VÄDER

Hur mycket hade man önskat att hela vintern såg ut såhär? Snö, sol & frisk luft. PERFEKT väder. Messade Vickan efter min morgonpromenad med Loki om vi inte kunde ses och äta en körv i solen. Det finns ett sjukt bra ställe nära oss som har alla möjliga korvar och jag har fortfarande inte provat det.

Nu sover Lou och jag ska strax byta om. Nu sitter jag bara och njuter av solen utanför fönstret och att jag just betalt in min slutskatt. Haha, njuter fan inte av det sista men rätt ska vara rätt och nu är det betalt 🙂 Det här blir sista månaden för mig med föräldrapenning, eller ja nästa månad. Vi får se hur vi gör under nästa år, har inte bestämt mig helt, men det känns som det är dags att börja jobba lite mer :)! Lou kommer vara hemma tills augusti men det är fan svårt att få allt att snurra, och även fast det är en självklarhet för min sambo med allt så känns det inte 100 för min del. Är också taggad på att kunna spara undan pengar för att lösa ut lite lån. Vår ambition är att använda allt vi kan till att lösa lån och bo sjukt billigt i framtiden. Varje år när jag tar ut min utdelning använder jag det till lägenhet + pengar jag lagt undan. Det har jag gjort sen jag skaffade företag med undantag för ett köp för några år sen. Är så stolt över mig själv att jag sparat mycket istället men alla prioriterar olika såklart!!! Jag blir alltid lite stolt när jag sparar dock, som ett litet barn som sparat sin veckopeng typ. Att ha ett hem jag trivs i har varit min prio sen min första bostad. Har blivit ännu mer taggad på att spara sen jag träffade min kille. Han är så jävla grym på sånt!

Mitt bästa spartips är att alltid ha ”hela summor” på sparkontot. T ex föra över 1000, 5000, 10000 etc. Då om man nallar blir det ojämt. Kanske bara mina tvångstankar men jag rör inte hela belopp! Sen har jag varje år ett sparmål och försöker anpassa mina utgifter efter det och räkna in sparandet som en kostnad.

Utöver det pensionssparar jag också varje månad. Jag är ju egen och därför är det viktigt att lägga undan det.

Vet inte hur jag gick från väder till sparande haha, men kanske bra tips för någon!

8 reaktioner på “VÄDER”

 • emelie skriver:

  Hej! Intressant det du skriver om sparande osv. Smart att föra över så du har jämnt belopp på sparkontot. Vill börja med det jag med!
  Du vill inte skriva ett inlägg (eller kanske inläggsserie) om privatekonomi och dina bästa spartips? Om du gör budget osv? 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Jag gör faktiskt inte så mycket mer än det jag nämnde. Eller räknar på alla fasta kostnader sen på ett ungefär vad som behövs för att klara sig, för över resten!! Kram

 • Diana skriver:

  Åh jag tycker det är asbra inlägg sånt här. Att prata privatekonomi, för man undrar ibland hur andra har det.. 😀
  Men jag känner igen den där känslan du beskriver, att när man väl har en del så får man tvångstankar att man inte får röra ! 😀

 • Carolina skriver:

  Roligt att läsa om privatekonomi! Bra tips <3

 • Emma skriver:

  Så bra att du lyfter även sparande! Jag tror att det lätt glöms bort att lyfta i dagens samhälle och att det kan sända fel signaler till unga. Själv är jag som dig och gillar att spara pengar! Det ger en sån känsla när man ser att kontot växer 😀

 • Malin skriver:

  Jätte bra tips och intressant hur andra gör med sin månadsbudget, inkomster och utgifter – får gärna ta upp mer hur du fördelar månaden! Alltid kul och få små tips från andra 😀

 • Alexandra skriver:

  Älskar sånna här inlägg! Kan inte din kille skriva ett inlägg om hur han tänker kring sparande och tips m.m? Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.