LUNCHIN

Hej fina ni! Igår hade jag och syrran en heldag. Vi drog först ner på stan och åt lunch på K25. Jag käkade asiatiskt och Vickan sushi (hehe också asiatiskt men olika ställen.) Efter det så gick vi förbi vår agentur Tourn och sa hej och körde en babyshow dvs skicka runt barnen så alla får säga hej till dom. Efter att vi hade varit där gick vi i några butiker och jag storshoppade. Köpte en mössa till Lou, haha! Jag shoppar seriöst aldrig längre förutom att Lou behöver förnya sin garderob ca en gång per månad och då köper vi flerpack på H&M + några lite finare saker från t ex Polarn O Pyret och Newbie. Eftersom Lou växer så sjukt snabbt känns det väldigt onödigt att spendera big money. Om vi får fler barn så kommer vi kunna ta fram allt igen, det är så sjukt att det går så fort? I början köpte jag SÅ mycket kläder som knappt hann användas. Man lär sig eftersom minst sagt!

Själv har jag typ inte köpt något på flera månader till mig själv? Mammapengen är inte jättegenerös (SJUKT bra att det finns dock, väldigt tacksam) och jag tycker det är kul att leva lite mer sparsamt + att jag har en väldigt bra basgarderob =) När det kommer till ekonomi så prioriterar jag alltid mat. Älskar mat och matupplevelser är värt så mycket för mig. Sista tiden har det även blivit väldigt mycket för lägenheten. Nu har vi rest 1 gång på 9 månader vilket också är superbra för ekonomin + miljön. Inte så mycket influencer över mig när man ser på resorna nu men det känns väldigt bra faktiskt. Vi tänkte dra iväg nu i november men vi tänker att vi sparar det tills lite längre fram. Försöker verkligen att inte resa om jag inte känner att jag verkligen behöver åka iväg, och det kommer väl kännas så senare i vinter. Jag har verkligen försökt ändra lite i livsstilen, nästa steg blir att källsortera. Skäms att jag inte gör det. Gör ni det? Hur löser ni det, har ni olika ”hinkar” för allt?

Hello, you guys! Yesterday, me and sis had a full day. We first went down town and ate lunch at K25. I had Asian and Vickan Sushi (hehe also Asian but different food stands.) After that we passed our Agency Tourn and said hello and drove a baby show ie send around the kids so everyone can say hi to them. After we had been there we went to some stores and I was such a big spender. Bought a hat for Lou, haha! I never seriously buy anything except that Lou needs to renew her wardrobe once a month, and then we buy more packs on H & M + some some finer things from, for example, Polarn O Pyret and Newbie. Because Lou grows so fast quickly, it’s very unnecessary to spend big money. If we get more children then we’ll be able to use it all over again, it’s so sick it’s going so fast? In the beginning I bought SO much clothes that hardly was used. One learns!

I myself have not bought much for several months myself? The mother money is not very generous (SO GOOD, though, very grateful) and I think it’s fun to live a bit more on less money + that I have a very good basic wardrobe =) When it comes to economics, I always prioritize food. Love food and dining experiences is worth so much to me. Lately, it has also become very much for the apartment. Now we have traveled 1 time in 9 months, which is also great for the economy + the environment. Not so much influencer over me when you look at the journeys now but it feels very good indeed. We were going to leave now in November but we think we’ll save it until a little further. I really do not try to travel if I do not feel I really need to go away, and it will feel like that later this winter. I’ve really tried to change a bit in my lifestyle, the next step is to sort the trash. Shame I do not. Are you doing it How do you solve it, do you have different ”buckets” for everything?

26 reaktioner på “LUNCHIN”

 • Ava skriver:

  Vi har inte plats för olika ”hinkar” hemma men vill ändå källsortera! Vi har tre stycken olika, en för hushållsavfall, en för mat och sen har vi en större för allt annat, glas, kartong, batterier etc. Så när vi tar ut soporna så sorterar vi ut alla soporna där dom ska kastas istället! Tycker att det har funkat bra ?

 • Ellie skriver:

  Grymmis!! =) Båda två =) Vi sorterar kartonger, tidningar och glas, resten går i grovt. =)

 • Julie skriver:

  Vi sorterar plast, metall, kartong/papper, glas och tidningar. Dock slänger vi bara allt i papperskassar hemma och sorterar sen på plats vid återvinningen.

 • Kat skriver:

  Åhh så gott med vietnamesiskt!!!

 • Helen skriver:

  Förut hade vi olika kärl till allt, glas, metall, plast, kartong, tidningar etc. Men nu har vi gått över till att lägga allt i en papperspåse och så bara slänger jag i rätt container på sopsorteringen. Mycket enklare och jag kan enkelt och smidigt stanna till och slänga på väg till jobbet. Tar mindre plats hemma också.

