LOU UPDATE – 11 månader

Sista månadsuppdateringen. Om en månad är Lou ett helt år gammal. Hon är visserligen 9 månader korrigerat men vi har haft henne i 11 hela månader!!!!

Vad är nytt för Lou sen senast? Hon har fått sin andra tand nu. Eller den sticker upp som en liten tagg. Den segaste tanden någonsin. Jag gav upp att kolla men igår såg min kille att den är påväg upp. Skönt för henne som sovit sådär på slutet (och oss såklart).

Hon klappar händerna hela tiden, äter lite själv (matar mellan) och kan äta bitar av pasta etc. Varvar det vi äter med barnmat. Hon står en stund själv men sätter sig rätt snabbt ner. Utvecklingen vet jag inte om den går enligt 11 månader eller 9? Hon säger fortfarande inte mamma till min förtvivlan 😉 men häromdagen sa hon vovve när loki kom. Det har dock bara hänt en gång så kunde lika gärna varit en slump. Om man frågar hur stor hon är sträcker hon upp armarna i luften. Hon har inte riktigt förstått det här med pekbok men älskar att kolla i den och när jag härmar olika djur. Om jag säger ”hur låter katten?” blir hon SÅ glad och skrattar innan jag sagt mjauuu som är hennes favorit av alla djurläten. Hon öppnar dörrar och är överallt. Hennes favoritsyssla är att leka med Loki, dom leker varje dag. Hon tar något och sträcker fram det till honom, han tar det och ger tillbaka det och så fortsätter dom i en evighet. SÅ gulligt!

Hon har mycket närhetsbehov och tar krampauser hela tiden. Känns som att hon behöver ladda med lite närhet mellan lek. Hon dricker mer ersättning nu med tanden och det syns, blir fortfarande så himla glad när hon lägger på sig vikt sen prematurtiden. Nästan hela hennes garderob är för liten nu så jag tror att hon växt på sig ganska snabbt på sista tiden. Hon har också blivit mindre mammig, hon kan låtsasgråta när min kille måste jobba tills han tar upp henne <3

Hon älskar att bada och det ska bli så kul att bada med henne i en varm pool. Så taggad! Hon är mycket öppnare mot människor och när vi har besök eller är iväg så showar hon och skrattar massa för att få uppmärksamhet, men vissa gånger är hon fortfarande svårflörtad och nya människor får inte så ofta leenden.

Vagnen är fortfarande ingen favorit, hon gillar inte att sitta i den länge så vi får se hur det går i dubai! Hon älskar dock att sitta på axlarna. Vi har inte använt bärselen på en evighet så den hoppas jag blir räddningen under resan 🙂

Hon sover extremt mycket just nu. Inatt sov hon 8-9.30 och på dagarna sover hon ibland 3 h i streck när hon ska napa. Har märkt att hon alltid sover mycket när hon går igenom en större utveckling så jag antar att det är mycket som sker i henne just nu. Hon går mer och mer från bebis till barn! Jag märker att hon förstår mig på ett helt annat sätt. Om jag frågar om hon vill ha mera öppnar hon munnen, och när jag säger nej vet hon att hon inte får göra något (även fast hon oftast gör det ändå). Hon ÄLSKAR musik och börjar ”dansa” när vi sätter på det och när min kille spelar gitarr. Hon blir verkligen lycklig av musik!

Hur var/är era 11-månaders? Så svårt att mäta vad Lou passar in i för ålder just nu men jag tror att gå är långt borta motoriskt och det känns som dom flesta barn brukar gå runt 1? Hon kanske är ikapp med vissa saker men andra inte.

7 reaktioner på “LOU UPDATE – 11 månader”

 • Melina skriver:

  Men alltså hon är ju världens sötaste!! På riktigt, sötaste jag sett. Det kommer ju iaf ingen ikapp!

 • Stina skriver:

  Låter väldigt mycket som min elvamånaders. Så hon är nog bra ikapp ?
  Den enda skillnaden att han går men han har varit väldigt väldigt tidig med allt.

 • Amanda skriver:

  Min dotter är något äldre, 13 mån och hon var tidig med att gå 10,5 mån men säger inte mycket förutom mamma, pappa, titta och där. Hon kan verkligen skrika MAMMA, det är både roligt och störigt ibland haha. Det blir mycket MAMMA om dagarna. Annars dricker hon fortfarande ersättning vid frukost, lunchvila och läggdags men sover nu för tiden mellan 19-06.30. Hon vaknar alltid samma tid oavsett när hon har lagt sig men det kanske är bra eftersom hon börjar på förskolan om 1,5 mån ??

 • Lisa skriver:

  Upptill 18 mån anses vara normal ålder att lära sig gå själv. Skulle inte säga att de flesta bebisar går runt ett års ålder 🙂

 • Hanna skriver:

  Jag tror/gissar att hon är mer som en 11 månaders än som en 9 månaders! Eller så är hon väldigt tidigt utvecklad :-). Har en liten kille som är 11,5 mån om några dagar och han var absolut inte tidigt född utan gick över tiden med 10 dagar. Jag har med intresse följt dig och framför allt Lou (så söt!) ända från start och noterat hur lika i utvecklingen Lou och min lillplutt har varit och det är snarare så att Lou har legat lite före med många saker, tex sitta utan stöd och ål-kräla sig framåt. Och nu stå utan stöd, det gör inte min ännu, men han står mot allt och går runt med stöd av vad som helst. Min har dock 8 tänder redan… 😉 och säger mamamama (dock utan egentlig innebörd). Nänänä säger han också men utan att veta vad det betyder (vad vi ser i alla fall). Det verkar ju vara helt olika det där med utvecklingen, och jag har hört att tjejer ofta är lite före killar (?), men finns säkert massor med undantag! Ha det så skönt i Dubai! 🙂

 • Maja skriver:

  Tycker att hon låter som en 11-månaders! ? Min son kunde då absolut inte så mycket vid 9 månader och knappt vid 11 ?

 • Anna skriver:

  Min lilla dotter föddes två dagar efter Lou (1 v efter bf). Det enda min dotter varit tidigare med är att hon kröp redan vid 5 månader, vilket var galet!! Hon bläddrar mkt i böcker och säger mamma. Lou växte snabbt i kapp henne på längden. Annars är de otroligt lika i det mesta. Tror det komma dröja ett tag innan hon går. Vi har också haft lite ”stökiga nätter” precis som ni. Hoppas ni får en skön semester!! Ps, i juni får vi tillökning, det du! Tänkte att det var lika bra att tuta & köra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.