MINI BREAKDOWN

Bilden är INTE från idag. Idag är faktiskt en sån dag att jag inte ens orkar med en kamera i mitt face hehe. Igår var en så bra dag och idag är vi tillbaka till hoppa-gunga-sjunga. När Lou somnade grät jag några tårar av utmattning, fast jag är egentligen inte ledsen bara lite slut så skrattade åt mig själv.

Har haft hantverkare här idag och fixat lite grejer så Lou har inte riktigt kommit till ro så det blev lite pannkaka av hela dagen faktiskt. Hon vägrar typ äta också, överväger att ge upp och bara ge henne ersättning tills hon blir 7.

MEN – det som är så fint med kvällar är att det är en ny dag imorgon. Hoppas på en bättre och nöjdare dag imorgon helt enkelt. På torsdag ska vi på 8-månaders besök hos BVC och det är det första besöket jag känner behov av. Ska bli skönt att få lite råd! 🙂

Idag ska jag försöka somna tidigt. Har haft jättesvårt att somna några nätter och det bidrar verkligen till att bli matt. Min sambo har matat Lou på natten men är ändå helt död, och det är verkligen inte pga Lou <3 Så håller tummarna att jag somnar lite tidigare ikväll. Fick tips av min kille på någon militärövning man ska göra för att somna, så jag hoppas att den funkar haha! Lou sover i alla fall bra på natten och det är verkligen tacksamt. Blir bara så frustrerande när hon är missnöjd och det typ inte spelar någon roll vad jag gör. Otillräcklig känsla. Äsch, nu blir det nya tag imorgon!!!!

12 reaktioner på “MINI BREAKDOWN”

 • Anonym skriver:

  Vill bara flika in & säga att du är grym!
  Sen en tanke, din trötthet och allmänna känsla i dina tidigare inlägg påminner mig om hur jag mådde innan jag fick veta att mina sköldkörtel värden va dåliga. Jättevanligt hos kvinnor under & efter en graviditet, många som lider av de utan att veta om de. Har du inte kollat upp detta rekommenderar jag att du gör de ☺️
  Fortsätt bara lika gym som du är, kram!

 • Amanda skriver:

  Fullmånen är idag, tror du kommer märka skillnad redan i morgon! Jag veeet att det låter som hittepå, men om jag skulle hitta på något skulle det väl ändå vara till min fördel? Jag och andra kvinnor i min släkt känner av månens faser så för mig har det alltid varit en naturlig del av livet.

 • C skriver:

  Hej❤️. Har en dotter i ungefär samma ålder, och känner igen mig extremt i det du skriver. En av de absolut jobbigaste faserna men vi är GRYMMA❤️. Det blir bättre och inget vara ( en fas) förevigt☺️.
  Du är grym!!!

 • Lina skriver:

  Hej! Jag fick en dotter 1 april så alltså är hon strax 7 månader. Jag känner så igen henne i Lou. Bor uppe i Boden norra Sverige så jag myser när jag lyssnar på er podd där ni bryter på Umeå mål. Förövrigt är det den bästa stunden på veckan då jag alltid tar en barnvagnpromenad på söndagarna och lyssnar på er. Det är en av de få stunderna det känns lugnt i huvudet. Dagarna går i ett som du beskriver. Min dotter är också så extrem just nu, ingenting duger. Sedan har hon matvägrat till och från hela tiden. Hon är också flaskamatat nästan från start då jag mådde dåligt av amningen osv. Varje kväll när man äntligen klarat en till dag känns det lite bättre men så fort man vaknar (ofta för tidigt) så känner man bara hur ska jag orka idag.. min dotter sover också dåligt och har alltid gjort det så oftast är jag totalt dränerad på sömn också. Har provat alla dina metoder för bättre sömn men det fungerar inte på min dotter. Så jag känner med dig i hur du känner just nu. Detta är första gången jag någonsin kommenterar en blogg men vill bara säga att jag känner ett stöd från dig i hur du skriver om ditt liv. Det gör att man inte känner sig så ensam. Kram från Lina

 • Bella skriver:

  Gu va du och din syster är söta i podden! Ni skrattade så mycket hela tiden så ibland började jag också ligga och fnissa i soffan? var första gången jag lyssnat på eran podd och jag gillar den!