 • Ida skriver:

  Vad menar du med att mammapengen inte är så generös? Den baseras väl på ens inkomst? Inte alls menat som kritik bara nyfiken 🙂 Tack för en fin blogg!

  • Alexandra Bring skriver:

   Ja det gör den men vi har rätt höga kostnader per månad och jag får ut ungefär 10k mindre än jag brukar = stor skillnad! Kram

  • Mikaela skriver:

   Det finns också ett maxtak på föräldrapenning, så tjänar du mer än 36.000 så får du ut max. Tjänar du mer än det får du alltså inte ut mer pengar bara för det. Så blir ju en stor skillnad om man normalt ligger på dom lönenivåerna :).

  • Emma skriver:

   Sen är det ju strax under 80% av lönen du får ut OM du tar föräldraledigt 7 dagar i veckan, om man sen tar ut 7 dagar i veckan så räcker inte dagarna jättelångt så dom flesta som har möjlighet tar nog ut lite färre dagar för att kunna vara hemma längre eller spara dagar till lov och sånt när barnen blir lite större ?

 • Amanda skriver:

  Kul att du har börjat tänka mer på miljön! =) jag & sambon källsorterar. Dels har vi matavfall men sen sorterar vi tidningar, glas/metall, pant samt plast och papp. Batterier lägger vi på vår hallmöbel, de är enkla att ta med i fickan. När man källsorterar väldigt bra märker man snabbt att det inte blir så mycket över till vanliga hushållssopor. Vi har som

  • Amanda skriver:

   … Vi har som 2 större påsar till tidningar & glas/metall/pant (tänk en blå IKEA-kasse fast lite mindre). Plast & papp har vi i ett litet utrymme. Med betoning på litet! Men då får man gå oftare helt enkelt =) lycka till!

 • Ninni skriver:

  Bästa grejen- att källsortera och att panta flaskor. Har gjort det så länge jag kan minnas och det är verkligen inga konstigheter. Skäms typ om jag slänger något som går att sortera i vanliga soporna ?
  Vi har tre kärl, ett för kompost, en för papper/metall/glas/plast och så en för övrigt. Sen sorterar vi i soprummet. Blir ju mycket springande med sopor men det känns som att man bidrar till en lite bättre värld så det är så värt ☺️?

 • ule skriver:

  Wow, I’m really surprised you don’t sort the trash! I have a big linen bag for plastic (that I rinse fast with water before recycling), another for paper. Then in the kitchen there’s a bio-bucket, and mixed trash in office and bathroom. I carry the glass trash separately once every 2 weeks or so.
  How I will sort my trash is a major thing in deciding how to organize my apartment when I move. I try to use less packaging and always bring my linen shopping bag, reusable drinking bottle, and glass containers for fresh cheese etc.

  • ule skriver:

   Forgot to add that if you get caught not sorting trash here, the fine is very steep. Throwing a bill with your name on it in mixed trash is 800€! That’s my monthly salary…

 • Johanna skriver:

  Jag har källsorterat i säkert 10 år, jag hade så grymt bra sorteringshus när jag pluggade i Göteborg utanför lägenheten så när jag flyttade därifrån så har jag fortsatt, idag när vi bor i hus så har vi olika lådor nere i källaren som fylls på som vi sen tar med oss till återvinningsstationen.

 • Emelie skriver:

  Hej Alex,
  Snälla du, du verkar vara så påläst och verkligen ha koll på grejer. Min lilla tjej är född några veckor efter Lou. Hon har alltid varit svår med allt vad heter sömn och just nu håller en tand på att titta ut så allt är extra kinkigt för tillfället. Jag vill verkligen försöka träna henne att äta mer sällan på natten och ge mig lite behövlig sömn (hon vaknar varje timme eller max varannan nätterna igenom och somnar bara om med hjälp av bröstet) HUR GÖR du för att träna Lou? Jag vet att du skrivit lite tidigare, men kan du kanske ge en update? Och hur, när och vad äter Lou under dagen? Hur ser era dagsrutiner ut? Du är en riktig mamma-inspokälla, älskar dina inlägg på bloggen och dina stories! Stor kram!!!

 • Natalie skriver:

  Vi har en trämöbel som skymmer sorteringskassarna. Vi har papper, plast, glas, tidningar, metall och pant. Samt matavfall och restavfall under diskbänken och batterier och lampor i skrubben. Men så jobbar jag inom avfallsbranschen så en blir lite skadad. Går jättebra att lägga i en påse om det är brist på plats. Kika gärna på min instagram för att se möbeln – Miljömedveten. Heja dig som tänker börja med sortering!

 • Emelie skriver:

  Hej Alex!

