IPHONE WEEKEND

Hej mina hjärtan! Nu ska ni få se vad jag har haft för mig i helgen 🙂
Hi babes! This is what I’ve been doing this weekend 🙂

I fredags var det riktigt drömmigt väder så vi bestämde oss för att grilla. Vi spenderade först dagen på vår balkong och inväntade mamma. Kommer sakna den här balkongen väldigt mycket, har haft många mysiga stunder i solen här. Det kommer vi garanterat ha på vår nya balkong också, men det är något med den här innergården och balkongen som får mig att känna så mycket Stockholm. Så glad att jag bor här!

On Friday it was really dreamy weather so we decided to BBQ. We first spent the day on our balcony and awaited mom. Will miss this balcony a lot, have had many cozy moments in the sun here. We will sure have that on our new balcony as well, but there is something about this inner courtyard and the balcony that makes me feel so much Stockholm. So glad I live here! 

Äntligen lite SOL. Så skönt att få lite färg också. Jag har knappt varit i solen sen jag blev gravid, så hudtonen har mer och mer gått åt vit/blå haha. Lite sol och lite brun-utan-sol är min bästa kombo! Syrran skrev ”nu kommer vi och intar er balle”. Alla i min familj säger balle, vet inte om det är konstigt men verkar inte som att någon annan har det smeknamnet på balkong.

Finally a little SUN. So nice to get some color too. I have barely been in the sun since I got pregnant, so the skin tone has more and more gone white / blue haha. A little sun and a little self-tanner are my best combo! 

Varje morgon går jag upp med den här lilla tjejen och matar henne, sen somnar hon på mig och jag är för pigg för att kunna somna om. Nu ligger hon och sover bredvid mig, sötnos. Har verkligen börjat få till hennes sömn. Det var en grej jag provade som visade sig vara en mirakelkur. Låter mer spännande än vad det är, men ska visa sen vad vi har för sovrutin!

Every morning I go up with this little girl and feed her, then she falls asleep on me and I’m too excited to fall back asleep. Now she lies and sleeps next to me, sweetheart. Have really begun to get to her sleep. It was a thing I tried which proved to be a miracle cure. Sounds more exciting than it is, but will show you what we have for sleep routine later!

Alla sa att jag skulle köpa större storlekar för att hon bara kommer ha smått i någon vecka. Det här är 62 och jag känner spontant att vi har en bit kvar att gå innan hon kan ha det.. Haha. Nu var ju hon pytteliten, men nu är hon ändå som en vanlig bebis. Vi ska väga henne på onsdag så får vi se vad vikten ligger på! Spännande.

Everyone said I would buy bigger sizes because she will only have little ones for a week. This is 62 and I feel spontaneous that we have a bit left to go before she can have it .. Haha. Now she was crazy small when she came, but now she is still like a regular baby. We’ll weigh her on Wednesday and we’ll see what the weight is! Exciting.

Mamma/mormor fick äntligen träffa sitt andra barnbarn! Lou hade dock inte så många vakna stunder i helgen men nästa gång dom ses hoppas jag att hon är lite mer vaken 😀 Mamma var jätteglad i alla fall och hon fick t o m vara barnvakt en stund när vi drog och handlade. Det kändes SÅ ovant, kände mig typ naken! Men efter en stund kändes det bra, visste ju att hon var i trygga händer. När vi kom tillbaka hittade vi dom i sängen, haha! Mys.

Mom / grandma finally got to meet her second grandchild! Lou did not have so many waking hours this weekend, but next time she  sees her, I hope she’s a little more awake 😀 Mom was very happy and she was even babysitter for a while when we went grocery shopping. It felt SO empty, felt kind of naked! But after a while it felt good, I knew she was in safe hands. When we came back we found them in bed, haha! Cozy.

Även fast det var så skönt i solen var det inte lika varmt när det blev skugga  i lördags. Jag fryser typ jämt så tog en filt runt mig. Man vägrar dock gå in även fast det är dödens kyla när det är molnigt. Riktig svenne!

