EN SÅN NATT

Igår tränade jag innan jag förnyade mitt recept på p-piller. Tränade på ett annat gym än det vanliga eftersom det blev åt två olika håll. Var så otroligt trött innan men lite koffein + träning gjorde verkligen susen. Jag körde ett blandpass för en riktig genomkörare av kroppen. Jag tränade ryggen, axlarna och magen. Så kul att magen äntligen börjar kännas bättre! Träning är verkligen det bästa som finns när man gör det rätt. Fylla på med energi och bli starkare. Bästa känslan.

Lou blev så hängig igår av vaccinet så la mig hyfsat tidigt då jag kände att natten skulle bli lång.. tur var det! Hon var kokhet inatt och otröstlig. Ca tusen kramar senare somnade hon äntligen. Idag är man inte sitt piggaste jag kan jag lova.

Imorse var hon glad igen och sov sig genom borrande. Någon i huset bygger balkong. Så skönt att hon sov sig genom det! 🙂 Nu är det klart och hon sover sin första sovstund.

Idag har jag en del jobb att ta tag i så får vi se hur det går. Lous status bestämmer det jag inte hinner när hon sover. Jag börjar sakta men säkert känna mig mer bekväm med tanken av förskola efter sommaren. Det kommer verkligen förenkla mitt liv. Just nu måste jag stämma av allt med min kille för att vi ska synka om jag måste iväg på något jobb/annat eftersom han jobbar fullt på dagen. Som tur är kan han jobba en del hemifrån men det är ju inte direkt optimalt läge eftersom vissa saker inte går att göra på kvällarna. Jag tänker att om jag jobbar kväll/helg så kommer det räcka att ha Lou på förskola tre dagar i veckan så kan jag lägga allt dagsjobb + möten dom dagarna. Vet inte om man kan ha det så? Får kolla med den förskolan vi kommer in på helt enkelt. Måste också ringa till förskolan som är på första plats för att se om vi kan komma förbi och kolla så det känns rätt. Dom har inte öppet hus förrän oktober nämligen. Hoppas!

9 reaktioner på “EN SÅN NATT”

 • Karin skriver:

  Du kan absolut ha henne på förskolan tre dagar i veckan. Minst 15 tim per vecka måste ett barn gå för att få behålla sin plats så det kommer ni ju absolut komma upp i?
  Tror att hon kommer trivas på förskola. Båda mina barn stortrivs på sin och som förälder så märker man SÅ stor skillnad på barnen när de börjar på verksamhet. Tror att det är jättebra för dem!?

 • L skriver:

  Hej!
  Vilka P-piller äter du och tycker du dem fungerar bra? Tänker på biverkningar?
  Tack på Förhand!

 • Sanna skriver:

  Hej!
  Fick en dotter för 9 månader sedan (hjälp vad fort det går ?). Nu när allt börjar vara under kolbteoll.. typ. Så känner jag att jag skulle vilja börja träna. Mina magmuskler har gått ihop som de ska (enligt test jag googlat fram).
  Hur ska man tänka.. kan man köra mage? Typ en situp t ex? Känner mig livrädd att förstöra något trots att jag mår hur bra som helst ?
  Snälla kom med bra tips ?

  • Sandra skriver:

   Hej! Hoppar in lite här i kommentarsfältet om det är ok? 🙂

   Arbetar som fysioterapeut och en inriktikar mog delvis mot kvinnor efter graviditet. Beträffande magmusklernas delning (diastasen, själva avståndet mellan magmusklerna ) och dess påverkan på funktion, så lutar dagens forskning mer åt att man snarare bör uppmärksamma huruvida kvinnan använder sin muskulatur kring bål och bäckenbotten.

   – Hitta en jämn och fin spänning i hela magen i alla övningar du gör. Övningar där du kan hålla en lugn
   spänning i magen och inte inte hålla andan. Passa på att stärka kroppen från grunden efter graviditet och förlossning. Rehabtänk – stegra successivt om det du gjort känns bra. Generellt kan man väl säga att du ska tycka det känns bra i DIN kropp 🙂 . Om ngt känns konstigt ta ett steg tillbaka, utvärdera! Och får du ingen rätsida på det finns det flertalet människordärute som är duktiga på att hjälpa till med träning/problem efter graviditet.

   – försök Att undvika stora tryck, dels så magen buktar ut som en pyramid eller att man får ett tryck ned mot bäckenbotten (tyndkänsla etc).

   – Så länge inte sit ups känns obehagligt eller konstigt är det med stor sannolikhet ingen fara att göra sit ups. Nyare forskning säger till och med att sit up visat sig vara av stor vikt för att få en bra aspänning kring bålen.

   – Man kommer inte göra själva diastasen ”sämre” genom träning. Riskfaktorerna för det är främst ny graviditet eller hastig viktuppgång. Däremot kan man ju fundera över om det är nödvändigt att träna ”hårt” så att det trycker ut som en pyramid på magen eller att man får en tryckkänsla mot bäckenbotten (om man har besväras av framfallsliknande besvär, inkontines etc).

   Haha vart en hel novell…
   Stort lycka till 🙂

 • Sanna skriver:

  Vi började med förskola när min dotter ha 15mån och även om det va lite jobbigt i början (för mig, hehe) så är det så skönt nu. Vi har valt att ha dottern 4 dagar i veckan på förskola. Från samling kl 9 till efter vilan kl 14. Det blir 20h i veckan. Tycker jag har känts lagom. Ni kommer komma fram till vad som känns bäst för er! Kram.

 • Lovisa skriver:

  Fina Alex!
  Det hade varit så kul om du kunde lägga in lite fler inlägg om träning. Du verkar ha börjat komma tillbaka till träningen, så kul ju! Tänker typ träningskläder, olika övningar och pass?
  Massa kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.