ONSDAG

Hej fina! Det har uppstått en liten debatt på slutet pga en podd som nämnt bl a mig som en dålig förebild som la upp en bild efter min förlossning. Jag blev SÅ ledsen igår, är så himla trött på dessa ständiga diskussioner om vilken dålig förebild man är pga en viss kroppstyp som inte är självvald innan, under och nu även efter graviditeten. Jag har alltid varit transparent med er kring hur jag känner och tänker kring hälsa men folk som inte följer mig dömer snabbt och igår blev jag bara trött på det. MEN tack tack för all kärlek och alla personliga historier, känslor och tankar ni delade på min dm. Var redan ledsen men när jag läste genom allt jag fått kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Så himla himla fina. Jag ska försöka vända blad nu men ville bara nämna det då jag såg att det ramlat in lite kommentarer här också.

Igår hade jag en riktigt bra dag innan jag blev ledsen. Lou sov (!!!) flera h på dagen och jag satt ute i solen och jobbade och hängde med Mimmi. Det var så härligt att få lite Alex-tid mitt på dagen. LYX! Idag började dagen med en väldigt glad bebis som kollade på mig med sin pappas stora, runda bruna ögon. Min kille har världens finaste ögon och jag är så glad att Lou har fått dom. Känns fantastiskt att se honom i hennes ögon 😀 Lou började igår ”prata” dvs göra små gulliga bebisljud och le stort. Efter att ha hängt med henne tre månader utan någon speciell respons blev jag övertaggad haha. Äntligen! Lagade igår Spenatsoppa och korvstroganoff i MÄNGDER. Jag har inte vågat kolla min amex-faktura men har en känsla av att typ allt är mat haha. Det + föräldrapenning = ingen bra kombo. Så nu ska jag försöka vara lite bättre på att ta tid till att laga mat =) Längtar så tills lägenheten är klar och vi kan leva som vanligt. Men bara en månad kvar tills flytten nu. Spännande!

Här är min nya bakgrundsbild. Lilla älsklingen!

43 reaktioner på “ONSDAG”

 • Linda skriver:

  Förstår att du blir ledsen när du inte menar något illa. Men faktiskt så måste jag hålla med till viss del det som sades i podden. Du har en helt fantastiskt kropp som hämtade sig så väldigt fort och såg ut som du aldrig fött barn nästan direkt efter förlossningen. Det hör inte till det vanliga utan verkligheten för många nyförlösta kvinnor är bristningar, lös hud och häng lite här och var, och och kan se ut så månader efter förlossningen. Om man då skrollar förbi ditt flöde och ser en supersnygg kropp och det står ”1 vecka sedan förlossning”, tror du inte att det sätter väldigt mycket press och hjärnspöken i vissa kvinnor som inte alls ser ut så (vilket är det vanliga) och har förlöst för flera månader sen? Jag tycker att man har ett visst ansvar då som offentlig person!
  Vi som känner vet att du är en fin person, med sunda värderingar och inte menar illa, men man kan inte räkna med att alla ens följare på instagram ska göra det.
  Ta hand om dig!

  • Renée skriver:

   Men har inte var och en ett eget personligt ansvar att om man blir så triggad eller mår dåligt av hur någon annan ser ut att reda ut sig själv?
   Hur kan man alltid skylla på andra människor, utan att faktiskt se sin egna del i det hela.. Jag väntar mitt första barn nu och jag vet att jag absolut inte kommer se ut som Alexandra när mitt barn är fött.. Chansen är minimal men det är väl inte Alexandras fel? Att min kropp ser annorlunda ut, att mina förutsättningar inte är lika hennes eller någon annans.. Vi måste börja jobba med våran självkänsla/självförtroende i stället för att skylla allt på influenserna.. Det är ju faktiskt vi själva som väljer vårat flöde på instagram.. Hur svårt kan det vara då att välja bort något som får en att må dåligt?