Even though it was so nice in the sun, it was not as hot when there was cloudy on Saturday. I freeze almost all of  the time, so I took a blanket around me. I refused to go in even though it is the cold of death when it is cloudy. Typical Swedish! 

Den här är en ny favorit här hemma. Smakar som päronsplitt. MUMS.

This is a new fav at home. YUM! 

Mamma tog selfies och ett glas vin. Äpplet faller inte så långt från trädet? Det var så mysigt att ha henne här.

Mama took selfies and a glass of wine. It was so cosy to have her here. 

Äntligen fick jag ha kjol och bara ben! Jag har typ köpt hem en miljard jeanskjolar för jag har bestämt mig att jag ska hitta en jag gillar. Oftast är dom alldeles för tighta för att få på sig, eller så är dom helt lösa i midjan. Den här kommer från Cubus och sitter jättebra!

At last I had a skirt and bare legs! I’ve bought a billion Jeans skirts because I’ve decided to find someone I like. Usually they are too tight to wear, or they are completely loose at the waist. This one comes from Cubus and fits great!

Loki fick hänga med Erik i solen. Två saker han gillar! Loki älskar verkligen sol. Han brukar stå vid balkongdörren och vänta när det är sol ute så jag ska släppa ut honom. Sen ligger han där ensam och solar, och kommer in igen om det blir skugga. Haha!

Loki had to hang out with Erik in the sun. Two things he likes! Loki really loves the sun. He usually stands at the balcony door and wait when it’s sunshine so I’ll let him out. Then he lies there alone in the sun, and comes in again if there is a shadow. Haha!

I söndags innan mamma drog gjorde vi brunch. Scones, amerikanska pannkakor och jordgubbar. Gottttt! Vickan köpte med färdigt pulver som man blandar, dom blev goda men saknade min killes pannkakor. Han var i lägenheten och jobbade. Min duktiga!

On Sunday before mum left we did brunch. Scones, American pancakes and strawberries. Gottttt! Vickan bought with ready-mixed powder, they became good but missed my boy’s pancakes. He was in the apartment and worked. My good one!

Lou satt bredvid podden när jag lyssnade genom den, haha tror hon gillade den 😉 Bebisar fram tills typ 3-4 månader känner tydligen igen ens röster, doft och känsla men inte ansikte. Hon kanske trodde att jag satt bredvid henne och garvade.

Lou sat next to the pod when I listened through it, haha thinks she liked it 😉 Babies until type 3-4 months recognizes voices, scent and touch but not faces. She might think I was sitting next to her and laughed.

När det var dags att käka fick Ellie sitta i babysittern och jag hade Lou i bärsele. Den är sjukt praktisk när hon inte vill vara ensam på golvet. Jag ska strax ta på mig den eftersom det är dags att gå ut med Loki. Loki och barnvagn ensam är jag inte riktigt redo för än, tycker det är så knepigt i trappen?? Haha!

When it was time to eat, Ellie got to sit in the babysitter and I had Lou in the carrier. It’s sickly practical when she does not want to be alone on the floor. I’ll put it on soon as well because it’s time to go out with Loki. Loki and stroller alone I’m not really ready yet, I think it’s so tricky in the stairs ?? Haha!

Juste, vi hade också kalkonbacon. Äter nästan aldrig bacon, men när jag gör det blir det kalkon. Jag äter inte griskött så familjen fick gilla läget 😉 Tips när man steker bacon som Erik sa, var att ha lite vatten i stekpannan. Blir väldigt krispigt!

I forgot, we also had turkey bacon. Almost never eats bacon, but when I do it’s always turkey. I do not eat pork so the family felt like the place 😉 Advice when frying bacon, as Erik said, was to have some water in the frying pan. Will be very crispy!

