REDO ATT ÅKA HEM..

Haft livets kväll här borta. Sista kvällen. Har fått rå om min lilla som jag inte fått sen hon var en liten spädis utan egen vilja. Hon har gosat in sig hos mig, så himla trött. Jämfört med våra veckor hemma har hon gjort mer än någonsin, bada i poolen på dagen + äventyr på kvällen. Kändes väldigt lagom att vi flyger hem imorgon! Vi tog en middag på rummet så hon fick lite lugn och ro och la henne lite tidigare.

Vad underbart det känns att ha en alldeles egen liten tjej. Hon är dock inte ”min egen” då hon har väldigt mycket personlighet och vilja redan. Vi har haft en sån härlig semester och det har varit superkul att lära känna henne ännu mer i nya miljöer.

Jag har lite ångest inför resan hem imorgon om jag ska vara ärlig. Vi flög hit väldigt tajmat med hennes sovtider, hemresan blir lite mer av en chansning. Dock gick det ju som det gick hit, så om vi har tur kanske det passar bättre med tiderna imorgon! Hoppas. Det är verkligen mentalt jobbigt när man är fast på ett ställe med en missnöjd bebis. Min målbild är när vi kommer innanför våra dörrar imorgon till vårt nystädade hem, tar på Lou pyjamas och lägger henne, sen ska jag sätta mig i soffan och ta ett glas rött. Viktigt med målbilder har jag hört?!

Nu är kl 01.30 här och ögonen går nästan i kors. Ville bara skriva av mig lite!

4 reaktioner på “REDO ATT ÅKA HEM..”

 • Johanna skriver:

  Hoppas resan hem går bra 🙂

 • Nilla skriver:

  Nyfiken fråga: Forskning visar på att prematurer oftare utvecklar adhd, autism osv. pga. att de är betydligt känsligare för sin omgivning och vad det utsätts för under sina första levnadsår. Tänker ni mycket på i vilka sammanhang och inte, som ni ”utsätter” Lou för? Ni verkar vara så fina föräldrar <3

  • Lotta skriver:

   Med all respekt för din kommentar som jag förstår är välmenande. Jag har oroat mig mycket för att sjukdomar eller andra motgångar ska drabba mitt barn, trots att min son visat noll objektiva tecken på att ha någon sådan förhöjd risk. Därför tänker jag att det kan vara otäckt att få skrivet till sig att ens barn har högre risk att ha en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

   Därför skriver jag nu det jag gärna hade hört om jag var Alexandra. De studier Karolinska tagit fram, är forskning som visar på ett samband för extremt för tidigt födda, dvs. före vecka 27. Även för de barnen är det vanligaste att inte drabbas av någon neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Såvitt jag minns är Lou född senare än 13 veckor för tidigt så hon ska inte ha någon förhöjd risk, åtminstone enligt forskningen från Karolinska.

   Med det sagt tkr jag att man inte ska behöva se t.ex. adhd som en funktionsnedsättning då det lika gärna kan va en neuropsykiatrisk superkraft. Men självklart är det viktigt att få rätt stöd för att kunna må så bra som möjligt med sin diagnos!

   Kram

 • Lotta skriver:

  Förtydligande: Sista stycket i min kommentar var inte alls kopplat till föregående kommentar! ?

  Det var kopplat till hur jag själv uttryckte mig angående funktionsnedsättning. Och då tänkte jag på min fantastiska systerson som har adhd och då
  måste det vara jobbigt att läsa om att man har en funktionsnedsättning, när det kanske i själva verket känns som en tillgång ? Så ville bara skriva något om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.