RESA MED BARN

Såhär såg jag ut sist jag reste iväg, men om 1.5 vecka är det dags igen 🙂 Den här gången hänger Lou med på utsidan. Är sååå nervös för att glömma något. Hon dricker ju färdigblandad ersättning, men känns spontant som att det är lite smidigare att köpa med pulver och koka upp vatten att blanda med? Hur har ni andra gjort med barn som dricker ersättning? Kommer typ bli 72 kg mat med annars, haha. Och handdiska alla flaskor kommer det även att bli, är så bortskämd med vår diskmaskin.

Tänker att jag ska beställa en UV-dräkt, resesäng och resevagn + ta med hennes nest så hon sover bra där borta. Är det något annat man ska tänka på? Hit me om ni har några superbra resetips med bebis.

Annars ser jag verkligen framemot en vecka tillsammans med min familj. Älskar att resa med min kille, kommer bli extra kul när Lou är med 🙂 Hoppas hon tycker flyget är okej. När vi kommer hem åker jag och Lou upp till umeå medan min kille fixar klart i lägenheten så Lou inte behöver vara i allt kaos. Flyg igen med andra ord fast helt ensam med henne. Blir typ nervös när jag tänker på det, men kommer mötas av syrran, Erik och Loki i Umeå så de känns bra. Kommer dock sakna min kille så mycket. Vi har aldrig varit från varandra mer än typ 3 nätter och jag tänkte stanna en vecka ungefär. Så töntig men jag är riktigt needy med att sova bredvid honom. Vi får fokusera på att när vi ses igen kommer vi ha massor av tid tillsammans och förhoppningsvis ingen mer renovering. Nedräkningen har börjat… nu ska jag fortsätta flyttpacka här. Ska be Vickan vika upp en kartong till mig eftersom jag hatar det ljudet av kartong haha!

30 reaktioner på “RESA MED BARN”

 • Ulrika skriver:

  Vi körde både tetror (smidigt när man är på utflykt) och pulver + uppkokat vatten för stunder när man ändå är i lägenheten.
  Det här har du säkert koll på men ett tips är att mata vid start och landning så att Lou inte får ont i öronen. Färdig ersättning är ok att ta med genom säkerhetskontrollen 🙂

 • Sara skriver:

  Behöver du verkligen ha med dig mat för hela semestern? Tror att det finns ganska bra utbud att handla där så du inte behöver släpa på så mycket packning. 🙂 kolla med Michaela Deler, de bodde väl i marbella när hennes barn var bebisar? Kram!

  • Alexandra Bring skriver:

   Jaa men vågar inte gambla om de inte finns exakt samma, hennes mage är så känslig!!!! :* Kram

   • Sara skriver:

    Ahaa, nej det förstår jag att du inte vill. Då skulle nog jag också göra som de andra skrev och ta båda. Smidigt att ha med tetra när man är på språng, jag körde även med termos och doseringsburk ibalnd men tyckte att det var svårt att få till bra temperatur då. ?

    • Alexandra Bring skriver:

     Jaa smart! Vill helst ha allt i tetra men vi får se om de ryms i väskan haha! Kram <3

 • Lotta skriver:

  Hej 🙂

  Vi reste för första gången med vår 10 månaders. Vi hade med oss gröt (pulver), ersättning (pulver) som vi värmde med vattenkokare på rummet, supersmidigt! , och sedan hade vi klämmisar som mat då vi inte vågade ge henne grekisk mat för att hon är så liten.
  Hade vi rest med henne när hon enbart åt ersättning, ta med pulver. Färdiglblandad är enbart dyrt och osmidigt. Har du en gång börjat med pulver så märker du hur lätt det är.
  https://www.apotea.se/mam-milk-powder-box – denna är perfekt till flygresan. När det krisade på planet och vi behövde mer vatten bad vi om lite tevatten som vi sedan spädde ut med kallt. Gick super!

  UV-dräkt finns så fina på POP. Och mössor som skyddar. Vi har även en UV-filt från geggamoja men den har vi inte använt så mycket. Vi fick vara inne mitt på dagen när solen är som varmast, hon blev helt matt. Var riktigt otäckt.

  Ha en underbar resa, kram!

 • Sofie skriver:

  Ta med båda! Tips är också en termos som ni kan ha kokat vatten i och en doseringsburk där ni redan mätt upp portioner.

 • Isabella skriver:

  Vätske ersättning ifall hon blir dålig i magen. När du köper vatten kolla salt halten & köp så låg som möjligt.
  Blöjor är fett dyrt utomlands så packa ner i alla väskor. Vi hade med oss färdigblandad & pulver bara lägga i alla väskor oxå ifall att bagaget slarvas bort. Solhatt & solskydd

  • Isabella skriver:

   Alvedon & temp och näsfrida man vet aldrig lätt att bli dålig av ac. Vi va borta nyss och vi sov utan ac

 • Johanna skriver:

  Kanske du tänkt på men engångs skötunderlägg är så ett måste, skötborden utomlands är stenhårda och äckliga i min erfarenhet, är lika petig här i Sverige med haha men känns ännu värre utomlands ? bärsele, flera flaskor + nappar, solhatt + solkräm, uv tält är ??, ta med vätskeersättning, näsfrida, temp o alvedon + inotyol och pysventil, nagelsax o sånt.. asså finns så mkt att packa med oså används väl knappt hälften men man måste ju va redo för varje situation som kan uppstå ? vad gäller ersättning så ha en termos med dig, koka upp köpevatten o ha i termosen, o ha alltid en flaska kallt köpevatten, så kör du först ca 60% kallt vatten i flaskan o 40% varmt, sen i med pulvret från dosbehållaren o skaka i flaskan. Blir alltid perfekt ? så smidigt att kånka med i skötväskan. Hoppas nåt hjälpte dig, känner av ditt hjärnsläpp o noja för jag hade samma på första resan. Men allt löser sig ??‍♀️? resesäng brukar finnas på hotellen btw, kolla upp 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Nej det hade jag inte haha!! Tack har det hemma så skriver up det på listan 😀 Tack för alla tips <3 kram!

