HEMMAHELG

Hej fina ni! Nu är vi ÄNTLIGEN hemma och jag är mer än redo att börja jobba igen 🙂

I fredags åkte vi hem och flygresan gick så himla bra. Lou somnade t o m i min famn (!!!!) vilket aldrig händer. Hon levererade hela resan och inte ett enda skrik. Vilken härlig känsla! Hon kröp runt och härjade och hade superkul på planet och lyckades somna två gånger. Vi njöt deluxe haha!

När vi landade och väntade på väskorna såg vi Astrid Lindgren på väggen och ovanför henne spelades Pippi. Blev så glad och började prata om Astrid Lindgren och blev riktigt taggad på att se alla filmer med henne om några år. Så fascinerad av alla hennes historier. Vilken grej att få ha upplevt henne och levt samtidigt som henne!

På lördagen kom Vickan hit. Eftersom vi kom hem sent på fredagen och Ellie var sjuk när vi skulle poddat innan jag åkte blev det en lördagsinspelning. Podden kommer förhoppningsvis idag! Loki har levt loppan hos Vickan och Erik men blev väldigt glad att se mig <3 Vårt hem skulle verkligen inte kännas likadant utan honom. Lilla gubben.

Sen passade jag på att göra mig lite lördagsfin. Det är så lätt att bara glida runt i mysiga kläder hemma men ibland vill man känna sig lite fin. Helgen tycker jag ska kännas lite mer speciell. Jag var taggad på hemmahelg haha!

Gick och handlade. Köpte min favoritbox som jag alltid har hemma och gott inför mellokväll med Vickan, Erik och Ellie. Jag visste direkt vad jag skulle laga som jag var sugen på hela veckan. Det blev en lyxig lördagsmiddag med…

”Oxfilé”pasta. Jag tar alltid rostas över oxfilé. Jag äter ju dock inte mycket kött så för min del hade jag kunnat göra den helt utan kött (blir svingott, gjort det flera ggr!). Jag tar i alla fall rödlök, paprika och champinjoner som jag steker. Sen steker jag köttet separat och lägger åt sidan. Sen i med sambal oelek, soja, oxfond och grädde. Hemligheten är att koka penne tills den är typ 8/10 klar sen låta den koka det sista i såsen tillsammans med allt annat. Blir SÅ gott!

Dom här tjejerna härjade runt och Ellie lärde Lou att krypa upp på vardagsrumsbordet. Hejdå allt som vi har framme. Nä men faktiskt så brukar vi typ aldrig vara med Lou i vardagsrummet om vi inte har främmande. Det är inte alls barnvänligt med kakelugn, glasbord och allt annat. Vi får se hur länge vi kan ha allt framme helt enkelt 🙂 Vi har inte barnanpassat vårt hem alls men Lou är alltid under uppsikt och vi låter henne inte röja runt ensam. Låter ni era barn vara mycket på egna äventyr? Känns som vi är lite väl efter henne men det finns SÅ mycket hon kan göra illa sig på här. Allt från stolar som tippar bakåt till kanter.

På kvällen tog jag på mig morgonrocken och myste med Loki. Var så trött efter flängandet dagen innan så jag la mig rätt tidigt. Så himla skönt att somna tidigt ibland. Vi såg också sista avsnittet av Vikings för säsongen. Faktiskt rätt besviken över den här säsongen. Känns inte som serien är sig själv utan min favoritkaraktär. Vill inte spoila något ifall nån ser den från start hehe.

Söndagen fixade vi klart det sista i den enorma tvätthögen vi hade efter resan. Så skönt att få det gjort. Min kille har tvångstankar med städning och sånt. Man MÅSTE packa upp direkt man kommer innanför dörren. Ibland hatar jag det men det känns alltid så jävla skönt efteråt. Det finns inget värre än att se den där väskan dag efter dag och aldrig ta tag i den. Underliggande ångest. Ändå bra med en pedant kille. Som förövrigt la min tröja bland lous kläder för andra gången. Kanske dags att mogna när det kommer till klädstil…

Lou var på strålande humör. Hon började dock gråta när jag skulle ut med Loki. Nu när man ska gå märker hon det direkt och vill komma till en. Så när jag skulle säga hejdå så vinkade hon istället till min kille och ville hänga med. Gullis! Så svårt att gå hemifrån när hon är sån.

