RENOVERING: målade väggar

I samarbete med Måleributiken i Alvik

Hej fina ni! Nu ska jag visa en liten uppdatering på hur det gått i lägenheten 🙂 Tre rum är nu målade och jag är SÅ nöjd. Vet inte om ni minns mitt inlägg här där vi fick hjälp att välja färger för lägenheten?

Hello, you guys! Now I’ll show a little update on how it went into the apartment 🙂 Three rooms are now painted and I’m SO happy. Do not know if you remember my post here where we got help choosing colors for the apartment?

I sovrummet ville jag (eller vi, men ah det var jag haha) ha en greige färg som kändes mysig och vi fick hjälp av grymma Karolina att ta fram den perfekta nyansen. Nu är rummet nästan färdigt och kolla hur fint det blev:

In the bedroom I would like (or we, but ah, mostly me haha) to have a greige color that felt cozy and we got the help of Karolina to get the perfect shade. Now the room is almost finished and check how nice it is:

När jag fotade lyste eftermiddagssolen in och hela rummet kändes så välkomnande. Längtar tills golven är slipade och det sista börjar bli klart 🙂 Vi målade även garderoberna i samma färg fast en färg speciellt för luckorna, det är en lackfärg som Måleributiken i Alvik blandade, tog fram och rekommenderade. Det är Ikeas paxgarderober som vi byggt in. Har alltid köpt platsbyggda garderober men det här blev mycket billigare och väldigt fint fast en del jobb. Tur att man har en händig kille 🙂

When I was shooting the afternoon sun lit and the whole room felt so welcoming. Longing until the floors are done and the last begins to be finished 🙂 We also painted the wardrobes in the same color, one color especially for the hatches, it is a paintcolor that Måleribuiken in Alvik mixed and recommended. It’s Ikea’s pax wardrobes that we built in. Have always bought place-built wardrobes, but this became a lot cheaper and very nice after some work. Happy to have a handy guy 🙂

Vi har även lagt en mörk fog mellan alla plankor i rummen för att undvika att smuts och damm åker ner men ändå bevara originalkänslan. Snart ska golven bli ljusare och fräscha. Även här fick vi hjälp av personalen att ta fram rätt kulör på golvfärgen och en hållbar klarlack som skyddar golvet.

Jag hade ingen aning om hur många saker man hade att välja mellan. Det är verkligen värdefullt att få hjälp med hur färger reagerar i ljus och det är ingen kunskap vi själva har. Är så glad att vi fått så bra hjälp! Vi har dessutom fått hjälp att välja miljövänliga färger med rätt glans. Det kändes viktigt för oss med miljövänliga färger både för Lou och för miljön.

We have also laid a dark sealant between all the planks in the rooms to prevent dirt and dust from falling down, yet preserving the original feeling. Soon the floors will become brighter and fresh. Here too, we received the help of the staff to get the right color on the floor paint and a the clear coat that protects the floor.

I had no idea how many things to choose from. It is really valuable to get help with how colors react in light and there is no knowledge we have. I’m so glad we received such good help! We have also got help to choose environmentally friendly colors with the right shine. It felt important to us with environmentally friendly colors for Lou and the environment.

Det andra rummet som fått färg är vardagsrummet:
Here’s the living room:

Det är inte klart än men vi valde en grå nyans som går i linje med lägenheten och är lite mot det varmare hållet. I kvällsljuset fick det nästan en lite grön ton. Tyckte den går ihop bra med kakelugnen vilket vi också fick hjälp med för att det skulle bli så enhetligt som möjligt i rummet. Men färgen känns helt perfekt och kommer gå i linje med vår inredning. Vi fick olika färgprover baserade på våra önskemål som vi kunde provmåla med för att se hur färgen påverkades av ljus mm.

It’s not done yet, but we chose a gray shade that goes in line with the apartment and is a bit warmer. In the evening light it was almost a little green tone. I thought it worked well with the tiled stove,  to make it as united as possible in the room. But the color feels perfectly perfect and will go in line with our decor. We received different color samples based on our wishes that we could try to see how the color was affected by light, etc.

