RESA MED BEBIS

Hej fina ni! Nästa vecka drar vi! Så taggad men samtidigt SÅ nervös. Sist vi var iväg var Lou väldigt liten och sov hela tiden. Är lite nervös för flyget. Hon somnar ju aldrig i min famn längre, bara i sin säng… och packningen! Det jag har inhandlat/tänkt packa so far är resevagn, bärsele, uv-dräkt, solhatt, badblöjor, spf50, jävligt mycket majskrokar, iPad (finns det något ni tipsar om där?), böcker, några leksaker. Såklart mat, vätskeersättning, alvedon och allt sånt självklart. Men utöver det, är det något ni tagit med och känt att JÄVLAR vad bra det här var.

Tipsa jättegärna!!!! Perfekt om andra ska ut och resa som känner samma sak <3

26 reaktioner på “RESA MED BEBIS”

 • Nina skriver:

  Hej! Min son är nu 9,5 månader och jag har dem senaste dagarna slutat att amma helt! Innan somnade han alltid medan han ammade, men nu måste jag bära på honom. Till min fråga, dricker Lou välling eller ersättning innan hon ska sova eller äter hon gröt? Jag är så confused för vet inte om bebisar ”måste” dricka typ välling innan dem ska sova? ?

  Tack för världens bästa blogg!!

  • E skriver:

   Barn ”måste” inte dricka välling. Gröt (eller annan mat som barnet gillar och som är näringstät) på kvällen och/eller som mat direkt på morgonen räcker. När jag slutade amma (barnet då 1år) så tog det tag innan kvällsgröt-rutinen satt (och den var ofta onödig, han klarade sig bra med middag, men han åt också bra generellt. Barn som är mindre i maten har nog större behov av extra kvällsmål.), och än idag äter han sista målet ca 17.30-18 (somnat 20). Däremot var han vrålhungrig på morgonen och äter mer gröt då. Ni kommer nog snart hitta nya sovrutiner. Ge bebisen tid att visa vad hen tycker funkar ?.

  • L skriver:

   Bästa tipset som jag fick alldeles för sent är att hyra på plats! alla barn-online-tjänster har blivit så jäkla bra. Vi packade allt(!) och släpade som åsnor medan våra vänner möttes av (hyrd) bilbarnstol som levererades med transfern från hotellet och när de kom fram: barnmatstol, barnsäng (inklusive alla lakan/filtar/kudde såklart), en mer än ok resevagn, ett paket Pampers blöjor, 10 barnmatsburkar och 10 klämmisar (typ samma som hemma) leksaker, pyssel osv! Kolla upp både uthyrningstjänster på plats och även vad hotellet kan ordna åt er. Så skönt att inte behöva släpa allt jorden runt i onödan 😉

 • Emmi skriver:

  Hej! Det enda tipset jag kan ge är att inhandla nya leksaker till resan som du plockar fram då. Gjorde vi när vi skulle åka långt med bil! Räddade oss! Under flygresan har ni möjlighet att ställa er upp och gå lite så gör det så mkt som möjligt.

  Hoppas ni får en skön semester!

 • Mathilda skriver:

  Hej, ett tips som vi fick när vi skulle flyga var att ha med sig hörselskydd. Jätte bra att sätta på dem vid start och landningen då det minskar trycket för öronen. Dem är även bra att ha i planet när Lou ska sova eftersom det kan låta ganska mycket. Uv filt är oxå ett tips att ha med sig och koksalt i nässpray om hon skulle få lock i planet. Lycka till och ha en trevlig resa 🙂

 • Miriam skriver:

  Tips och tips men försök bara att vara lugn och inte stressa upp dig. Är du stressad och orolig blir hon det, låter svintöntigt men tror absolut att det ligger något bakom det. Annars gällande underhållning upplevde jag att min dotter á 6 månader tyckte precis allt annat på planet var spännande, människor, kräkpåsen som prasslade, en vanlig vattenflaska, gräva i min handväska istället för leksakerna hon normalt brukat älska. Sedan att få henne att sitta vid start och landning gick sådär, hon ville mest stå haha. Kommer gå fint!

 • Alexandra skriver:

  Vi var iväg över jul/nyår med vår 8-månaders till Mauritius (11,5 h flyg enkel väg). Hon fick små presenter av sin mormor (inslagna) som hon fick öppna på planet. Att öppna tog en bra stund och presentpapret var skoj, sen kom en ny liten leksak att greja med. Babblar-appen på iPad med deras sånger var också toppen! Utöver det fick vi bära/gunga henne när hon skulle sova, eller gå en sväng med henne (hon gillar att hålla i våra fingrar och traska runt = tar lite tid).
  I matväg på flyget var klämmisar topp! Dom behöver ju inte värmas och blir oftast inte så mycket kladd.
  Extra ombyte och många blöjor – trycket gör ngt med bebisars magar för satan i gatan va mycket som kom ut ??
  Ha en riktigt härlig resa!

