SOVA HELA NÄTTER 2.0

Efter Lous förkylning för några v sedan förstördes ju alla tidigare sömnrutiner dvs inte äta på natten. När hon vaknade 3-5 ggr efter att vi lagt oss kände vi att, näää nu får det vara nog. Hon har ätit så stora mängder på natten att hon knappt varit hungrig på dagen så vi kände att vi skulle bryta mönstret. Förra gången gav jag henne vatten varje gång hon vaknade. Funkade skitbra! Nu totalvägrade hon och blev SÅ arg. Haha! Plan B istället. Vi tog lite ersättning och spädde ut med vatten för att hon ska vänja sig att inte äta så mycket. Så har vi minskat det varje dag. Nu får hon ca 40 ml ersättning totalt per natt och målet är såklart 0. Första nätterna vaknade hon ofta och min kille tog första delen av natten och jag andra för att vi inte skulle dö, haha! Nu inatt lät vi henne vara när hon vaknade första gången vid 23.30 och sen somnade hon om själv efter lite bökande (hon grät inte så vi gick inte ens in). Sen vaknade hon 02.00 och åt typ 5 ml haha, sen sov hon tills 4.30 och då drack hon mycket av sitt vatten/ersättning och sen sov hon tills 8.00 när våra hantverkare kom hit. Det blir som en bra cirkel för nu har hon SÅ mycket aptit på dagen = kommer inte behöva äta på natten. Varje dag äter hon mer på dagen och mindre på natten. Så glad att det funkat så bra hittills. Förhoppningen är då att hon inte ska vara hungrig när hon vaknar under natten och därför kunna somna om igen.

Jag trodde att sömnen skulle ske mirakulöst men det hände INTE haha! Tur att det finns trix man kan prova och hitta sitt sätt. Nu är det snart 10 månader med minus på sömnkontot (dock VÄLDIGT mycket bättre nu så ska absolut inte klaga!!!)

Ville inte skriva något förrän jag visste om det funkade bra men nu känner jag att det kommer bli toppen! Så kul att allt funkar så olika på alla. Även vid olika tillfällen. Lou är alldeles för medveten nu för att bli lurad med vatten 😉 Tar dock inte för givet att det kommer bli såhär och förbli såhär. Om det är något med barn jag lärt mig så är det att ALLT ändras hela tiden. Jaja, kommer njuta deluxe tills det ändras igen! Sömn <3

9 reaktioner på “SOVA HELA NÄTTER 2.0”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.