Min kille skickade den här bilden vid 18 i vår nya lägenhet. Där han tog bilden ifrån har vi tänkt att ha en grill, och mitt emot ett litet cafébord typ. Till vår lycka visade det sig att det är morgonsol och kvällssol här. Vår andra balkong har sol mitt på dagen, vet dock inte exakta tiderna än men all sol är bra sol 😉

My guy sent this picture at 6pm in our new apartment. Where he took the picture, we thought about having a barbecue, and the opposite side a small cafe table type. To our happiness it turned out that there is morning sun and evening sun here. Our second balcony has the sun in the middle of the day, but do not know the exact times yet but all the sun is good sun 😉

16 reaktioner på “IPHONE WEEKEND”

 • Jenny skriver:

  Va fint! Alla jag känner säger balle. Även mormor hahaha

 • Dixi Wonderland skriver:

  Jag hade aldrig hört ordet balle för balkong förrän tjejerna i icona pop drog ett skämt i Så mycket bättre när det gick på tv:n. Det blev värsta grejen men det är kanske något man säger uppåt i landet? 😛 Lyssnde även på senaste poddavsnittet som utan tvekan var de mest flummiga haha! Ett tips när ni pratar om era sambos är att inte säga ”Min kille”. Då ni båda har så lika röster så blir man lite förvirrad gällande vems kille som ni faktiskt pratar om 😉 Men det var ett roligt avsnitt som bjöd på många skratt 😀

 • Mona skriver:

  Haha jag har också alltid sagt balle! Kanske är Stockholms-slang?!

 • Amanda skriver:

  Säkert en Stockholms grej. Jag har alltid sagt det ?

 • Josefin skriver:

  Älskar såna här inlägg! Vilken mysig helg ni haft 🙂
  Jag har exakt samma problem med jeanskjolar, antingen får jag inte upp den över röven, och om jag får det så står den som ett tält runt min smala midja. Suck. Vore så tacksam om du ville recensera de andra jeanskjolarna du köpt, skulle vilja ha en lite längre än den du hade från cubus! Hittade du nån till för oss med breda höfter och smal midja?

  • Alexandra Bring skriver:

   Åh vad kul att dom gillas!! Ja absolut, dock hittade jag typ ingen längre? Men den är sitt-säker dvs skinkorna hänger inte ut haha. Det är sjukt svårt att hitta lite längre bra. Ska säga till om jag hittar nån. Jag tyckte den från cubus var bäst av alla i alla fall, den satt åt i midjan men gick över höfterna. Har redan pajat två dragkedjor haha!!

 • Emelie skriver:

  Det där med balle kanske beror på vart man kommer ifrån… Jag är från Dalarna och säger också balle till balkong och jag har även flera kompisar där upp ifrån som säger det. Men här i Stockholm som jag bor nu har jag aldrig hört någon säga det, än iaf 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Haha men då är det inte bara vi då 😉 Alla Stockholmare brukar reagera, haha! Kram

 • Nina skriver:

  Vad är det för mirakelkur??? I need sleep haha! Min bebis är INTE the biggest fan av sömn ? grym blogg!

 • Karoline skriver:

  Hej Alex! Tack för en grym blogg/podd!! Och vi i Skåne säger också balle! 😉 MEN nu till min fråga! Hade du inte kunnat göra ett inlägg om Paris? Du som älskar staden! Fick weekend i 25års-present 🙂 åker första helgen i maj. Några tips? Bästa ställena att gå runt vid, något mysigt fik, bra veg-restaurang om du varit på någon osv? Vi ska bo mellan necker och saint-germain! Kram!

  • Alexandra Bring skriver:

   Haha, amen bra 😉 Jag minns fan inga namn i Paris, men vet att vi var på ett brunch ställe som hette Ob-La-Di, du måste till Marais och äta deras falafel. L’as du falafel hette stället om jag minns rätt. Det var GUDOMLIGT!!! Men det är mer snabbmat än resturang. Vi käkade på en lokal italiensk resturang mest av dom jag gillade, men finns ju massor med trevliga ställen. Ska kolla!!! Kram

 • h skriver:

  Hej! Vart bor din mamma, bor hon inte i Sverige? Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.