 • Fia skriver:

  Koksalt för näsan! Och napphållare om hon använder napp. Ni vill inte behöva leta efter den under stolar på flyget…ej heller särskilt fräscht om nappen hamnar på golvet. Tror mycket på det någon skrev om att inte stressa upp sig. Räkna med att hon kommer skrika och zona ut de andra passagerarna.. När du försöker trösta så gör du det för Lou och inte för de andra passagerarna. Blir hon otålig så ta en promenad i gången. Som gammal flygvärdinna så älskade vi att få besök av bebisar i köket ☺️ Jag ska ut och resa med min nu 2-månaders om ca 1 månad så jag ser fram emot att ta del av tipsen här i kommentarerna men också läsa sen efter er resa hur det gick för er! Det kommer ni klara galant ??

 • Amanda skriver:

  Finns minibabypooler som är uppblåsbara o köpa som funkade toppen för oss på stranden istället för att vara i vattenbrynet. Kunde ha vår 9 mån under ett parasoll sittandes där hur länge som helst.

  Finns tryckutjämnande öronproppar o köpa om ni oroar er över örontrycket på flyget.
  Checkar ni in resvagnen så packa ner blöjor och om de får plats typ Ikeas antilopstol (najs att ha på hotellet i duschen eller om man vill komma upp lite i höjd) i transportväskan.

  Sen som andra skriver – nya leksaker hon inte sett innan ☺️

 • Liisa skriver:

  Mitt bästa tips är att rastade barnet på flygplatsen innan det var dax att flyga så han var trött när vi kom på flyget. Sen blev han ännu tröttare av allt nytt på flyget och fick ro att somna ?

 • Sandra skriver:

  Hej,

  Vi vari Dubai precis och vår son är 10 månader.

  Han kan bara sova i sin vagn eller i sin säng vilket var jobbigt på flyget. Tillslut somnade han men då la vi honom på sätet och fick buffa honom till sömns?nästan så att man bokar ett eget säte till honom nästa gång .

  Majskrokar och iPad var vår räddning speciellt vid start och landning då man sitter fastspänd.

  Trevlig resa ?

 • Julia skriver:

  1, nässpray, helst bara koksalt, funkar om hon skulle få lock för öronen vid start och landning!
  2, Smaknapp!!!! (Kids mee food feeder) den är livet!
  Ta med något gott som hon kan sitta och gnaga på på flyget, eller köp något i kiosken innan ni ska boarda! Perfekt att lägga något kallt i om tänderna skulle spöka och denna är även life savior om ni ska ut på middag! Då kan hon dona med denna själv medans ni får i er någon tugga! Låt henne gärna smaka från er tallrik så blir hon extra glad! OBS ta med haklapp om det bjuds på något kladdigt!
  3, UV filt! Också ett måste! Perfekt när man uppsöker skugga på ett ställe som kanske inte erbjuder det! Låt säga att ni är ute och går och solen tittar in i vagnen hela tiden!
  Jag använde den som mest när vi använde bärselen och barn under 1 år rek de att man inte använder solskyddscreme så jag hängde den helt enkelt över bärselen så den täckte kroppen och huvudet fick såklart ha solhatt.
  4, solglajjor! Barnens ögon är extra känsliga för den starka solen! Inget måste, men det känns lite bättre i mammahjärtat när de får slippa den starka solen.

  Annat tips istället för att inhandla nya leksaker, vilket jag iofs inte ens tror är intressant under en resa för det finns så mycket annat roligt att upptäcka så bytlånas med syster din! Något nytt är ju alltid lite roligare, och viktorias barn skulle säkert också tycka om att få låna något annat under tiden!

  Hoppas allting går super! Kramkram

 • Elin skriver:

  Om det flyget erbjuder bassinet, boka! Max vikten brukar ligga på 10-12 kg. Om hon är van att sova själv så kan det ju kanske underlätta. Om inte annat får man bättre platser och mer plats.

 • Sofie skriver:

  Hej, vi har i Dubai just nu men lämnade våran lilla tjej som blir ett år i slutet på månaden hemma. Men ett hett tips är att faktiskt packa lite varmare kläder, jag själv packade alldeles för lättklätt, tänk vår i Sverige. Jeans och tunn jacka ! Sen skulle jag kolla hur man bokar babyskydd till taxi här, annars kanske det kan vara värt att ta med. Då man åker taxi överallt !
  Annars tror jag nog att ni kommer fixa det galant ! Hoppas ni får en fin resa !

  • Charlotte skriver:

   Hej! Vi ska också åka till Dubai nästa helg med bebis, blev lite förvirrad ang temperaturen! När jag kollar på vädret står det 27-29 grader i Dubai?? Stämmer inte det eller är det på kvällen du menar? Vår i Sverige är ju typ 15 grader tänker jag!? Men ska absolut packa något annat än bikini och kaftaner då!

  • Charlotte skriver:

   Hej är det så kallt? Vi åker nästa helg och tänkte bara packa badkläder typ! Vår i Sverige är ju typ 15 grader? Eller menar du på kvällarna??

