MITT HJÄRTA – Lou uppdatering

Nya favoritstället att bada på! Det är så jävla sjukt hur mycket som händer nu. Från att vara ett gulligt litet paket till så mycket personlighet och vilja. Lou är sjukt bestämd vilket jag tycker är en bra egenskap även fast det kan vara lite problematiskt ibland haha. Hon har varit väldigt tyst av sig tills typ 1 månad sen. Då släppte allt. Men hon blir fortfarande tyst bland andra. Hon hade en period när hon blev ledsen av nya människor men nu verkar det ha släppt. Hon är dock lite reserverad när hon inte känner sig 100%. Trodde hon skulle vara så med mamma i helgen men hon var besatt av henne, haha! Hon säger dada, baba men inget mamma förutom en gång när hon grät. Försöker prata mycket med henne när vi gör saker. När hon ska ”gå” dvs jag håller i henne och hon tar några vingliga kliv säger hon ”ggggg”. Vet dock inte om det är en slump eller om hon hänger med 😉

När man kollar på hennes utveckling nu så verkar hon följa 9-månaders. Känns som att hon börjar komma ikapp! Egentligen skulle hon ju vara drygt 7 månader nu. Är så imponerad över hur bra allt gått fast hon inte hann bli färdigbakad. Varje dag är jag tacksam. Hade verkligen inga förväntningar på hur saker skulle gå när jag skulle föda. Hade så mycket oro men den blåste hon bort snabbt.

Annars kör vi på här hemma. Lous hår växer som fan, men inte överallt. Hon ser så gullig ut när hon är nyvaken med tjorvigt hår på vissa ställen och morfars frilla på andra. Men det verkar börja komma dit nu! Längtar tills jag kan sätta upp hennes hår. Ytligt goals. Vet inte varför man är så besatt av det. Stackars bebisar som får tre hårstrån i en tofs haha. Ska försöka att ha is i magen när det kommer. Annars kommer det väl gå av.

Lou har kommit in i sina gamla sovrutiner, vaknar 1-2 gånger per natt. Så jävla skönt! Hon sover som hon ska på dagen och vi är på ett riktigt bra ställe. Maten går bra, allt går bra. Hon är dock lite svårflörtad att mata ibland men hon vägrar inte i alla fall. Igår när hon var svintrött och jag skulle ge henne gröt så hällde jag vatten i hennes tallrik så hon kunde plaska runt i den med händerna medan jag matade henne. Succé! Hennes nya favorit är i alla fall lasagne + ALLT jag äter/dricker. Hon älskar citronvatten och tydligen bubbelvatten också? Tar glaset från mig och försöker dricka själv. Hon fick en skiva lime i helgen när jag matade henne som hon verkade tycka om. Förväntade mig det sjukaste minspelet men det blev inte så mycket reaktion.

Det enda på slutet är att hon varit väldigt tjurig på kvällen. Men jag har märkt att innan varje stor utveckling behöver hon sova extra mycket och sen händer något nytt. Hon sover typ 3 h extra per dygn nu. Igår somnade hon kl 20, vaknade 09 och nu har hon snart sovit i 2 h. Vi får se vad hon utvecklar just nu då 🙂

Hon kryper fortfarande som en mask. Men hon vill typ inte krypa längre. Så fort hon kommer framåt ska hon hitta något att ställa sig mot. Vårt kontor är det rum vi hänger mest i just nu då det är nästan bara mjuka kanter. Vardagsrummet med glasbord, ja ni kan ju tänka er. Inte läge att lämna henne med blicken för en sekund. Hon kryper ofta upp på mig och vill kramas. Det är så jävla gulligt. Övar i alla fall på att hon ska ställa sig upp och sätta sig ner så hon får lite kontroll istället för ”timbeeeeeeeer” när hon ska ner. Har också köpt en hoppgunga till henne som vi ska fästa i taket. Tänkte typ slå in den + en bok med babblarna som julklapp bara för sakens skull. Känns så onödigt egentligen men hon skulle ändå fått dom :)!

1 reaktion på “MITT HJÄRTA – Lou uppdatering”

  • Kristin skriver:

    Love your blog! I have a daughter same age and it’s so fun watching you and Lou on social media.
    Careful so she don’t turn the hot water on while she’s in the sink. A friend of mine took her eyes off the baby for one second and the little one managed to get hot water all over himself.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.