NEW FLOWER

Hej fina ni! Igår hade min kille lite ärenden att göra, och jag sa att jag ville hänga på med Lou! Han släppte av oss på Plantagen där jag hade ett mål – hitta kvistar som jag kan ha i vaser. Dock hade dom typ inga snittblommor och det närmsta jag kom var träd, det kändes lite overkill att köpa ett träd för att få några kvistar plus att jag skulle må jättedåligt om jag dödade ett träd haha. Så istället köpte jag den här blomman eller busken som heter Corokia Cotoneaster. Istället för att sätta den i en kruka så skar jag upp krukan och satte den i en vas. Vet dock inte om vi ska ha den på bordet eller i fönstret i vardagsrummet.

Tycker att blommor och grönt gör så mycket för ett rum och jag vill bara hitta massa sånt men jag är SÄMST på blommor och tyvärr är jag ännu sämre på att ta hand om dom. Jakten på blommor som är fina att torka fortsätter + att hitta fina kvistar. Var förbi en blomsterbutik idag och köpte hortensior och eucalyptus, hon sa att det är svårt att få tag på kvistar den här årstiden så vi får väl se.. Kanske får ta en tur i skogen och leta! Vill dock gärna ha fina kvistar med knoppar på eller något. Jag har ingen aning! Får se vad jag hittar. Pinterest do your thing 🙂

Hello, you guys! Yesterday my guy had a few things to do, and I said I wanted to hang on with Lou! He dropped us off at Plantagen where I had a goal – find twigs that I can have in vases. However, they had no cut flowers and the closest I came to was trees, it felt a little overkill to buy a tree to get a few twigs plus I would feel so bad if I killed a tree haha. So instead, I bought this flower or bush called Corokia Cotoneaster. Instead of putting it in a pot, I cut the pot and put it in a vase. However, do not know if we want it on the table or in the window in the living room.

I think flowers and green make so much for a room and I just want to find a lot like that, but I’m VERY bad on flowers and unfortunately I’m even worse at taking care of them. The pursuit of flowers that are nice to dry continues + to find nice twigs. Were past a flower shop today and bought hydrangeas and eucalyptus, she said it’s hard to get twigs this season so we’ll see. Maybe I’ll have a walk in the woods and look! However, I would like to have nice twigs with knots on or something. I have no idea! May see what I find. Pinterest do your thing 🙂

14 reaktioner på “NEW FLOWER”

 • ule skriver:

  How about succulents? You only need to water them once a week and even if you forget sometimes, they make it.
  I personally find these branches a bit too dead looking with the grey interior and cannot imagine spending the gloomy part of the year in this setting. Or maybe it’s just an instagram filter? Anyway, I don’t like these filters that dull colors just so things look more ”chic” 🙂 The vase looks cool, though.

 • Jonna skriver:

  Jag älskar också växter i hem, det gör så mycket för känslan ? här hemma är det gröna växter överallt nu hehe. Tog 1-2 år men tillslut får jag nästan alla olika växter att överleva. Vissa sorter är ju svårare och de kanske inte heller står placerade på bäst ställe för växtens förutsättningar.
  Tipset är att ta hjälp av en kunnig person i din närhet (mamma var/är min ständiga frågepelare) eller fråga fråga fråga i blomsteraffärer (samt att planera om vissa växter!!! Kan göra stor skillnad). Fråga efter lättskötta växter (eller googla!) och börja därifrån? Man måste våga prova för att kunna lära sig och bli bättre. Give it a go!

 • Andrea skriver:

  Jag är på jakt efter ett snyggt bord och snygga stolar till vårt nya hus och så såg jag ert. Varifrån kommer de?

 • Agnes skriver:

  Det finns kvistar med stora bomullstussar på, vet inte vad de heter men gissningsvis något med bomull… Har hittat sådana på ICA vid något tillfälle, fina att blanda med eucalyptus också.

 • Hilma skriver:

  Hortensior och eucalyptus är super fina att torka!! Har haft en bukett med hortensior och eucalyptuskvistar i en vas utan vatten i typ ett år och både kvistarna och blommorna har fått en superfin ljuspastellig rosa ton. Så tips om du inte hittar något annat 🙂

 • Karoline skriver:

  Hej Alex! Du har säkert redan sett dessa sorter lite överallt men växter som är helt underbara torkade: eacalyptus, pampasgräs, brudslöja, bomull, tistlar, kaveldun, olika sorters risp, judaspenningar, ja och massa andra fina gräs! Du kan säkert gå till en florist och få hembeställt dom flesta av dessa sorters växter, ibland färdigtorkat t.o.m! Vanliga gröna växter som överlever det mesta är fredskalla, monstera, aloe vera, elefantöron, aralia, hängsparris(lite knepigare men så fin!!)
  Jag bor i Skåne men har hört om en butik som säljer vild-växter i Sthlm, Landet Järna! Hoppas du hittar vad du tänker dig, vad fint ni fått det hemma och lycka till med allt!

 • A skriver:

  Fick en sådan växt i present… blev galen när alla små löv började falla….. gav bort den till slut

 • Emelie skriver:

  Enkla växter är ju bl. a. kaktus fast det är ju tråkigt att bara ha kaktusar hemma. Annars är Aloe Vera väldigt lätta. Men utöver det kan jag inte namn på växterna jag har hemma utan har frågat i butik efter garderobsblommor och lättskötta växter. Garderobsblommor behöver inte så mycket sol och sparsamt med vatten. Vattnade inte mina växter på 4 veckor här i somras då jag var iväg på semester, svinvarmt i lägenheten men alla hade klarat sig och var fortfarande gröna och fina 🙂
  Eucalyptus-kvistar är ju väldigt fina och doftar gott.

 • Johanna skriver:

  Visst gör växter otroligt mycket för ett rum 🙂
  Snygg blomma/buske du hittade, annorlunda.

 • Emma skriver:

  Monstera är en väldigt tacksam växt! Jag har 10 stycken nu, de växer som tusan.

 • Ninni skriver:

  Palettblad, i’m telling you! Bästa växten. Kräver endel vatten men är i övrigt lättskött. Växer som ogräs så man kan snabbt plocka sticklingar. Har 15 stycken hemma. FInns så många olika. Så kuuul tycker jag, som aldrig förr haft gröna fingrar.

 • Carro skriver:

  Hej!

  Menar du att du planterat om blomman i vasen? Jag dödar alla mina blommor men har fått tips senaste tiden o de har börjat gå bättre 🙂

  Det går ju jättebra att göra, alltså ta ur den ur krukan du köpte den i och sätta den i ny kruka/vas, men ha lecakulor i botten av vasen då innan du sätter i växten! Annars kan det ruttna i botten o trädet dör 😉 sen är de bara att lägga till lite extra jord för att fylla ur vasen (Vilken typ av jord kan du enkelt fråga om på plantagen)

 • Caroline skriver:

  Tipsar också om Monstera som någon mer skrivit ovan! Köp en modell större växt i en stor maffig kruka, använd sen ett självbevattningsglas så håller den fukten superbra och är tålig! Lagerhaus har fina i tunt glas för bra pris! Kan stå en bit in i ett rum också ? Älskar min som växer så det knakar ❤️

 • Victoria skriver:

  Hej! Villl bara säga såååä fint bord med stolar. Vart är bordet köpt? Och stolarna? ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.