 • Erika skriver:

  Hej!
  Gillar din blogg och er podd en massa!
  Min dotter (5,5 mån) vakar ofta mellan kl. 3-5 på natten och somnar om först när man trampat runt med henne en halv timme i bärselen, men det stör inte mig så mycket när man har er roliga podd att lyssna på <3
  Trivs Lou i bärsele? När min dotter har en dålig dag så brukar jag ha henner i bärsele en del hemma också för ibland har hon helt enkelt inte lust att göra/leka något alls, men i bärselen är hon oftast nöjd 😀

 • Josefine skriver:

  ❤❤❤

 • Malin skriver:

  En åtta månader gammal bebis är verkligen en upplevelse. Vår kille tar seriöst död på mig just nu. Dagtid somnar han direkt hos sin pappa medan jag får vagga i 30-60 min. Jag försöker se varje vaggning som ett träningspass men fy va tufft det är. Jag hade vant mig vid en kille som alltid var nöjd och som trivdes bra med att sitta i sin egen värld ganska långa stunder. Nu är det knappast så längre. Idag har vi haft två olika aktiviteter och till sist blev allt kaos. Skrik och helt hyper. Tänk den dag de faktiskt kan förstå hur mycket vi gör för dem (typ när de är 30 och precis fått egna barn)…

 • Mjölk skriver:

  Det är inte så att du inte duger eller är otillräcklig, det bara så att barn är jobbiga och krävande, (sen är de underbara också) ? det behöver inte alltid finnas en förklaring, barn är på olika humörer från dag till dag

 • Sara skriver:

  Älskar såna här ärliga/från hjärtat inlägg, finns inte så gott av dem bland bloggande bebisföräldrar och ibland undrar jag om det bara är jag som ibland tycker det är kämpigt med liten bebis. Såå hög igenkänningsfaktor på det du skriver ❤

 • Pernilla Törnell skriver:

  Jag vet allt om bebiströtthet! Har sedan tidigare tvillingar och nu en 12 veckors bebis. Kastas dagligen mellan eufori över all kärlek jag känner för mina barn och enorm trötthet. Min bebis vägrar flaska och jag som var beredd att börja delamma…frustrerande!! Amningen tar mkt av min energi o skulle önska att hon snart tar flaskan. Som du skrev, tröttheten på kvällarna kan va som en käftsmäll och min reaktion är oxå att jag bara vill gråta. Tur att en ny dag m ny energi kommer! Min lärdom av mitt föräldraskap är att inte göra för stor grej av problem som kommer, oftast löser de sig av sig självt o då har man ibland lagt mkt tankeenergi i onödan. För mug ör det oxå galet viktigt att äta bra och mycket och regelbundet för att orka dagen, tänk på de! Lycka till!!

 • Veronica skriver:

  Hej!
  Första gången jag kommenterar en blogg men jag känner igen mig så i hur du beskriver dina dagar/kvällar med Lou. Jag har själv ett prematurbarn som nyligen fyllde ett år! Han har fått ersättning hela livet och vi har haft SÅ stora problem att få honom att släppa ersättningen oh börja äta mat. Började med smakportioner närvar var 5 månader och nu IDAG har han börjat äta sig mätt på annan mat än flaskan.. har velat slita mitt hår pågrund av detta och hans ointresse för ”vanlig” mat. För oss hjälpte det att han fick börja äta själv med händerna, tydligen enligt dietisten vi varit i kontakt med så är det vanligt att prematurer är lite svårare med just maten pågrund av att de oftast sondmatats som nyfödda. Vet inte hur det går ihop men det var iallafall så hon sa. Ville väl
  Mest bara säga att ”hang in there”, så löser sig matsituationen till slut. Kram ♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.