 • J skriver:

  Hej! Vet inte om du kanske menade att spf 50 var till er vuxna och inte till Lou. Barn under 1 år och även upptill ca 2 år ska inte använda solskyddskräm. Jag har frågat flera på apoteket och den senaste jag frågade på apoteket rekommenderade inte solskyddskräm till min lilla som då var 1.5 år. Att hålla sig undan solen och skydda med kläder var det enda hon rekommenderade. Ha en superhärlig resa!!

  • Sandra skriver:

   Vår bvc-sköterska sa att det är ok att använda solkräm. Låter rimligt tycker jag då det är en kort period. Man kör ju uv-dräkt också men allt täcks ju inte av den. Köp en parfymfri och snäll bara så är det nog ingen fara. Hellre det än att bränna sig i solen.

 • Josefin skriver:

  Hur gammal var Lou första gången ni åkte? Vi har BF 29 juli och hoppas kunna åka utomlands i slutet av oktober för att fira mina föräldrars 50-årsdagar. (Om livet tillåter detta givetvis, man vet ju inte hue vardagen blir)

 • lotta skriver:

  Vad det gäller Ipad kan jag rekommendera stadens hjältar, går att ladda ner som offline. Även bolibompaappen men tror Lou är lite för liten för den än. Men stadens hjältar kan hon nog roas av. Rekommenderar att köpa något paket så du får flera stycken, en tröttnar själv ganska fort annars. Vi har alltid Ipad i bilen nämligen

  Vad det gäller flyget, bara ta dig igenom det. Min dotter är aldrig still så det går inte att flyga mer än 3,5 timma sen står hon inte ut längre (inte vi heller för den delen) så långa flyg får bli om minst sex år om inte mer.
  YoYo zen + är suverän. Så nöjd med den 🙂 Ha en fantastisk resa!!!!

  Ta med extra mat och blöjor på planet, hellre för mycket än för lite! 😀

 • Sandra skriver:

  Kom precis hem från Egypten med familjen.

  När det gäller resevagn kan jag varmt rekommendera Baby Jogger City Tour. Den har varit med oss på 3 resor för storasyster. Funkar att ha som handbagage vilket är guld värt på flygplatsen!
  Den här gången hade vi dock med oss lillebror också som är 4 månader så vi ville ta med oss ”stora” vagnen. För att den skulle färdas säkert och inte gå sönder i hanteringen av bagage så bokade vi ett Airshell. Smidigt och rekommenderas!

  För flygningen och just sömndelen så hade vi köpt en Stokke Jetkids Bedbox (kolla deras hemsida eller Youtube). Dock upptäckte vi precis innan avresa att Tui inte godkände Bedbox. 🙁 Bråkade lite med kundtjänst till ingen nytta, så vi returnerade den. Men om ni åker med ett flygbolag som är mer välvilliga så verkar det va en riktigt smart lösning.

  Redan läst en massa bra tips. Lägger till haklapp (kanske någon som redan skrivit det också, inte läst supernoga). 🙂

  Ha en trevlig resa!

 • Rebecca skriver:

  Tips istället för badblöjor är badbyxor som håller tätt, sådana man har på babysim. Måste väl vara smidigare att ha ETT par såna istället för tusen blöjor tänker jag 🙂

 • Sandra skriver:

  Vi ska åka till Dubai med vår lilla tjej i mars(hon blir då sju månader). Är också väldigt nervös hur de ska gå. Du får gärna skriva tips efter ni varit iväg och vad som gick bra/mindre bra och vad man kan behöva tänka på.
  Sedan ang solskydd, hur tänker ni där med Lou? Jag har läst stt solskydd för barn under ett år kan vara farligt. Finns ett ämne som tränger sig in under huden på dom som inte ska vara särskilt nyttigt tydligen. Som jag förstått de ska man helst undvika solskydd helt på dom små eller om man absolut måste skydds tex händer/fötter och sånt som är svårt att skydda med kläder så kan man använda zinkpasta. Har dock ingen erfarenhet själv så skulle gärna vilja veta hur du tänker kring de?

  Hoppas ni får en toppenresa!

 • Easy - skriver:

  Hej! Min son är nu 9,5 månader och jag har dem senaste dagarna slutat att amma helt! Innan somnade han alltid medan han ammade, men nu måste jag bära på honom. Till min fråga, dricker Lou välling eller ersättning innan hon ska sova eller äter hon gröt? Jag är så confused för vet inte om bebisar ”måste” dricka typ välling innan dem ska sova? ?
  Tack för världens bästa blogg!!

 • elise ståhl skriver:

  Hej 🙂 Jag bor själv i Dubai. Man får lov att åka taxi utan babyskydd men om du inte vill det så måste du fixa ett babyskydd själv. Ett tips är att använda dig av appen Careem som är precis som Uber men har ett alternativ där du kan välja bil med barnstol. Ska ni bo nära en Metro station så åk gold-class vagnen. Den är alltid tom och du kan ta med barnvagnen. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.