack för att du tipsar!

 • JOHANNA skriver:

  Heja Lou!! Du ska sklart göra som du vill men jag kan bara säga att smärtan vid amning går över! Det gör vrålont i början men när ni båda lär er så släpper smärtan. Om du vill fortsätta försöka amma så kanske den vetskapen hjälper lite i alla fall <3

 • J skriver:

  Jag fastnar väldigt sällan för bloggar då jag tycker de är så pretentiösa.. men jag älskar din blogg! Jag och min kille fick vårt första barn för 14 år sen och även om hon inte var prematur så var hon väldigt dålig o svag och därför fick jag pumpa de första veckorna. Har ju nästan förträngt känslan, men när jag läser om din upplevelse så är jag där igen och kan tom tycka att jag hör ljuden från den elektriska pumpen. Herregud. Hon blev starkare så småningom och l ä t t n a d e n när vi kunde sluta med den! Nu är hon den grymmaste tonåringen jag känner och när vi fick hennes bröder 2 år resp. 10 år senare( ja, samma pappa, men vi fick panik när de blev stora så snabbt ?)hade jag inga problem med amningen alls utan allt flöt på från dag 1 med båda tack och lov.

  Du är grym! Ni har verkligen en fantastisk resa framför er ?

  • Alexandra Bring skriver:

   Men vad kul att höra. Tack och kul att su läser plus delar med dig!!! <3 ja vi ser framemot allt!!! Kramar

 • Diana skriver:

  Alltså så söt bebis! Hon är ju så söt, så jädrans gullig. Den där söta nästan och de urgulliga händerna. Smälter.
  Tiden går så fort, mina är redan 8 år och andra snart 7 år. Alltså det bara swishar förbi.
  Njut, njut fina du.

 • Monica skriver:

  Sååå bedårande!
  Jag fick mitt 5.e och absolut sista barn i november. Har haft trassligt att amma alla så min inställning var att jag struntar i det om det inte funkar, tänker inte stressa eller lyssna på ammningsprofeter…. Så bara funkade det, med ammningsnapp visserligen. Men att då slippa smärtan gjorde att det funkade. De kan behöva ta i lite mer men känslan av att det funkar om än med lite hjälpmedel är fantastisk. Sen hade jag inte tillräckligt så vi får stödmata, men mysfaktorn är ju magisk! Så kör på med nappen om du orkar, brösten brukar gilla bebisen bättre än pumpen! Stort lycka till!!!

 • Chloé skriver:

  Don’t worry. A heart murmur is very frequent in childhood but generally everything is back up to normal when the child growns up.
  My first son had a heart murmur and he played football – intensively – without any problem. He is now 22 and his heart is in very good health.

 • Annika skriver:

  Vår neo-tjej hade också blåsljud på hjärtat men när vi gjorde undersökningen hade det vuxit bort så skönt att ni inte oroar er

 • Em skriver:

  Min son föddes i vecka 30. Han har också blåsljud men de gjorde ultraljud på hjärtat och det visade inget avvikande så försök att inte oroa er! Det kan växa bort sedan. Grattis till er fina dotter!

 • Emelie skriver:

  Så söt så man smälter!
  Jag är halvkorean med mörkt hår och bruna ögon och min dotter är blond och blåögd. Visst att det var 50/50 på mörkt/ljust för oss då hennes pappa och morfar är ljusa, men man blir ändå lite förvånad ?
  Kram

 • Elin skriver:

  Vår pojke hade också ett blåsljud på hjärtat. Jag blev först helt förstörd, men fick lugnande besked vad det innebar och vid 6 månader gjorde man ultraljud på barnhjärtcentrum där allt stängt sig och såg normalt ut.:)

  Min sambo är marockan och har verkligen arabiskt utseende. Vår son var de första månaderna en kopia av sin pappa och med svart hår och mörka drag. (jag är blond och blåögd), men har sedan bara blivit ljusare och är nu ljusbrun-blond i håret och fick blå ögon!:)

 • Yasmine skriver:

  Amningen gör troligen ont för att hon inte har tillräckligt med krafter för att suga men rätt teknik. Detta är ett vanligt problem med för tidigt födda barn. Tror amningen kommer gå bättre när hon vuxit lite och orkar suga med rätt suggrepp.

 • Karin skriver:

  Kul att läsa om hur det går för Lou! Skönt att hon växer! Oroa er inte i onödan för blåsljuden.
  Himla skönt att du hittat ett sätt som känns bra för dig med matningen! Kram

 • Alice skriver:

  Jag är född ungefär en månad för tidigt, så en liten prematur-unge på 1,7 kg. Fick även jag sondmatas i början och där de även upptäckte ett blåsljud! Men det försvann sedan och det är även vanligt hos för tidigt födda, så jag säger som de här uppe; oroa er inte i onödan <3

 • Anna skriver:

  Båda mina har haft blåsljud. En föddes i vecka 34 och den andra i vecka 38. Det har växt bort på båda efter 2 resp 3 år. På lillasyster (fullgångna) fick vi inte teckna försäkring förrän det hade växt ihop, det var väl det enda problemet. So no worries. Kram

 • Linnéa skriver:

  <3 så skönt att det går så bra för er <3

 • Maria skriver:

  Jag har en turkisk pappa och en svensk mamma och jag har gröna ögon och var platina blond när jag var liten, nu är jag ljusbrunhårig

 • Karoline skriver:

  Hej. Vad söt hon är! Min dotters pappa är från Turkiet, men hon är helt ljus i hyn, blont hår och blåa ögon. Hon är ljusare än mig?? Vår som är 5 mnd är mörkare med bruna ögon. Roligt det där❤️

 • Sarah skriver:

  Sicken sötnos! Grattis! 😀
  Skönt att det har gått bättre nu med det hela. Hoppas att allting flyter på bra nu framöver. 🙂

 • emelie skriver:

  På bilden ser det ut som att hon precis hittat på nåt bus och ligger och fnissar 🙂

 • Anna skriver:

  Hej! Vi har blivit föreslagna apné-larm. Jag är få orolig för hur det funkar. Har ni haft fellarm?
  Vore så tacksam för svar.❤️❤️

  • Alexandra Bring skriver:

   Inte ett enda här heller, det har funkat superbra! Vi kommer köra vidare på det även nu när vi är utskrivna. <3

   • Anna skriver:

    Tack snälla du för att du tar sig tid att svara??
    Nu testar vi larmet och det känns så skönt TT efter två veckor få lite sömn..
    vi har larmet inställt på 20 Sekunder, har ni också det?

 • Sanna mamma skriver:

  Vi hade det på vår flicka och det har funkar jättebra, inga fellarm för oss??

 • Matilda skriver:

  Grattis till bebis! Jag ser att fler kommenterat om blåsljud men vill bara skriva att om det inte växer igen är det vanligtvis ingen fara ändå. Jag föddes för tidigt på 2,4 kg med blåsljud på hjärtat. Jag har än idag, 28 år gammal kvar blåsljudet men har inte påverkats någonting av det. Jag har fått gått på några ultraljudskontroller genom livet och senast förra året efter en kontroll sa min läkare att det absolut är ingenting att oroa sig över och att det är väldigt vanligt 🙂 kram!

  • Alexandra Bring skriver:

   Tack snälla <3 Och tack för att du berättar hur det varit för dig också. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.