Renoveringskaos

Hej mina fina! Nu börjar det igen. Rond 2 av kaos här hemma. Dom ska bila upp väggen i köket och bygga balkongen kommande veckorna. Så skönt att vi ska iväg på jul haha! Inte läge att ha massa folk här nu. Det var tur att jag inte planerade in så mycket i dec. Dom som gjort stambytet i hela vår förening är snart klara och det ska bli så jävla skönt att det inte är vattenavstängning var och varannan dag. Såg nu att det är spolförbud tors & fre. Inte läge för något experiment med mat haha! Det har verkligen varit kaos i vårt hus med en stor barack utanför sedan första visningen. Nu blir det istället bygge för balkong. Efter det ska dom bygga vindsvåningar ovanför oss. Men – vi visste allt detta innan vi köpte så vi får hoppas att det går smidigt. Man är ju van att bo i kaos så att säga =) Det positiva är att vår förening kommer få in mycket pengar på vindarna och eftersom vi tänkt bo här jävligt länge är det viktigt. Hoppas vi kan använda balkongen i sommar ändå, annars blir det nästa sommar! Fördelen med att man ska bo någonstans länge är att man har mycket mer tålamod + vet att när det är gjort kommer det inte behöva göras på vår livstid. Innan vi flyttade hit var det fasadrenovering på vår gamla fasad så vi har haft kaos väldigt länge. Fasadrenovering är fan värst, alla fönster täcks etc. Hoppas vi inte behöver göra det här på länge! 🙂

Idag skulle jag fixa ett samarbete men det är så jävla mörkt ute så ska skjuta på det och hoppas på vädergudarna. Det är verkligen i-landsproblem men det är svårt att fota/filma i det här ljuset! Nu sover Lou och när hon vaknar ska vi iväg på ett lunchevent. Försöker ta med henne på sånt för att hon ska få se lite folk och mitt mål är att hon ska bli lite världsvan och kunna hänga med på restauranger och sånt när hon börjar gå också. Vi får väl se hur jag känner då.

Igår somnade jag kl 22.30 och sov till 9.00 när hantverkarna kom hit. Lou sov också då, så skönt! Undrar när hon hade vaknat annars. Är lite piggare idag men känner att jag behöver sova tidigt några dagar och återhämta mig. Behöver verkligen sova nu när jag tränar ganska hårt (för min kropp) så jag inte blir sjuk! Också äta mycket. Min aptit är helt galen nu av träningen. Är seriöst hungrigare nu än under graviditeten. Hunger är min bästa känsla, allt blir ju SÅ gott. Köpte hem pepparkakor, lussebullar och massa inlagda saker typ kapris vitlök etc som blev kvällsfika igår. Konstig mix kanske, men jag älskar allt som är inlagt.

2 reaktioner på “Renoveringskaos”

  • Jessica skriver:

    Kul med ny balkong men varför bygger ni den på vintern? Håltagning och montering av balkongdörrar går ju inte på en dag direkt så jag antar att ni kommer få det kallt, dragigt, ännu mer buller när väggen har öppnats och betydligt högre elräkningar än om vanligt. Jag jobbar som hantverkare och förstår fullt ut att mungipas på att slippa bo i en byggarbetsplats i framtiden (beroende på hur länge ni har tänkt bo där) men tyvärr är det ju så att byggnadskonstruktioner och material har en begränsad teknisk livslängd. Puts på tegel behöver göras om minst var 30:e år, tätskikt i våtrum brukar av försäkringsbolag betraktas som förbrukade efter ca 15 år, vitvaror börjar gå sönder efter ungefär tio år o.s.v. Dessutom vill ju många som flyttar in i en bostad renovera sina lägenheter och det drabbar ju alla som bor i fastigheten. Lugnare kommer ni säkert att få det men i flerbostadshus är det nästan alltid något på gång. Varje gång jag stör mig på ljus och smuts från mina grannar försöker jag tänka på hur det var när jag och min sambo flyttade in i en av de största lägenheterna i föreningen och renoverarde precis allt?

    • Alexandra Bring skriver:

      Eftersom vi inte fått ha hantverkare här förän nu (stambyte med oklart avtal). Vi skulle eg gjort den tillsammans med allt annat! Men måste säga att det gått fort och över förväntan 🙂 fasadrenovering hoppas jag vi slipper ett tag framåt men allt annat känns överkomligt haha. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.