Färgen vi valde är den längst ner mot kakelugnen. Ser ni hur stor skillnad det är på färger i olika ljus? Längtar tills rummet är helt klart och vi får se slutresultatet. Man tror att man bara ska måla men varje rum har olika förutsättningar. I varje rum har vi behövt ta bort väldigt många lager tapet och primat. Vi har också lagt armeringdukar i varje rum vilket gör att färgerna kommer hålla väldigt länge utan att spricka. Personalen i Måleributiken i Alvik hjälpte oss med hur vi ska lägga grunden för att slutresultatet ska bli perfekt samt hålla väldigt länge. Eftersom det är så sjukt mycket att tänka på har det varit en extrem lättnad att få allt rätt på en gång när det kommer till dessa delar.

The color we chose is the bottom of the tile stove. Do you see the difference in colors in different light? Longing until the room is done and we will see the final result. It is easy to think that you will only paint, but each room has different conditions. In each room we have had to remove very many layers of wallpaper and prime. We have also put armor sheets in each room, which means that the colors will last for a very long time without breaking. The staff at the Målerbutiken in Alvik helped us to lay the foundation for the final result to be perfect and to last for a very long time. Because it’s so much to think about it, it has been an extreme relief to get everything right at once when it comes to these parts.

Såhär ser det ut i matsalen just nu:
This is the dining room now: 

Här har vi också provmålat med massa olika färger men det slutade upp med att vi valde att köra vitt. Det är lägenhetens ljusaste rum och vi ville ta vara på det 🙂 Vi har även fått hjälp att ta fram färg till stuckaturerna och sen har Erik målat dom med pensel för att det ska smälta ihop med lägenheten och se så ”äkta” ut som möjligt. Vi ville inte att det ska se ditklistrat ut. Vi är verkligen supernöjda och färgen är helt perfekt!

Here we also hade different samples with lots of different colors, but it ended up with the fact that we chose to go for white. It is the brightest room in the apartment and we would take care of it 🙂 We have also got help to get color for the stucco and then Erik has painted them with a brush to blend together with the apartment and look as ”real” as possible . We did not want it to look new. We are really super pleased and the color is absolutely perfect!

Vissa stuckaturer satt där innan och dom är nu lagade och fixade men inte klara ännu. Älskar stuckaturer!

Så blev rummet i vitt med stuckaturerna. Golvet är ännu inte slipat, därav den svarta fogen. Men visst blev det magiskt? Stuckaturerna är målade i en speciell färg som vi också fick för att det ska se så mycket ut som original som möjligt. Stuckaturerna är helt magiska och även dom fick vi hjälp att välja.

This is how the room is in white with the stucco. The floor is not yet done and this is how it looks with the black before it’s treated. But certainly it became magical? The stucco is painted in a special color that we also got help to make it look as original as possible. The stucco is completely magical.

Kontoret:
Office:

Bokhyllan är nästan klar och vi provade att stryka på lite av den grå nyansen dom blandade åt oss. I kontoret kommer vi köra genomgående grått både bokhylla, väggar och lister. Det blir nog ett av mina favoritrum!

The bookshelf is almost ready and we tried to shed some of the gray shades they blended to us. In the office we will go all through gray, both bookshelves, walls and stuccos. It will be one of my favorite rooms!

Det var en liten update på hur det går hemma hos oss. Det är extremt mycket kvar att fixa men att få se väggfärger gör i alla fall att jag kan få en bild av hur rummen kommer bli. Stort tack till Måleributiken i Alvik för er grymma service och kunskap till två förvirrade människor som bara vill ha en fin lägenhet =) Det här kommer bli SÅ fint! Det är så värt att kunna gå in till en butik som vet hur varje rum i ens lägenhet ser ut utan att behöva förklara allt på nytt. Det är verkligen skillnad på att gå till en stor bygghandel där ingen vet vem man är jämfört med en personlig butik där alla i personalen har stenkoll på en och vad man vill ha. Ni är verkligen bäst! Tack tack tack!

It was a little update on how it goes with our apartment. There is very much left to fix, but seeing wall colors makes sure that I can get a picture of how the rooms will be. Many thanks to Måleributiken in Alvik for your wonderful service and knowledge to two confused people who just want a nice apartment =) This will be fine! It’s so worth going to a store that knows how each room in one’s apartment looks without having to explain everything again. There really is a difference in going to a big building store where nobody knows who you are compared to a personal store where everyone in the staff has a lot of knowledge and knows what you want. You are really the best! Thanks thanks thanks!

