LOU UPDATE – 8 months

Wow, åtta månader har flugit förbi och vi kommer sakta men säkert mot 1 år. För mig känns inte Lou som en bebis längre, mer som ett litet barn.

Hon ”kryper” mer och mer hela tiden, och sitter sen någon månad tillbaka. Hon gillar inte längre att bara vara still och vi kan nog konstatera att hennes vilja är lika stark som hennes föräldrars hehe.

Annars sover hon mycket bättre vilket är helt otroligt skönt! Hon är inne i en ganska krävande period jag skrivit om men det kommer ju och går.

Maten – ska börja ge henne små bitar av mat och äta själv istället. Hon gillar inte att bli matad och det blir bara en negativ spiral, vill aldrig att hon ska förknippa mat med något negativt så nu blir det nya tag. Fick också en liten genomgång i om barn sätter i halsen, eftersom det är min största skräck och det gör att jag typ inte vågar ge henne nåt. Men känner mig lite boostad efter vårt besök på BVC idag.

Hon väger nu ca 8.5 kg och följer sin kurva, så det är SÅ skönt!!! 🙂 Eftersom hon ”egentligen” är 6 månader är det heller inte lika pressat med maten.

Nu ska jag återgå till Lou, typ 28 pauser under tiden jag skrev pga hon kryper in i allt möjligt haha! Puss

6 reaktioner på “LOU UPDATE – 8 months”

 • Josefine skriver:

  Finns en sida som heter blw.nu om plockmat, super bra info och tios där ?

 • Martina skriver:

  Gå med i gruppen ”Plockmat för barn” på Facebook! Finns sååå mycket bra tips där ?

 • L skriver:

  Lou är så himla söööt! ? angående maten ska ni absolut inte känna någon stress. Min största skräck var/är fortf att min dotter ska sätta i halsen, hon är 11 månader nu. Vi började ge henne lite bitar när hob var 6 månader men hon kvävdes faktiskt flera ggr. Vi tog henne till läkaren osv eftersom alla barn i hennes omgivningen kunde äta bitar redan när de var 6-7 månader men inte hon, kände mig så himla stressad också pga att bvc tryckte på. Jag gick till två läkare varav båda sa samma sak att jag inte skulle stressa. Svalget hos barnen utvecklas i olika takt och hon behövde bara mer tid. Vi skulle börja med att ge henne tjockare konsistens (klämmisar i matpure) för att sedan övergå till barnburkar för 6 månader och sedan för 8 månades osv. När hon var 9 månader började jag ge henne klämmisarna i en hel månad (fick massa kväljningar i början) och sen när hon var 10 månader gav vi henne barnburk för 6 månader och just igår när hon blev 11 månader övergick vi faktiskt till att hon fick äta smörgåsrån och den maten vi hade lagat och det gick jätte bra! Och idag fick hon äta från en 8 månadersburk så nu längtar jag tills hon kan äta min mat igen ? och hon har inte satt ngt i halsen ??. Oj såg att det blev en hel bok men jaa det jag vill komma fram till är att inte stressa utan ta det i hennes takt!

  Hoppas det går bra!

 • Cassie skriver:

  Var hittade du bananplantan tillslut? 🙂

 • Johanna skriver:

  Så himla söt hon är ? Hur lång är hon nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.