WEEKEND IS HERE

Hej hjärtan! Igår så städade vi i vanlig ordning på fredagar, bästa som finns att ha städat inför helgen. Eller ja, vi städar varje dag men storstädade. Så himla skönt. Jag och Vickan gick och gjorde lash lift och sen på kvällen kom hon och Erik över med Ellie för att kolla Idol och så åt vi tacos. Som typ 89% av Sverige? Haha! Så kul att tacos är så traditionellt i Sverige 🙂

Idag har jag sovit ut, på helgerna tar min kille Lou och det funkar skitbra! Att göra så gör att jag har energi hela veckan och jag känner mig verkligen mycket piggare nu. Så himla skönt. Har också börjat varje dag med en smoothie (köper innocents) och en ingefära-shot. När jag var gravid drack jag olika juicer varje dag, jag är faktiskt så dålig på att äta frukt & grönt, så då är det smidigt att bara hälla i sig det istället. Älskar smoothies/juicer men är riktigt dålig på att göra det själv så då är det skönt med en snabbvariant. Nu är även te-säsongen här och jag älskar grönt te med mynta, som också innehåller massa antioxidanter.

Jag dricker väldigt lite kaffe, men te innehåller ju lite koffein fast tillräckligt lite för att inte störa min sömn + att jag inte alls dricker mycket. Det går verkligen i perioder, men jag skulle nog säga att jag dricker en kopp i veckan av kaffe. För mig har kaffe varit ett sätt att lura kroppen, och sen jag blev så otroligt trött har jag sjukt nog valt att dra ner på kaffe. Det är för att jag vill känna hur jag egentligen mår, och det gör jag inte om jag dricker kaffe. Dricka mycket koffein har för mig gjort att jag har lättare att krascha, och därför undviker jag stora mängder om jag inte absolut måste. Hur ser ni på koffein?

Hello hearts! Yesterday, we cleaned  as usually on Fridays, the best feeling when it’s cleaned for the weekend. Or yes, we clean every day but big cleaned. So nice. Me and Vickan went and did lash lift and later in the evening she and Erik came over with Ellie to check Idol and we ate tacos. As 89% of Sweden? Haha! So fun that tacos are so traditional in Sweden 🙂

Today I have slept out, on the weekends my guy takes Lou and it works so good! I have energy all week and I feel really much better now. I have also started every day with a smoothie (buy innocents) and a ginger shot. When I was pregnant, I drank different juices every day, I’m actually so bad at eating fruit & vegetables, so it’s easy to just drink it instead. Love smoothies / juices but is really bad at doing it myself, then it’s nice with a quick variant. Now the tea season is here too and I love green tea with mint, which also contains lots of antioxidants.

I drink very little coffee, but tea contains a little caffeine but enough to not disturb my sleep + that I do not drink much at all. It’s really going in periods, but I’d probably say I’m drinking a cup in the week of coffee. For me, coffee has been a way of tricking the body, and since I got so tired, I’ve been careful to drink coffee. That’s because I want to know how I really feel, and I do not do if I’m drinking coffee. Drinking a lot of caffeine has made me easier to crash, and so I avoid large amounts if I do not absolutely have to. How do you look at caffeine?

5 reaktioner på “WEEKEND IS HERE”

 • Amanda skriver:

  Intressant med koffeinet! Jag drack det inte alls förut. Har även en historia med utbrändhet.. Men ny dricker jag det. Har en dålig vana med en ”energidryck” (typ nocco) per dag. Men jag är väldigt strikt med att aldrig överskrida maxdos som är 2 burkar. Tar även pwo ibland till träning men då håller jag nere mängden energidryck.. jag dricker aldrig en i ett svep utan en burk räcker mig en hel dag. Känt att det iaf inte ger mig hjärtklappning eller oroaskänslor som jag fått om jag druckit snabbt ngn gång. Men vet att jag borde sluta egentligen.

  • Sofie skriver:

   Exakt samma här! När man pluggar heltid blir det väldigt lätt att en Nocco/celsius slinker ner.. varje dag.. Har försökt att tänka på det men har verkligen blivit en vana. Men precis som dig så dricker jag en burk under flera timmar, sveper jag den får jag också lite hjärtklappning haha.
   Man kanske ska försöka köra nån detox på koffein? 😉

   • Jennie skriver:

    Samma här! Jobbar heltid med en 9 månaders bebis (pappan är hemma) och jag har en sjukt dålig vana – dricker 1 celsius exakt varje dag. Inte hela på en gång utan den räcker i princip nästan en hel arbetsdag. Drack en celsius varje dag på jobbet innan jag blev gravid också men slutade under tiden jag var gravid. Direkt när jag slutade amma så kom vanan tillbaka och jag är SÅ fast. Mår seriöst dåligt om jag vet att jag inte har någon Celsius i kylen till dagen efter. Sjukt dålig vana, vet att jag måste sluta men jag varken vill eller vet hur…

 • Mikaela skriver:

  Det är verkligen intressant hur olika koffein påverkar människor. Jag har aldrig känt något eller blivit påverkad av koffein. Kan man vara immun mot det eller, haha? Dricker ofta en kopp kaffe eller två innan jag går och lägger mig och somnar som en stock. En kompis däremot drack en halv kopp på morgonen en gång innan vi skulle flyga till Mexico. Hon var helt speedad hela flygresan på 16h samtidigt som hon sprang på toaletten typ 5 ggr ?. Vi är nog två extremfall.

 • Julia skriver:

  Undrar vart jeansen är ifrån? Såå snygga!
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.