TILL DIG SOM VILL BÖRJA TRÄNA (igen)

Att komma tillbaka till gymmet efter graviditeten eller en lång paus, eller första gången, kan vara skrämmande. Jag kände mig som en nybörjare igen så därför blev jag påmind av känslan jag hade när jag började från start.

Man känner sig svag, att alla tittar på en, att man gör något fel osv. Alla såna känslor – glöm dom! Sätt i hörlurar med riktigt peppande musik så du känner dig cool. Jag känner mig så jävla cool när jag gör så och har en hoodie på mig. 50% uppnått. Nästa steg för att slippa känna sig helt lost är att skriva upp vad man ska träna innan passet, eller planera det i huvudet.

För att få en balanserad träning skriver jag ett schema att utgå från. Sen försöker jag att ha lite variation på passen för varje muskelgrupp. Jag värmer upp med foamroller och övningarna med lägre vikt enkelt förklarat. Efter att jag fått Lou är jag på ruta ett när det kommer till träningen och jag är noggrann med att inte ha samma krav eller jämföra min träning med hur den var tidigare. Jag blir lite ledsen att jag tappat så mycket eftersom det gör att jag får mycket smärta i kroppen pga min skolios som även gjort mina höfter väldigt tokiga. Men det är bara att släppa och vända till motivation! Jävlar vad smärtfri och stabil jag ska bli! Det är min motivation just nu. Jag har en kategori på bloggen som heter ”Training & exercise” LÄNK med MASSA bra övningar. Jag har själv scrollat genom den för att få inspiration till mina pass (hybris haha).

Att börja träna efter en graviditet eller när man aldrig tränat är det viktigaste att göra övningarna rätt och inte slänga på massa vikt. Det är viktigt att alltid ”hålla magen” dvs ha en tight spänd mage, har visat på min IG story på höjdpunkter hur man gör (den heter Post Pregnancy). Det ska finnas med i alla övningar vad man än gör! För min del känns det så konstigt att behöva tänka på det hela tiden då det förut var per automatik. Känns verkligen att det varit en Lou där inne.

Hoppas att det var till hjälp för någon! <3

2 reaktioner på “TILL DIG SOM VILL BÖRJA TRÄNA (igen)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.