TRÖTTHETEN

Hej fina ni! Här sitter jag och försöker få Lou att somna i sin säng för att kunna ”rädda” upp dagens rutiner. Hon vaknar så olika tid varje morgon just nu, idag blev det 06, igår 07.30 och 06.30 dagen innan. Tänkte att om hon somnar en stund nu kan jag ändå följa det vanliga schemat men hon verkar inte vara lika sugen på det… så förmodligen hämtar jag henne strax och får hålla henne vaken så hon tajmar! Himla pusslande just nu, men det är för att alla rutiner förstördes när hon var sjuk och nu försöker jag återskapa dom igen 🙂 Hon är så mycket gladare med sitt vanliga schema. När hon var sjuk somnade hon 18 på kvällen istället för 20.

Jag är så otroligt trött idag. Somnade strax efter 22 igår för jag kände att jag behövde sova ikapp. Är fortfarande helt över och att inte ha sovit ut på länge känns. Fattar inte hur föräldrar som har barn med kolik överlever. Själv känns det som att jag fortfarande är superkänslig efter alla sömnlösa nätter i början och att ständigt bli avbruten i sömnen. Undrar hur andra klarar det. Dagar som dessa undrar jag om det är fysiskt möjligt att ha mer än ett barn haha! Försöker att vara positiv och inte klaga samt ta det för vad det är men när man mår illa av trötthet trots att man sovit många h blir jag typ arg på min kropp. Känner att jag borde klara mig på mindre sömn!

Nu måste jag hämta min tjej som inte alls ville somna om. Vi hörs sen <3

5 reaktioner på “TRÖTTHETEN”

 • Emma skriver:

  Vet precis hur det är, det enda jag kan säga är att det blir bättre så småningom =) Men det är ju väldigt jobbigt när man är mitt i det. min son är 5,5 år nu och vi väntar vårt andra barn, så snart är man där igen =)

 • Zsanett skriver:

  I’m so overwhelmed by what you write. My daughter is 4.5 years old, my son is 5 months old. Both of them are sick. You can think of what our days are …. Such is the bad time, the illness comes and the whole day is covered!

 • Zsanett skriver:

  I’m so overwhelmed by what you write. My daughter is 4.5 years old, my son is 5 months old. Both of them are sick. You can think of what our days are …. Such is the bad time, the illness comes and the whole day is covered! Puss

 • Helen skriver:

  Mitt barn hade kolik de tre första månaderna men skrek bara på dagen eller kvällen, hon sov som en stock under natten sen med 1-2 korta uppvak för mat. Antagligen för att hon va helt utmattad av allt skrikande. Så jag har faktiskt fått sova ganska bra från start trots kolik, vet inte om jag hade överlevt annars. Känner fortfarande en del ångest från den tiden, men i dag är hon 5 månader och världens gladaste tjej. Mitt tips med sömn är att lägga sig tidigt, jag lägger mig klockan 21, aldrig senare än 22 och det hjälper mycket även om det är rätt tråkigt.

 • Alexandra skriver:

  Usch, försök sova så mycket du kan och vila/slappa. Det bästa man kan göra som småbarnsförälder är att hålla ribban lågt. Alltså underjords jä*la lågt! Har själv 3 barn och alla har/haft sömnproblem. Första barnet hade nattskräck/sömnparalys i 7års tid där han skrek panikslaget i 2-3 timmar per natt. De andra två super känsliga för värme/kyla/rubbade rutiner ect så tusen uppvak per natt nog för att det är mer hanterbart är nattskräck. Behöver jag säga att jag kommer INTE skaffa fler barn, då överlever jag inte. Haha. Kramar till dig och ja man orkar mer än vad man tror, men viktigt att komma ihåg att vara snäll mot sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.