  • Amanda skriver:

   Fast samtidigt har kanske Alexandra ett ansvar för sina följare att faktiskt visa hennes verklighet och hennes kropp. Jag såg exakt ut som Alex i kroppen efter 65 dagar (som jag också tog bild på givetvis!) så att säga att hon har ett ansvar för sina följare så tycker jag bara att det är bra att hon visar upp exakt hur hon ser ut. Ska hon täcka sig mer/ inte ha så åtsittande kläder bara för att det ska gå en viss tid innan hon ”egentligen ska se ut sådär som hon gör?” Hade hon dock haft lös hud/bristningar/celluliter etc så hade hon nog visat upp det också för att pointera att en smal tjej också kan se ut så efter en förlossning. Jag tycker det shamas mycket på smala människor som INTE ser ut som normen efter en förlossning. Jag är skitglad att min kropp (och framförallt mage) ser så vältränad ut som den gör nu 5 mån efter min dotter föddes. Och då hade jag ett SF mått på 38 i v.40 så en stor jävla kula hade jag ?

  • Johanna skriver:

   Fast vadå det vanliga? Det beror ju helt på, alla mammor jag känner (inklusive mig själv) har haft en snabb återhämtning. Det vi har gemensamt är att vi både innan, under och efter vår förlossning tränat och ätit hälsosamt. Mitt gamla jag var lat och vägde 84 kilo, jag hade säkert vägt 100 kilo sista veckorna och ja, då kanske jag hade klagat på alla andra än min egen disciplin. Det är lågt att prata om hur andra ser ut, speciellt när mammor gör det. Vad är det för hemska signaler de skickar till sina barn? Alexandra, du får inte bry dig om vad folk säger, innerst inne vet alla om att det handlar om deras egen självkänsla. Att trycka ner andra för att man mår skit är så klassiskt, har sett det hela min uppväxt och kommer göra allt för att hålla det borta från mina barn. VÄX UPP, TRÄNA, ÄT BRA, BYGG UPP DITT INRE, PUSHA ANDRA, VA EN FIN FÖREBILD! Vi är alla olika, om man inte förstår det när man är vuxen är det ju något som inte stämmer.. <3

  • Alexandra Bring skriver:

   Men Linda, vad är din lösning? Att jag inte visar hur min kropp ser ut förrän efter en viss tid? Svara gärna, är nyfiken på hur du resonerar! Kram

  • Jessica skriver:

   Jag håller verkligen inte alls med dig och skulle också gärna vilja veta hur du menar? Om man tänker som jag tolkar det att du gör, borde man ju inte visa upp sig själv, något man äger eller något man åstadkommit alls? Det finns ju alltid andra som kan ta illa upp. Jag är smal precis som Alexandra men tycker ofta att kurvigare kvinnor är vackra, ska de då skyla sig för att jag kan bli avundsjuk? Ska blonda personer dölja sitt hår för att brunhåriga kan känna avundsjuka? Ska man inte få visa upp sitt hus för att det finns folk som inte ens har råd att flytta hemifrån? Borde människor som är i förhållanden låta bli att lägga upp bilder tillsammans för att någon annan kanske kan känna sig ensam av att se det? Man kan ju dra det hur långt som helst. Eller handlar det bara om just smalhet? Var och en föds ju i sin egen kropp och borde få vara stolt över den hur den än ser ut. Och dessutom, om man inte är nöjd finns det en massa saker man kan göra för att öka sin självkänsla både fysiskt och psykiskt.

  • N skriver:

   Nu känner jag mig jätte muppig som ens svarar på en blogg post – men har ingen tänkt på allt som alex har gått igenom med för tidig födsel?
   Amnnings issues, rädlan för hennes kiddos hälsa i början, hon har ju gått ut me att hon kände sig otillräcklig osv.

   Så kommer ni med kropps syndrom. varför är de alltid ok att säga till en tjej att hon ser för ”smal” ut men man får inte påpeka när någon är överviktig.
   Inte för att nyblivna mammor är överviktiga. men fattar metafore? Ja tror att om alex själv hade fått välja hade hon valt bristningar över alla andra issues som kom av att föda för tidigt, lägg ner det är löjligt.

