LOU UPDATE – 6 MÅNADER

Hej fina! Den här tjejen blev igår sex månader! HELT sjukt hur snabbt tiden har gått? Hon är så himla fin och lugn. Det som dock hänt sista två dagarna är att hon har börjat dregla, inte vilja vara själv och börjat stoppa allt i munnen. Inatt vaknade hon typ varje timme ledsen. Jag tror att hon börjar få tänder! Ingen aning vad man ska göra? Beställt en bitring man kan kyla i alla fall, hoppas den hjälper! <3 Får så ont i hjärtat när hon inte mår bra, helt sjukt..

Min kille har varit borta i helgen så min tjejkompis Emma har hängt här hela tiden med sin lilla vovve. Mys!!! Längtar efter min kille nu, det är så mycket lättare att vara två helst när det är som dessa dagar så det kommer bli skönt att han kommer hem. Ser framemot en riktig hemmavecka när jag kan hänga massor med Lou och inte ha så mycket annat runtomkring och bara samla energi. Det har varit väldigt intensivt att resa bort, ha lite kaos med rutiner osv och sen tänder. Men en bra natt och man är en ny människa igen, så hoppas att det blir bättre inatt!

Förutom det så är allt så himla kul, det är så magiskt att få se sitt barn växa från en liten prematur till en stor bebis. Hon försöker ta sig framåt på golvet men lyckas inte, och blir sjukt frustrerad haha! Sen älskar hon att stå upp och ”går” dvs spritter med fötterna helt utan koordination. Hon är nästan alltid glad och vill äta allt. Sista dagarna har hon dock bara velat ha ersättning pga kliandet tror jag, men så fort hon mår bättre så blir det dags att börja med lite mer mat utöver gröten 🙂 Hittills har hon gillat allt från tryffel till rödbetor och det enda hon inte gillat är pizzasallad. Är redan taggad på laga mat med henne men får ha lite is i magen.

Hello cuties! This girl is now six months! VERY sick how fast the time has passed? She is so nice and calm. What happened last two days is, however, that she has started drooling, not wanting to be herself and has begun to put everything in her mouth. Last night she woke up every hour sad. I think she’s getting teeth! No clue what to do? Ordered a bite ring you can cool anyway, hope it helps! <3 Getting a heartache when she’s not good..

My guy has been away this weekend so my friend Emma has been hanging here all the time with her little dog. Cozy!!! Longing for my guy now, it’s so much easier to be two anytime when it’s like these days so it will be nice to come home. Looking forward to a real be-at-home week when I can hang loads with Lou and not have much else around and just collecting energy. It has been very intense to travel away, have a little chaos with routines, etc. and then teeth. But a good night and you’re a new person again, so hope it’s getting better!

In addition to that, everything is so cool, it’s so magical to see that your child grows from a little premature baby to a big baby. She tries to crawl on the floor but does not succeed, and gets sick frustrated haha! Then she loves to get up and ”walk”, ie, her feet are completely out of coordination. She is almost always happy and wants to eat everything. In the last few days, she only wanted formula because of her teeth, I think, but as soon as she gets better it’s time to start with some more food in addition to the oatmeal 🙂 So far, she liked everything from truffle to beetroot and the only thing she did not like is pizza salad. Has already started longing for cooking with her but it’s a long time left.

13 reaktioner på “LOU UPDATE – 6 MÅNADER”

 • Mikaela skriver:

  Åh så är min lilltös också dock sover hon bättre nu! Men vi fick tipset av en bekant som jobbar som barnläkare att borsta försiktigt med en barntandborste där det verkar klia, oftast uppskattar bebisen det och man vänjer dem vid tandborsten eftersom de sen måste borsta tänderna. Inte alla barn som gillar det men bitringar som går att kyla är toppen, samma sak med kidsme feeders (tror de heter så) som man kan lägga en isbit i och givetvis leksaker som är tuggvänliga eller ett gosedjur! Lycka till! ♡

 • Kine skriver:

  Hun er så søøøt!? Ville bare informere om at du ikke bør gi henne rødbeter, da det er nitrat i det. FOr mye av det kan være skadelig for de minste.

 • Johanna skriver:

  Fyll en smaknapp med fryst mango eller annan frukt/grönsak. Funkade jättebra på min son när han höll på att få tänder! Nappen är ju lite knottrig också vilket troligtvis är väldigt skönt mot kliandet 🙂

 • Sofia skriver:

  Bitring funkade inte på min lilla tjej, däremot en liten frotté-trasa (till att torka barn runt munnen som man köper på Ikea) som jag sköljde i iskallt vatten. Den var lättare att hålla i än bitring/smaknapp.
  Ang. sömn (och försökt till rutiner/somna själv etc) så provade jag vid 6mån (min dotter är född i v. 33) tillslut en ”skrik-metod” (började på dagen) då jag la ner henne i sängen och satt bredvid och sjöng/spelade musik/klappade på henne etc.. Hon gallskrek första gången i 1,5h (jag plockade upp och lugnade henne 3-4ggr), nästa sovning tog det 30min, sista sovringen 5min innan hon somnade. Sedan tog det nya 1,5h när hon vaknade 1 gång mitt på natten, med efter det blev hon en ny bebis att lägga både dag och natt. Det var fruktansvärt för stunden men jag är så sååå glad att jag gjorde det! Tidigare har jag varit tvungen att vyssja henne länge tills hon somnat. Hon började sedan sova hela nätter vid 7mån! (Hon vaknar fortfarande några gånger under natten och gråter lite men somnar om själv efter någon minut). Alla bebisar är såklart olika men jag ville bara berätta vad som funkat för oss. Jag var otroligt skeptisk till att låta henne skrika men kände efteråt att jag gjort rätt (för både hennes och min skull) då jag aldrig lämnade henne och klappade och viskade till henne hela tiden..jag märker att hon nu tycker att sängen är en tryggare plats då hon kan ligga och prata för sig själv i 20min efter hon vaknat..

 • Ellen skriver:

  Jag har en kille på 9 månader som håller på att få sin sjätte tand nu och jag har kommit fram till att detta funkar bäst:
  Smörj in tandköttet som spricker med flytande alvedon, låt vara i 5 min och smörj sen in med tandsprickningskräm. Krämen finns att köpa på barnavdelningen på apotek.

  Kram!

 • Johanna skriver:

  Hon är så himla söt 🙂

 • Petra skriver:

  Vilken fin pyjamas =D Var är den ifrån?

 • Klara skriver:

  Pröva att ge henne en citron skiva att suga på, var bara noga med att pilla ut alla kärnor. Ett tips min mormor gav mig som nu följt med i generationer då även jag ger det till min dotter nu när tänderna växer. Fungerat jätte bra

 • sandra skriver:

  Fick ni veta varför hon föddes för tidigt? Fanns det någon anledning eller hände det bara? 🙂

 • Hanna skriver:

  Min tjej är född 26e februari och var sådär den 27e hela natten. Ladda ner växa och upptäcka information om faser och utveckling och den dagen var det ett moln i kalendern där då dom är extra jobbiga! 🙂

 • Mandy skriver:

  Hon e bland de sötaste jag sett! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.