PERFECT BLACK DRESS

Förra veckan hade vi en tjejmiddag och jag passade på att inviga min ”perfekta svarta” från Nakd. Ibland saknar jag att klä upp mig och fixa mig, även om det är sjukt bekvämt att hänga hemma i en slarvig knut =) Tänkte att det kunde vara lite roligare att titta på än dagens bilkläder.

Varje gång vi har bil så brukar vi försöka hitta så mycket djur som möjligt. När vi var ute på min killes mammas landställe såg vi älgar, hjortar och harar. Det har blivit en grej att spana. Det är sjukt kul, jag älskar att se djur i det fria. Jag tycker det är svårt, jag vill helst inte ta med Lou på djurpark och zoo eftersom jag inte vill stötta det, men samtidigt vet jag hur roligt det är för barn. Jag kommer aldrig ta med henne på cirkus med djur i alla fall. Vad anser ni om djurparker? Tycker ni att vissa är mer ok än andra eller är alla samma?

Last week we had a girls night and I was looking forward to wearing my ”perfect black” from Nakd. Sometimes I really miss to dress up and fix myself, although it’s sickly comfortable to hang at home in a sloppy knot =) Thought it might be a bit more fun to watch than today’s car clothes.

Every time we have a car, we usually try to find as much animals as possible. When we were in my boyfriends mother’s country place, we saw moose, deer and rabbits. It has become a fun activity for us. It’s bad fun, I love to see animals in the free. I think it’s hard, I’d rather not bring Lou to zoo because I do not want to support it, but at the same time I know how fun it is for children. I will never bring her on a circus with animals anyway. What do you think about zoos? Do you think some are more ok than others or are all the same?

26 reaktioner på “PERFECT BLACK DRESS”

 • Isabella skriver:

  Cirkus med djur är jag totalt emot, varit lite fram och tillbaka med djurparker också faktiskt. Nordens ark i Hunnebostrand är en djurpark med utrotningshotade djur och deras jobb är att återinföra dem i naturen så där vill man ju vara med och stötta med en slant

 • Johanna skriver:

  Jag skulle faktiskt aldrig ta med mina barn till en djurpark (har inte barn än dock). Men sen skulle jag inte heller äta ett djur hehe.

 • Jessica skriver:

  Jag skulle heller ALDRIG ta med barn (eller själv gå på) en cirkus med djur. Djurparker tycker jag känns bättre så länge man gör efterforskningar innan. Jag skulle bog kunna tänka mig att gå på djurparker i Sverige som jag vet har en etisk djurhållning men absolut inte utomlands. Nu har jag tur och har föräldrar med en stor gård med djur och det finns gårdar som tar emot besökare så det är ett tips?

 • shayleen clark skriver:

  Beautiful and superbly elegant outfit!

 • Lovisa skriver:

  Jag har jobbat på djurpark! Jag kan säga såhär att det är fler djur som mår sämre i vanliga hem. Hundar som inte blir rastade eller aktiverade, hästar som får för lite vatten eller får jobba för hårt osv. Så fler vanliga djur drabbas hårdare än djuren på djurpark. Men jag förstår att djur i bur på en djurpark väcker många känslor & tankar! Bra att du tar upp diskussionen tycker jag, då livet för djurparks djur kan bli mycket bättre om fler är medvetna!

 • Maja skriver:

  Jag tänker precis som du. 100% nej till cirkus, kommer aldrig att ta mina barn dit. Jag är kluven när det kommer till djurparker, men jag känner att jag är väldigt starkt emot att vilda djur som ska vara fria i naturen finns på djurparker för allmän beskådning. Samtidigt vet jag hur roligt det är för barn. Men ja… det blir nog nej där också faktiskt.

  • Alexandra Bring skriver:

   Jag håller med. Men dock finns det ju flera gårdar man kan besöka. Men det är svårt att veta vart man ska dra gränsen…

 • Natasja skriver:

  Du vill inte ta med ditt barn till en djurpark, men ni äter kött hemma? Kanske ta med henne till ett slakteri istället då

  • Alexandra Bring skriver:

   Jag var faktiskt på slakt när jag var liten och det var väldigt nyttigt. Jag har aldrig varit en stor köttätare, började äta kött när jag var typ 21 och äter fortfarande väldigt lite kött. Lou kommer få välja själv precis som jag gjort men vi kommer försöka äta mycket grönt och vegetariskt/veganskt hemma!