 • Dixi Wonderland skriver:

  Men usch för folk som känner ett behov av att tycka precis hela tiden. Jag är inte jätte insatt i vad detta handlar om men jag hoppas att du finner stöd hos om som tycker om dig för den du är. Jag tillhör inte normen och är överviktig men du har ALDRIG fått mig att på något sätt må dåligt eller tycka sämre om mig själv för att du är betydligt smalare än vad jag är. Tvärtom så tycker jag du förmedlar väldigt mycket kärlek och att man ska acceptera sig själv för den man är. Blev också väldigt berörd av senaste poddavsnittet då jag hade ett självskadebeteende i över 4 års tid och också hade självmordstankar. Det känns bra att veta att man inte var ensam om att må så under tonåren.

 • Sanna skriver:

  Hej! Såg ett inlägg på din instagram om att du skapat själv det livet du vill ha och jobbat för det. Jag har själv haft extrema problem med min självkänsla. Jag pluggar på universitetet, har ett ”fint” extrajobb och kommer få det jobbet jag drömmer om efter examen tror jag. För ett år sedan mådde jag extremt dåligt i mig själv på alla plan och känner mig idag nöjdare: Jag har fått ett nytt jobb som är bättre, klär mig i de kläderna jag vill, investerar pengar till kontantinsats och har nu börjat umgås med kompisar 3-4 dagar i veckan. Jag säger ja till saker och försöker att tänka på vad som får mig att må bra hela tiden.

  Innan umgicks jag knappt med vänner då jag intalade mig själv att jag var en tråkig tjej och ful. Jag dejtade dessutom en kille som jag gillade men dumpade honom flera gånger fram och tillbaka på grund av att jag inte trodde att han ville ha mig trots att han alltid ville umgås och stod ut med att jag hela tiden sa att vi skulle sluta ses. Idag känner jag faktiskt att jag på riktigt längtar efter en kärleksrelation och att jag nog faktiskt visst kan vara en rolig tjej att vara tillsammans med. Jag har äntligen börjat inse att jag inte är något som katten släpat in- något jag känt mer eller mindre hela mitt liv.

  Kan inte du berätta mer konkret om din resa. Hur det var innan och hur du jobbat dig uppåt för att bli den du drömmer om att vara? Vet att det är ett väldigt privat inlägg men jag tror verkligen att många tjejer där ute inte lever det livet de verkligen vill leva och skulle må bra av.

  KRAM!

  • Alexandra Bring skriver:

   Hej fina du! Tänkte att jag svarar på din fråga i podden istället om det är ok? Mycket lättare när man kan prata fritt kring en viktig fråga! PUSS

 • Bella skriver:

  Sötnosa!! Hyr mycket käkar hon nu och hur ofta.. man ser att hon går upp fint! Det gör min lilla oxå av ersättningen!

  • Alexandra Bring skriver:

   200 ml var tredje timma typ. Hungrig tjej, så glad att hon går upp!!! Kram

   • Bella skriver:

    Oj vilken duktig tjej min tjej har druckit 160ml i 3mån nu! Men nu börjar hon få välling, gröt & klämmisar hon blir 6mån om 10dar.
    Hon är sååå söt lilla lou!
    Kram

  • Amanda skriver:

   Haha, åh, trodde att kommentaren/frågan var riktad åt Alexandra först. Tänkte att det var himla konstigt att fråga hur ofta någon äter (men inte så konstigt med bebisar såklart)..

 • Elina skriver:

  Alltså så tråkigt att du har gjort så stor grej av det hela när det låter som att mycket har blivit missförstått!

  • Elina skriver:

   Råkade skiva iväg kommentaren av misstag….. som jag förstod det menade hon inte att klaga på hur du ser ut, det handlade mer om rollen på sociala medier och hur hon kände när hon ser de perfekta bilderna. Jag tycker verkligen du är jättefin och jag själv har också fått höra att jag är väldigt smal osv

   • Hedda skriver:

    Men det var ju inget missförstånd, det var ju ett direkt påhopp (har lyssnat på avsnittet) och jag tycker de är fega som inte kan stå för va de sagt. Att säga att det är missförstånd för att folk ställer sig emot dom är ju bara fegt.

