FÖRSTA TIDEN SOM MAMMA

Heej fina ni! Och hej söndag. Den här söndagen har jag spenderat med att varva Lou, promenader med Loki, städning och fix sen lite mys med lillan. Det är verkligen sjukt hur dagarna bara susar förbi, så undrar man vad fan man har gjort hela dagen?

Nu var det över 2 månader sedan Lou kom till oss och det känns verkligen som att allt landat. Vi fick nog en lite förlängd ”bubbla” eftersom hon kom så tidigt och vi fick en liten speciell start. Det var så himla mysigt, och är väldigt tacksam över den mjukstarten. Jag insåg idag att jag börjar få lite kli i benen, att jag vill hitta på saker. Jag har seriöst isolerat mig med Lou sen hon kom, och det är dags att jag slutar se henne som ett problem och låter henne hänga med mig lite mer så jag blir mindre begränsad (i lagom dos såklart). Jag känner mig redo för första restaurangbesöket, det känns helt galet att jag inte varit ute och käkat på över 2 månader. Det är typ bland det jag tycker mest om. Men jag blir så nervös, typ, vars kan man gå och hur gör man, och tänk om nån kommer fram och ska ta på henne? Haha! Jag har precis vågat mig ut på promenader utan att min sambo hjälper mig ner med vagnen, blev lite berg-och-dalbana första gången men nu har vi fått till det!

Några saker jag är extremt tacksam just nu för är:

Mat som går att beställa online 
Har nu provat handla online, så nice!! Men även matkasse och sen såklart prisar jag alla Foodora, Wolt, Ubereats etc som går varma här hemma. Inte så ekonomiskt – men så värt när tröttheten tagit över och tiden inte finns. Förvörigt är jag inte alls lika kräsen med mat längre? Kall mat, något jag redan ätit i typ 39 dagar, vad som helst går bra! Att bara äta ”det jag är sugen på” är bortprioriterat.

Andningslarm 
Jag har höjt det till skyarna förut, men herregud vad skönt det är! Jag kan inte alls slappna av dom gånger hon sover någon annanstans utan det, springer varannan minut och kollar så hon andas. Nu kan jag göra annat under tiden, vågade mig nyss på en dusch med öppen dörr. Duscha gör jag när jag hinner, och dom är oftast väldigt snabba hehe.

Sovmorgon 
Jag hatar att sova länge på morgonen. Men när jag tar alla matningar med Lou så måste jag sova länge för att inte dö. Nu har jag sovit till 10.30 två dagar i rad, helt sjukt? Det bästa är att jag brukar flytta över Lou till sängen och vila och mysa med henne lite för länge hehe. Ligger typ kvar halva dagen. Men vill verkligen minnas den här perioden som att jag inte bara stressade för oväsentliga saker.

Nästa vecka ska jag försöka hitta på lite mer. Jag tycker det är så svårt att få in saker? Är så ovan att vara själv, nu när min sambo både jobbar och fixar i lägenheten. Han är verkligen bäst, ser så mycket framemot att få ”tillbaka honom” sen <3 Det svåraste är att hinna jobba, men hade nog blivit lite galen om jag inte fick jobba alls =) Ni som har barn, hur var ni första tiden med barnet?

9 reaktioner på “FÖRSTA TIDEN SOM MAMMA”

 • Josefine skriver:

  Hej! Älskar din blogg, du och Lou är så fina ? måste bara fråga om det där taco receptet igen från linas matkasse, har inte slutat tänka på det ?

  Kram

 • S skriver:

  Min lilla flicka är snart fem (!!) månader – sjukt vad snabbt tiden går! Vi hade en dålig start p g a komplikationer vid födseln och hon var inlagd på neonatala avdelningen i 10 dagar. När vi väl kom hem var det så svårt att få till rutiner. Hon ville bara sova i min famn (makens famn dög inte alla gånger) o det tog ca 1 h att natta henne när hon vakna på natten (hon vakna var tredje timma). Vi vaknade runt 11 varje dag o frukost åt vi inte förrän tidigast kl 12-13, haha. Mycket utemat blev det första tiden! Jag var sååå rädd när min man skulle börja jobba igen, trots att bebisen var ca 1 månad. Men det gick så bra! Lite tråkigt i början, då jag ännu inte hunnit anpassa mig till nya livet. Nu fruktar jag däremot dagen jag ska börja jobba deltid o lämna henne med min man några dagar i veckan ? Men det är helt klart den bästa tiden i våra liv! Vi (jag o bebisen) går till gymmet 4 dagar i veckan o ser till att mysa ordentligt resten av tiden. Våga dig ut du med!

 • Diana skriver:

  Känn ej att barnet ”begränsar”. Jag tänkte när jag fick barn att den får följa med mig på vad jag vill göra annars ändras min livsstil för mycket och finns risk för nedstämdhet. Jag tyckte att det var som lättast kring 2-4 månaders ålder att gå ut o äta med sin bebis då de ofta sover och bara följer med utan att tycka det blir långtråkigt. Det blir sen när de lärt sig krypa och gå som det blir svårare att gå ut o äta på restauranger. Min erfarenhet av 2 barn iaf 🙂

 • Alexandra skriver:

  Minns inte riktigt första tiden med dottern, men vet att vi sov till 8:30-9 de flesta dagar, tog någon promenad med vänner, höll på med hushållsbestyr och så. Med sonen, andra barnet, blev det mer stressigt då vi skulle iväg till förskolan samt hinna mata bebis, pumpa bröst osv. Så njut av tiden när de är små för tiden går så galet fort. Jag har varit mamma i snart 4 år och jag tycker att det var nyss dottern föddes. ?

 • Erika skriver:

  vi har fört in rutiner för vår bebis redan när han var 2 veckor. ex lägger honom vid 20.00-21.00 gör rummet mörk, börja med bad, massage, pyamas, sång o mat. det funkar jätte bra han sover till 05.00-06.30 med 2 matningar under natten. sen ett tips byt blöja i sovrummet i mörkret så han inte vaknar. det innebär så klart att vi inte kan gå ut på restauranger så sent på kv’llarna men va gör det i några månader. 🙂

 • J skriver:

  Hej Alexandra!

 • J skriver:

  Hej Alexandra, råkade visst skicka ovanstående kommentar innan jag ens hann börja skriva. Jag undrar lite om era matningsrutiner. Jag har en dotter på sju veckor och amningen har varit sjukt kämpig, har heller inte haft tillräckligt med mjölk. Har nu efter 6 veckors kämpande gett upp amningen, känns sådär..
  till mina frågor: hur ofta och hur mycket ersättning ger ni vid varje tillfälle? Vilken ersättning använder ni? Min tjej får himla ont i magen av allt..

 • Alexandra skriver:

  Vi tog det nog riktigt chill första månaderna, och ser tillbaka på den tiden med så mycket värme ❤ Hade liksom ingen stress med att föra in vår dotter i vardagsrutinerna, utan vi tog saker och ting vartefter det kändes bra. Det där vet ni själv hur det känns bäst ? man får ju prova sig fram. Ibland kan det kännas lättare att göra saker med en minis då de sover så mycket, kan jag tycka nu i efterhand när dottern är femton månader och yrar runt haha. Men det tar liksom ett tag innan man får in rutinen med att ha ett knytt med sig, och allt vad det innebär. Stort grattis till er underbara tös!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.