22 reaktioner på “RENOVERING: målade väggar”

 • Malin skriver:

  Alltså WOW! Så himla fint det ser ut att bli! Ser verkligen fram emot fler såna här inlägg och speciellt när ni ska börja inreda! Inredning är ett av mina stora intressen ?

 • Eleonor skriver:

  Det blir så otroligt fint hos er!!? hoppas vi får följa med på fler uppdateringar om lägenheten o inredning framöver! Ser fram emot att se det färdiga resultatet med! Kram ☀️

 • Hanna skriver:

  Hej! wow vad fint det kommer bli! en fråga, vart hittade ni stuckaturer/väggpanelerna? letar som en tok utan resultat

 • Emma skriver:

  Vilka snygga färger! Kör ni glansigt, matt, extra matt i kulörerna? Hur tänker ni kring det?

 • Caroline skriver:

  Åhhhh sååå fint det blir! Drömmen! Flyttar till en ny lght om en månad som påminner er! Färgerna och stuckaturen är EXAKT som jag tänkt att jag vill ha – great minds think alike!! 😉 Har du möjligtvis NCS koderna på färgerna? 🙂

 • Ia skriver:

  Otroligt fint!! Det är så kul att renovera själv och se sitt hem växa fram.

 • Nea skriver:

  De grå färgerna är helt fantastiska, ger en så rofylld känsla.

 • Johanna skriver:

  Så jäkla fint det blir, ska bli så himla kul att se när det är färdigt! Älskar verkligen när hela väggen blir en bokhylla, mitt i prick (Y)

  Tänkte bara kommentera att bilderna du lägger upp blir väldigt stora (kanske ffa på dator? Är det likadant för andra?), man kan inte se hela bilden samtidigt utan får skrolla och välja en bit i taget! Lite svårt att se helheten. Tänkte att det kanske var omedvetet och att du kan minska storleken på bilden så man kan se hela på en gång? 🙂

  Kram!

 • Dixi Wonderland skriver:

  Måste verkligen berömma din sambo. Vilken fin kille du har hittat. Han verkar inte göra något annat än att arbeta och sen renovera. Förstår att man väljer att göra så mycket som man kan själv för att dra ner kostnaderna. Menar absolut inget illa mot dig för jag vet att du har fullt upp med Lou och även lite jobb men ville verkligen ge honom beröm för jag tycker det är helt otroligt hur snabbt er renovering har gått och jag tror det är mycket tack vare din sambo 🙂 Ska bli väldigt kul att se hur ni kommer inreda lägenheten och tycker det är kul att ni valt att ha färg på väggarna. Ett tag hade alla bara vitt precis överallt men det blir så mycket mer personligt med färg 🙂

 • Karin skriver:

  WOW! Här kommer er lilla familj att ha det perfekt! Jag vet hur mycket tid och engangemang det ligger bakom en totalrenovering så hats off till er! Kram!

 • Johanna skriver:

  Vad fint det blir 🙂 Är så sugen på att köpa hus och börja fixa själv!

 • ule skriver:

  I like the white room the best. Does it not get dark in winter in Scandinavia with darker walls? How will the white stucco hold up – I imagine it gathers a lot of dust and then doesn’t look as pretty anymore. I love how well he integrated the Ikea closests.

 • Anders skriver:

  Hej, ni har inte lust o skriva färgkoderna som ni valt till de olika rummen? Är väldigt sugen på den första gråa! Precis vad jag sökt efter

  • Alexandra Bring skriver:

   Åhhh jag vet inte vad den är!!! Men kontakta dom på ig så är jag säker på att du får svar!! 🙂

 • Lina skriver:

  Hej, vem har gjort era platsbyggda hyllor etc? Vad kostade det? 🙂

 • Sofia skriver:

  Ni har så fint! Går in och tar inspiration ofta ? garderoberna, är det Ikeas standard? Alltså typ 2,4?:)

 • Catrin skriver:

  Hej!

  Kan måleri butiken i Alvik hjälpa till med färgkoder tro även om det gått ett par år..? Nyfiken på samtliga. Mvh Catrin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.