    • S skriver:

     Håller med dig Hedda till 100%
     Vafan de kommenterade t.o.m att Rebecca och Alex inte hade alla hästar i stallet. Det va fan lågt. Det finns nog en anledning till varför Alex och Rebecca har fler följare, jo för att de har alla sina hästar i stallet.

 • Maria skriver:

  Inte för att det kanske spelar så stor roll men har du själv lyssnat på vad som sades i podden? Tänker så att det inte blir taget i sitt sammanhang bara för att det kanske var folk som hörde av sig med kommentarer till dig efter att de lyssnat på podden.

 • Eleonore skriver:

  Blir så ledsen av allt sånt här, ständig jämförelse. Vi måste förstå att allas kroppar, mäns som kvinnors ser ut olika. En viss del kan vi påverka med träning, rätt mat you name it men sen har vi genetiska faktorer som vi inte alls kan rå för. Jag tycker att både Alexandras och Vickans kroppar är sjukt fina men jag vet att jag aldrig kommer kunna se ut så själv för jag föddes med andra förutsättningar.
  Klart man alltid önskar sig saker/andra tillstånd men ibland måste man kanske bara se det som motivation eller inspiration.

  Alexandra: du är sjukt fin som du är, ta inte åt dig av all skit även om det är svårt. Jag förstår att du blir både ledsen o arg, men du är bra ❤️

 • Linnéa, stolt bonde från Småland skriver:

  Du ger mig drivkraft o om man följer dig kontinuerligt så märker man din fina personlighet, ärlighet och öppenhet !

 • Antonia skriver:

  Hej, den här kommentaren hör inte till inlägget men jag känner mig sä nyfiken på att fråga. Jag har för snart 2 v sen fått två prematura tvillingar och vi är nu hemma med hemsjukvård och kör samma rutiner som ni hade, amningsträna, sonda och pumpa var 3 timme. Jag undrar hur lång tid det tog för fina Lou att sluta med sonden? Och hur gick övergången till? Tänker att ifall man lyckas amma vet man inte hur många ml de får i sig och kanske riskerar att gå ner i vikt..
  Tack för en fin blogg och underbar podd! Kram

  • Matilda skriver:

   Hej! Nu vet jag att den kommentaren inte var riktad till mig men var i samma sits som dig för två år sen. Vi fick hemvård och de hade sond i 2-3 veckor efter att ha vårdats på neo i 2 veckor, de var födda i vecka 33+1. Den ena tvillingen (nummer 1) klarade sig utan sonden snabbare men den andra var bara några dagar efter. Vi testade oss fram hela tiden, jag ammade först sen fyllde vi på i sonden, vart det för mycket mat så spydde de och då sänkte vi till nästa omgång. Sen pumpade jag mycket för att få igång ordentligt. Jag upplevde att amningen kom igång mycket bättre när sonderna försvann när de inte hade en slang ivägen och helammade mina tills de var 6 månader för att sluta helt när dom var 8 månader. Lycka till!:)

 • Linnéa skriver:

  ❤️❤️❤️

  Lou är så otroligt söt ❤️

 • J skriver:

  Det är ju faktiskt dom som tar upp och diskuterar det här som skapar kroppshets. Varför skulle det inte vara okej för dig att visa upp din kropp?! När en mamma med gravidkilona kvar och lös mage visar sin blir hon ju typ hyllad. Som att det skulle vara bättre att ha lagt på sig lite för mycket än att ha tagit vara på kroppen??! Att ta hand om sin kropp före, under och efter graviditeten borde vara ett mål för alla. Ingenting kommer gratis och det ligger oftast mycket jobb och självbehärskning kring en vältränad och frisk kropp. Sen är alla genetiskt olika och har olika förutsättningar, men det är ju inget man själv kan påverka. Fortsätt va stolt över dig själv och låt inga bittra människor påverka dig och trycka dig ned <3