  Säger inte detta som en negativ kommentar eller liknande, utan jag tycker mer att du är en ännu bättre influencer nu när du skriver mer om miljön och källsortering osv än att resa väldigt ofta. Givetvis gillar jag själv att resa också, men känner mer ju tiden går att jag också blir mer och mer miljömedveten. Därför tycker jag att det är bra att du som influencer tar upp detta!! Keep up the good job!! Kram kram

 • Lisa skriver:

  Tips är denna snygga ”möbeln” för källsortering, så fin att ha i köket!! https://niimaar.com

 • e skriver:

  Ja, källsortering är superviktigt!! Vissa saker hamnar annars i naturen och går aldrig att bryta ned, utan förstör istället stora områden som tappar sin växtlighet! Det jag gör är att jag samlar allt i en påse vid dörren som jag tar, typ varje dag. Är det mycket etc plast så preppar jag påsen direkt hemma, och kan trycka ned den hel på plats, men går man varje dag rör det sig ofta bara om ett par saker och går väldigt snabbt. Jag har tyvärr ingen station i mitt närområde, utan måste gå en bit för att komma dit. Men jag bodde förut runt hörnet från dig och Vickan (kände ju direkt igen området när du köpte lägga, och brukade se Victoria i kvarteret) och vet ju faktiskt att ni har en superbra station utanför Coop där. Inga undanflykter, på riktigt! När du ändå går barnvagnspromenader kan du passa på att gå förbi stationen. Lycka till, supersnart är det en rutin du inte ens reflekterar över!

  • e skriver:

   Tillägg: Ser nu att min kommentar kändes super-neggig! Var inte meningen, tycker att det är GRYMT att du tänker så mycket som du gör på naturen, gällande mat och resande osv 🙂 Ville bara flika in att källsortering är nödvändigt för att kunna vara miljömedveten, och att det inte är en så stor omställning som du kanske tror, men gör enormt mycket. <3

 • Emma skriver:

  Blir SÅ glad att du som influencer tänker på resandet, så jäkla bra!! 😀 Önskar fler kunde tänka likadant, vill typ inte supporta dessa som flyger kors och tvärs land o rike flera gånger per månad längre. och samtidigt sitter och snackar miljöfrågor genom att inte äta kött (vilket ju är lokalproducerat i vårt land) istället ska man leva på exotiskt importerad mat, snacka om miljöbov. Självklart kan det vara bra att tänka på sin köttkonsumtion. Men det är bättre att leva livet med måtta tycker jag. Inte bara för miljöns skull, utan för våran egen lyckas skull också, det får ju inte bli för mycket av det goda heller 🙂 Livet ska levas och uppskattas i det lilla enkla och det är så jag vill att framtiden ska se ut även för våra barn. Jag vill att mina barn ska bli lyckliga, nöjd med sig själv för den dom är utan att behöva leva upp till samhällets alla normer om utseende m.m. Jag själv önskar att jag tidigare i mitt liv lärt mig se saker och ting ur ett annat perspektiv, ha ett filter liksom och inte ta in allt som man matas med. Tänk vad mycket enklare det hade varit troligtvis och vad mycket oro/ångest jag hade kunnat bespara mig själv. Och för att inte tala om bekräftelse, den jäkeln är jag less! 😛 HEJJA DIG, gillar verkligen dig, din humor och att dina fötter står på jorden. (oj vilket långt och predikande inlägg, haha. hoppas du förstår min tanke).

 • C skriver:

  Hej Alex!

  Hemma kör vi papperspåse för matavfall (och till den har vi en bra plasthållare på insidan av skåpsdörren under diskhon. Maximerar utrymmet där under!) Under diskhon har vi även en hink för plast och en annan hink för papper/metall/glas som vi sedan sorterar i sophuset. Tidningar och pant förvaras i olika påsar i skrubben 🙂

  Vill även passa på att tacka för en grym blogg och väldigt underhållande podd!! Kram

 • Hanna skriver:

  Jag tycker det är uppfriskande att se en influencer som tänker på miljö och ekonomi. Heja!!

  Är så himla trött på alla bloggare som överkonsumerar och reser utomlands typ 11 gånger per år. Och oftast är de dessutom sponsrade av företag, så det är inte ens deras egna pengar de spenderar! Hela grejen känns så himla ytlig och onödig.

 • Annie skriver:

  Du verkar vara en fantastisk person och jag är så imponerad av dig och hur du sköter dina sociala kanaler, så himla härligt och lättsamt och NATURLIGT <3
  Är väldigt mån om vår natur och planet och så himla bra att du lyfter det här med resor, då det faktiskt är en av de faktorer som sätter störst avtryck på vår jord. Någpt alla borde tänka på, att inte flyga i onödan. Att källsortera är superviktigt och enkelt, såå snälla börja med det!! För att skapa en hållbar planet för ditt fina barn och nästa generation. https://www.sopor.nu/sortera-återvinn/
  Finns en bra guide för hur man ska göra, tänker att du med ditt stora inflytande och sunds livsstil/värderingar kan hjälpa människor runt omkring dig att förstå vikten av detta och att det inte är svårt. kan bli en rolig story med, hehe.

  10000 tack för en fin blogg/Instagram, du äger!!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.