Jag tog mig i alla fall till gymmet och var taggad som aldrig förr. Vickan hängde med också. Kul! Jag testade t o m att köra väldigt lätt tyngdlyftning. Har inte kört något alls på två år och det var så kul att bara känna lite på det. Passet gick SVINbra och magen kändes som att jag inte ens har fött ett barn. Så sjukt?! Kanske behövde vila lite bara! Hoppas känslan håller i sig och att magen börjar bli stark igen 🙂

När jag kom hem åkte min kille för att träna och Lou var sjukt needy. Lät henne leka i lådorna för att kunna laga maten ifred men det höll bara en liten stund. Hon var så himla needy igår. Fattade inte varför. Hon ville sitta i min famn och blev så himla ledsen om hon kröp ifrån mig. Hon var inte riktigt sig själv igår.

Gjorde i alla fall halloumi- och morotsbiffar med ugnsbakade rotfrukter + en halv påse färdiga potatisklyftor. Min kille gillar inte ost så han fick vanliga biffar. Tog massa saker vi hade över hemma. Det blev i alla fall succé om det inte vore för att…. jag råkade ta cayennepeppar istället för grillkrydda på potatisen. Alltså potatisen var PERFEKTION och så bra tillagad sen förstörde jag dom helt. Det var så satans starkt haha. Well, biffarna blev goda. Det är det HÄR receptet.

Efter det kollade vi en film när vi hade lagt Lou och bara tog det lugnt. Perfekt söndag!

Imorse väckte min kille mig kl 9.20 och sa att Lou inte vaknat någonting på hela natten. Vi båda blev oroliga att något hade hänt, haha! Men hon låg där i sin säng och vaknade. Så konstigt. Men sen tog jag henne till vår säng och gav henne en flarra. Tog typ 10 min så spydde hon. Inte så konstigt, sånt kan ju hända med barn. Så satte vi oss för att äta gröt. Allt var frid och fröjd. Lou var dock sjukt trött för att ha sovit så mycket och la sig på mig/på golvet. Skickade den här bilden till Vickan och skrev att det var konstigt att Lou var så död. Några sekunder senare fick jag gröten i ansiktet, håret, på soffan ja ni fattar. Och det slutade inte där så att säga. Lillan verkar ha fått sin första magsjuka <3 Jag gav henne lite ersättning och la henne efter vi duschat av oss för hon var så himla trött, så nu får vi se hur det går.

11 reaktioner på “HEMMAHELG”

 • Victoria skriver:

  Är din syster och Erik ”främmande”?

  • Alexandra Bring skriver:

   Alla som inte bor här är gäster? 🙂 Även fast det är min syrra styr vi ju upp lite mer än om det bara är jag o min kille som typ kan sitta i olika rum haha!

 • Anna skriver:

  Reagerade direkt när jag läste tvångstankar om städning, separerade precis pga av att mitt ex har OCD, jag gick in i väggen princip. Han kan packa upp sin väska, men vill du inte ska du kunna ta det nästa dag. Att alltid ha det kliniskt, saker ska stå perfekt etc är inte hälsosamt. Kanon att ha det städat hemma, men det finns gränser. Jag fick utskällning bara det låg ett litet korn. Fattade aldeig hur han kunde se det. Nu är det säkert inte så illa men nej, finns så mkt andra saker i livet ämnat vara städfascist.

 • Sandra skriver:

  Åh lilla skruttan! Hoppas hon kryar på sig fort och att ni andra klarar er ❤

 • Jessica skriver:

  Jag tycker att många verkar barnsäkra sina hem i oändlighet men barn gör sig illa ändå, det måste de ju liksom för att lära sig. Det viktigaste tycker jag (som är elektriker) är att säkra alla eluttag och se till att det inte finns några trasiga kablar eller slabbar någonstans. Det spelar ingen roll hur bra uppsikt man har lver barnet om det kommer i kontakt med ström, på några millisekunder kan det vara för sent…

  • Alexandra Bring skriver:

   Ja det känns som så va. Lou är även väldigt försiktig av sig, kanske kan vara det som gör det möjligt också 🙂 Verkligen! Man får vara försiktig med sånt.

 • Stine skriver:

  Hej! Den grønne joggedressen du hadde på flyet, hvor er den fra? Så fin!

 • Rebecca skriver:

  Vart är den svarta tröjan med guldknappar på ärmarna köpt? ? superfin!
  Tycker att du verkar så himla härlig och rolig, man vill ha dig som vän ? Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.