  • Emma skriver:

   jag Förstår dock pressen alla nyblivna mammor har när man tror att man ser inprinsip ut som man gjorde innan man födde barn. Förstår att de kan kännas som världens press & ångest man får över att vissa inte hinner få den kroppen efter några veckor. Alla bilder på alla influensers ”perfekta liv” bidrar till ångest och komplex. Kan inte alla bara sluta försöka ha den perfekta instagram bilden och istället visa lite av de verkligen???‍♀️

 • Emelie skriver:

  Lyssnade på den podden, bara det avsnittet, och kände mest att dom båda låter jävligt korkade och snackar först om att dom vill träna och vara smala.
  Ganska mycket dubbelmoral från deras håll.
  Och troligtvis avundsjuka också.

  • S skriver:

   Lyssnade igenom avsnittet och allt var bra tills Sanna öppnade sin mun i slutet och nämnde Rebecca och Alex. Där håller jag med Rebecca (lyssnade på hennes avsnitt med) att det går emot allt Sanna och Maja har sagt innan i avsnittet om att man ska få se ut så som man själv vill. Sån dubbelmoral. Jag köper inte Sannas och Majas ursäkt på IG heller att saker har tolkats som någonting annat o tagits ur sin kontext. Sanna blev uppenbarligen provocerad av Rebeccas och Alex bilder och skyller på att de bidrar till kropphets för att rättfärda sin bitterhet, avundsjuka och osäkerhet.

   Alex, Lou är världen sötis. Jag vet att du är mänsklig, känslig och blir ledsen av detta men låt inte de negativa skrika högre än alla de positiva saker som inte hörs. Du har rätt kvinnor/tjejer/mammor ska stötta varandra. Real queens fix eachothers crowns. Låt skiten rinna av även om det inte är lätt, ett tips är att tänka på Lou, om hon vore i din situation. Vad hade du gjort/sagt för att få henne att må bättre? Troligtvis något i stilen, skita i vad andra tycker och säger. Din mamma som du har beskrivit tidigare verkar vara en bra förebild/supporter när du har haft det tufft, ta efter henne!

   Hoppas du får en fin dag, massa kärlek och kramar!

 • Linnea Matros skriver:

  Må vara världens sötaste unge

 • Cecili skriver:

  Hon är så himla söt!!! Och gud vad fina ögon hon har???

 • Alexandra skriver:

  Jag tror det är JÄTTESVÅRT att inte jämföra sig eller känna sig dålig i denna värld med ”perfekta” instagrams och sociala medier som kommer från alla håll och kanter. Pressen är verkligen TOTAL tycker jag med allt man borde göra, prestera och hur man borde se ut. Det känns även som om många bara bryr sig om sig själva, sina selfies och sina likes och liksom glömt det där med att vara en bra medmänniska. Det är svårt att inte ta åt sig av sådana konton när ”alla” influensers lever det perfekta lyxlivet, som får så mycket peppande kommentarer/likes och verkar inte ha en enda dålig sida eller dag i sitt liv. Sen sitter man där själv med 31 likes och noll kommentarer, får ingen uppskattning för att man är en bra vän och undrar vad fan meningen med livet är, varför ingen gillar en (drama men ni fattar). Men ditt konto är fan ett av de få som man mår riktigt bra av. Din blogg, din podcast och dina instastories gör fan min dag och ger mig hopp om att det visst är ok att visa livet i alla dess färger, inte bara de dagar man hittar perfekt ljus, vinkel och filter. Du är en av de få som på riktigt är genuin, inspirerar och möter följarna och bryr dig om ”oss”. Du får en verkligen att på riktigt börja tycka om sig själv mer. Det är väl också därför som du faktiskt tog åt dig, just för att du bryr dig och är så genuin som person. Så jag vill bara säga: heja dig, tack för allt du gör och att du vågar vara du i en värld som denna. När du vågar vara dig själv hjälper du andra att också våga vara sig själv. Snälla bara fortsätt vara du <3 <3 <3 <3