 • Alexandra skriver:

  Jag fick tipset att välja en ersättning som fanns globalt typ nan och siempre de fins i princip i hrla världen. Så kan man köpa på plats. Men jag valde att inte resa med bebis före mässling sprutan då det är väldigt smittsamt. Så mina tips är för äldre bebisar mer men vätske ersättning om de blir sjuka med diare skönt att ha med.

  När hon blir äldre kan jag starkt rekomendera moutinbuggys bagrider gogla jag har tvillingar å de väskorna var life saver på flyggplats å mellsn lsndningar sedan swimpy simbällte gul säkraste simvästen på marknaden. Eco Cosmetics Ekologisk Solskydd till barn fått bäst i test i råd och rön och bra solskydd som är hälsosam inga gifter och ger braskydd❤️ Lycka till jag sköpte även ett uv tält väldigts dmart å smidigt men minns ungar vägrar den?

 • Johanna skriver:

  Så mysigt ni kommer ha! Om jag skulle göra om något så skulle jag våga rest med vår dotter när hon var bebis, vi väntade tills hon var 2 år och då var det inte en lugn minut haha. Ett uv-tält skulle jag ta med också om ni vill hänga på stranden eller så. Och inför flygningen så ge napp eller ersättning vid lyftningen och landningen så minskar risken att hon får lock för öronen =)

  • Alexandra Bring skriver:

   Jaa verkligen! :* åh har köpt ett sånt också! Hoppas hon vill ligga i det! Tack för tipsen <3

 • Monika skriver:

  Hej Alex. Vad jag kan komma med för tips är att inte packa för mycket. Det beror dock vart ni ska resa men det mesta finns att få tag på hur lätt som helst. Kläder behövs knappt om ni ska till värmen utan sköna luftiga bodies räcker. Mat är såklart bland det viktigaste och nu vet jag inte om ni använder napp men våra barn ville bara ta en slags napp så det köpte vi på oss några stycken.

  Någon UV-dräkt har vi aldrig använt men vet att det är populärt nu för tiden. Vi använde solvett och höll oss i skuggan förutom när vi badade. Var på stranden tidigt på morgonen och senare på eftermiddagen när solen inte är så stark.

  Njut nu av er första semester som familj, det kommer gå jättebra.

  Kramar

 • Conny skriver:

  Flyg försiktigt!

 • Kamilla skriver:

  Hej! Kan du legga upp vilken farva ni anvendar i legenheten? (Den som du visade på instagram stories i dag, när Erik målade)

 • Mickis skriver:

  Åh förstår att du är lite nervös men det kommer att gå super! ALLT finns verkligen där nere och undrar du över nått så kan du bara höra av dig så hjälper jag dig att hitta! Men tips att ta med är vätskeersättning, alvedon, temp och den ersättningen hon vill ha. Ta med typ diskborste också för dom har mest disksvampar där hehe, lite svårt att diska flaskor med hehe.
  Det kommer gå såååå bra och som sagt, bara höra av dig om du behöver hjälp med nått! Jag kan alla sjukhus, bra bebis affärer och allt så inga problem ❤️ Ska bli så kul att ses! Kram ❤️

 • Rebecca skriver:

  Härligt med semester! Mitt tips är att köpa en mat-termos som har en vid öppning. Då kan man ha kokande vatten med, men istället för att blanda med kokande vatten doppar man ner hela flaskan i varmt vatten och vips så blir det lagom varmt i flaskan. Så kan man bara ha en köpevatten med sig, alternativt den färdigblandade ersättningen! Supersmidigt sen när de börjat äta matbutiker också, är man på språng kan man bara doppa ner hela burken i termosen med vatten och så blir maten varm direkt i burken utan att behöva mikro! ?? Att ha med några badblöjor kan också vara bra då det ofta är väldigt dyrt utomlands.

 • Conny skriver:

  Oj, detta var spännande. Sammansatt och intressant om jag får säga så. I alla fall betydligt bättre är spelet som svenska landslaget presterade mot Peru o går då resultatet blev 0-0. Själv fick jag Goolga efter en bra e-handelssida för att inte bli helt uttråkad. Då är det uppiggande med denna bloggen som tröst.

 • Jennifer skriver:

  Vi kör pulverersättning även hemma, tycker de funkar bra ☺️ Har den färdigblandade med mig på språng eller en 0,5 liters termos med kokat vatten och en burk med pulver så är de bara att blanda, behövs inte ens värmas då eftersom vattnet hålls varmt i termosen ☺️ Flaskborste är att rekommendera om ni ska handdiska, köpte en på Ica som funkade toppen ??

 • Sanne skriver:

  Ta pulversättning o hoppa resesängen. De är grymt otympliga. Hör istället med hotellet om de har resesäng,, annars kan hon ligga hos er i babynestet. Tipset är att lämna sånt ni klarar er utan hemma, det blir så himla mycket att ta med sig iaf.

  Trevlig resa!!

 • Fanny skriver:

  Hej! Älskar er podd skrattar ihjäl mig varje söndag!

  Hade bara en följdfråga på dagens podd om att bryta gamla mönster. Du har berättat om att du var i en mörk period i Umeå och enda lösningen var att flytta. Undrar lite hur du gjorde det rent praktiskt. Med jobb/lägenhet? Flyttade du helt ensam till Stockholm hur träffade du kompisar isåfall osv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.