 • Matilda skriver:

  Kolmården gillar jag. Min kusin har jobbat som vetrinär där och menar atr det är en av de bättre 🙂

 • Sophie skriver:

  Absolut inte Cirkus, aldrig att jag tar mina barn på Cirkus, stöttar inte det på något sätt. Djurpark har vi varit på, men är lite kluven till det. Vi har besökt två st, där har djuren levt i sin naturliga miljö och jag vet/läst på hur dem jobbar med djuren.

 • jenny skriver:

  Hej gulle! Lyssnar på er senaste podd och vill bara säga att det är bättre för dig att spara i bolaget.. tänkte på att du tar ut lön och sparar undan 🙂 Vill verkligen inte lägga mig i utan hoppas du får bra rådgivning så du får ut SGI med mera you know what i mean 🙂 Bästa som finns är att se kapitalet växa. Tack för jättekul podd och en fin blogg!

  • Alexandra Bring skriver:

   Tack snälla! Har gjort det innan men högre lön = högre utdelning så känns ändå värt för behöver spara lite efter lägenhetsköpet 🙂 Plus bra ifall vi ska ta lån i framtiden etc!!! Kram och tack för tips! :* <3!!!

 • Emily skriver:

  Jag skulle ta med på djurparker där man tar hand om djur i förebyggande syfte, alltså räddade djur och djur vars ras är utrotningshotade – som man gör på Skansen, vars största underhållning är att mata djuren. Djuren där är även djur som går att återfinna i detta klimat. Skulle däremot aldrig besöka tex Kolmården.

 • maria skriver:

  Skriver pa engelska.

  I think it is a shame that we cannot bring our kids to the zoo, I wont ever do it. I haven’t visit a zoo for more than a decade.
  I dont agree on anything that has animals in cages or the unnatural way. Although as a mum and when you have kids, I guess you want to keep them happy and stimulated by seeing other things. It is a hard one, but as long as you are aware of the negative impact the zoo in general has that is good.
  Luckily we have good views on the wild animals in Sweden and also when you go abroad, you find other species to see.

  Lou is LOVEEEEELY btw, and Yes I have been reading your blog for years now.

 • Amanda skriver:

  Såg din story på insta. Jag gillar också Annie Lööf! Men du tror inte att en röst på allianspariter är en röst på SD? ? Den mest humana politiken enligt mig driver Vänsterpartiet .

 • Melinda skriver:

  Förstår verkligen ditt dilemma. Kanske ta henne till en 4H gård? Dvs där dom endast har hästar, får, höns osv 🙂 tycker de är mer humana, intima och så slipper man det ”värsta” dvs typ isbjörnar, björnar osv. Kan tipsa om en i Aspudden – som även har en supermysig lekpark 🙂

 • Johanna skriver:

  Är helt emot cirkusar, och helt emot att gå på djurparker där djur som inte har Sverige som sitt naturliga habitat finns. Dvs jag tycker det självklart är okej att besöka gårdar som har vanlig nötkreatur, hästar, hundar osv, såvida djurhållningen är bra såklart. Det bästa är ju att besöka lokala gårdar så man kan stötta dem först och främst. Jag har inte barn än men jag ser inget problem med att tidigt föra över sunda värderingar till barn, jag tror inte många barn skulle bli besvikna av att missa cirkusar osv, om de bara visste att det är hemskt för djur att leva så (pratar givetvis om barn äldre än Lou).

  Sen äter jag givetvis inte heller kött, i princip inget från djurriket. Och det handlar inte bara om det etiska, utan även hälsoeffekter, vilket är ännu viktigare att ha i åtanke när man ska introducera barn för mat.

 • Frida skriver:

  Bra att du tar upp detta! Har själv två barn och kommer aldrig att ta med dem till djurpark eller cirkus. Finns massa andra roliga saker man kan göra istället för att titta på djur som vi människor låst in 🙂

 • Julia skriver:

  Hej! Vilken fin färg på väggarna, vad är de och vart kommer den if?

 • Julia skriver:

  Hej! Vilken fin färg på väggarna, vad är de för kulört och vart kommer den ifrån? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.