  PS. kul att man under det poddavsnittet där dom totalt dissade dig för att "du skulle vara en dålig förebild och hetsa" (JA dom menade exakt det dom sa), så fick jag en sån sjuk ångest av DOM. För att dom har själva en genomgående attityd med träningshets i stil med "vafan vill du ha en snygg kropp så träna förihelvete och sluta ät pasta, sluta klaga på att du är fet och gå upp 05:00 på morgonen om det behövs för det gjorde ju jag i Oslo. Men ja, såklart om du vill vara tjock och ful ska du såklart få vara det" samtidigt som dom själva lever loppan som rika hemmafruar utan några måsten över huvud taget……….. där kan man prata om noll empati för andra. Plus att vafan, dom menar att "har man tränat sig till en kropp ja då är det ok att visa upp den?", jaha, så alla mammor som hetstränar efter graviditeten och svälter sig själva, dom är då bra förebilder men inte du när du bara är dig själv?

  Förlåt men det gjorde mig så förbannad att dom skulle snacka skit om dig! Du är grym och du ska veta att DU är fan den sundaste och mest ödmjuka influensern av dom alla! Kram på dig

  • Malin skriver:

   Fast att kalla dom för rika hemmafruar utan ansvar är väl fel? Maja jobbar som influenser, hon har samma yrke som Alexandra så då är väl Alexandra också en rik hemmafru utan ansvar enligt din kommentar? ? sanna är tvåbarnsmamma, alltså inte hon helt utan ansvar

 • Anna skriver:

  Jag gillar er båda men tycker det är lie naivt att inte förstå problemet? Jag är inte ens gravid eller har varit det men du la upp bilden och sa ”fan va häftig kroppen är” medan jag ser inte ens ut så fast jag inte är gravid. Säg istället bara ”fan hur kan jag vara så smal efter min graviditet” för du bör ju veta att majoriteten av bilderna efter graviditet visar hur magen inte återhämtar sig och Man hör om ”kändisar” som låser in sig i månader för att träna sönder dig efter graviditet, det tog dig ingen tid. Att du tror att folk inte känner kropphets efter det finner jag helt sjukt. Du har dock ett val om du vill lägga upp den eller inte men du måste kunna ta åt dig av att människor mår dåligt över sig själva efter det? Sen är ju det vårt problem för oss med dålig självkänsla, men acceptera oss?

  • anna skriver:

   Så summan av min kommentar är visa upp det var glad över din kropp. Men förvånas inte så mycket sv kritiken för människor mår dåligt.

   • Sandra skriver:

    Det är snarare du som ska acceptera att problemet ligger hos dig. Mår du dåligt för att någon annan är fin (enligt dig) så är det ju du som behöver göra något åt det inte Alexandra. Med ditt tankesätt kommer du inte långt i livet, det är ju som att en idrottare skulle klaga på typ Bolt, de hade ju inte kommit någonvart i sin karriär ifall de hade din inställning. Herregud hur kan det vara så svårt att förstå… Det är osäkra människor som mobbar och det finns inget som är rätt med det och det ska fan aldrig accepteras hur mycket du än gnäller.

 • Emelie skriver:

  jag tycker inte alls du är en dålig förebild, alla ser olika ut och så är det bara. vad jag dock tycker är jätte coolt är hur du lyckats vända dina komplex från när du var yngre och nu istället kan hjälpa unga tjejer med liknande komplex att lära sig att tycka om sig själva som dom är. du gör ett jättebra och viktigt jobb <3

 • Carl skriver:

  Kanske nyförlösta mödrar inte ska gå ut och kolla fitnessnodeller på Instagram om man mår dåligt och inte kan hantera sin förändrade kropp?! Om flickor får ätstörningar för att de vill se ut som t ex Alexandra är det Alexandras ansvar då?! Var går gränsen?

  Man själv har ett personligt ansvar för sin kropp ingen annan… och till er mammor med lös hud, runda magar o bristningar, Ni duger som ni är!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.