MIN JUL

Hej fina! Jag har knappt fotat något från julen men tänkte ändå visa lite. Hoppas ni haft en bra jul?!

Vi började i lördags med att åka hemifrån i god tid. Vi har bytt ut Lous babyskydd mot en barnstol. Så skönt! Hennes ben kändes lite för långa för babyskyddet och kändes sisådär innan vi skulle åka så långt. Första gången vi använder Isofix och det tog seriöst kortare tid att montera ihop hela stolen med Isofix och bas än att knäppa fast babyskyddet. Så smidigt! Vi kör på samma märke som vi hade på babyskyddet, BeSafe. Väldigt nöjd med deras grejer! Mattan framför har en iPad-hållare i sig och det är krislösningen på långa resor. Vi satte även upp en spegel ovanför henne. Succé!

Sen tog bilresan 11 h istället för 7-8 h som det brukar ta. Det var ej så uppskattat av Lou 🙂 Men det gick ok.

Morgonen därpå fick Lou inviga sin nya haklapp hon fått av sin mormor och stol. Hon gillade den så mycket att hon inte märkte av sin gröt 😉

Loki ÄLSKAR att springa här. Han känner sig verkligen hemma hos mamma och verkade för en gångs skull gilla snön. Han har iofs lagt på sig lite vintervikt, kanske därför!

Vi åkte och köpte julklappar till morgondagens julklappslek och sen hem till pappa där vi firade lilla julafton. Så mysigt och även där hade dom köpt hem barnstolar. Perfekt ju!!!! Så tacksamt när ens familj fixar sånt <3

Efter det åkte vi hem och spelade Bingolotto. Ingen av oss vann som vanligt men det är ändå mysigt haha!

Sen kom julafton och vi åkte ut till mammas stuga. Vi kom lagom till solnedgången vid lunch (haha) och hur fint är det där ute?! Magiskt! Var tvungen att ta massa bilder.

Hur vackert? Tog jättefina familjebilder också för albumet hehe, med min kille, Loki och Lou.

Min lilla julklapp <3 Sen hade jag kunnat säga att allt var magi och att Lous första jul blev succé. Men om sanningen ska fram var det ganska mycket kaos. Lou håller ju på att få sin tand så är allmänt kinkig, åskmolnet kom på julafton och sen så blir hon alltid stressad av mycket folk på nya platser för länge så hon var inte så glad. Jag spenderade stora delar av julafton med att försöka få henne nöjd tillsammans med min kille och försöka lägga henne för att rädda upp. Hon missade julklapparna och allt sen fick vi skynda oss så mycket att vi glömde Loki hos mamma. Ja, ni fattar nivån. Mamma och hennes man hade fixat allt SÅ fint och jag önskar att vi hade haft mer tid att umgås men det blir aldrig riktigt som man tänkt med dom små haha! Lou är ganska känslig och det blev lite för intensiva dagar för henne helt enkelt.

Vi hann i alla fall köra julklappsleken vilket var så kul. Vi kör det varje år eftersom vi inte byter julklappar. Vi vann ett ljus och tre trisslotter där vi vann en ny lott! Ingen tur i spel i helgen men tur i… ja ni fattar.

Igår gick bilresan väldigt smidigt men sen vart Lou kaos och var vaken till 00 typ och grät helt hysteriskt i sängen. Tillsist sov hon till 06 och då var det kaos igen så tog henne till vår säng där hon sov en stund till. Hon har sovit så dåligt när vi varit borta så om jag är såhär trött kan jag tänka mig att hon är HELT slut. Hoppas att hon får ro hemma nu och vi ska bara ta det så lugnt tills nyår.

Det var min jul det. Nu känner jag mig väldigt färdig med jul och vill bara ta bort allt pynt. Nästa år ska vi vara här och då ska jag maxa julen. Energin har inte funnits i år. Nu ska jag gå in till min lilla tjej som suttit upp i sängen sen jag la henne i början av det här inlägget. Buse!

5 reaktioner på “MIN JUL”

 • Xx skriver:

  Jag känner igen mig! Min bebis är 5 månader men att fira jul med en bebis var en helt ny sak. Jättemysigt såklart men Att få ihop deras schema med julschemat.. och alla nya intryck! Nu är vi också bara hemma och njuter av att få göra allt i vår egen takt. Så härligt! Skönt för övrigt med någon som inte bara visar upp allt det bra.

 • Johanna skriver:

  Maybe you should spend some more time out of the house so she wouldn’t be so stressed about it. Later when she has to be around other people everyday she will be so exhausted.

 • Sophie skriver:

  Vill bara önska god fortsättning och tacka för en magisk blogg samt podd, du och din syster verkar vara helt underbara människor och jag skrattar högt minst en gång varje avsnitt! Jag uppskattar verkligen hur genuint och hur humoristiskt ni speglar verkligheten i hur det är att vara småbarnsförälder. Det tar bort så mycket stress och press för en annan. Vilken mysig jul ni verkar haft! Har en liten på 6.5 månader som är exakt likadan som Lou. Känslig för nya människor och omgivningar vilket resulterade i mycket gnäll och svårt att komma till ro på kvällarna, men ändå magiskt att få fira våra första jul tillsammans. Nu blir det för oss att sova ikapp och bara mysa här hemma!

 • Sofia skriver:

  Heja dig! Och lyssna inte på folk som ger så ”himla” bra tips… du känner ditt barn bäst!:) jag har en son som är 8,5 mån och han har också gått igenom det där med tänderna, det är kaos! Håll ut! Eller försök bara hålla dig över ytan! Det blir bättre:) vi hade nyss sådär och då kändes ingenting roligt och jag kände mig deprimerad men så blev det bättre och nätterna blev bättre och nu känns allt okej igen. Det är så tufft! Skickar lite kämparglöd!

 • Inês skriver:

  Hi, are you ever gonna post in English as well? ’cause I really like your blog but nowadays you only write in Swedish and I can’t understand a thing, it is a bit sad..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.